De adventstijd begint volgende maand weer. De tijd om toe te leven naar kerst. Super leuk om dat samen met kinderen te doen natuurlijk. Toch is het ook heel fijn om zelf toe te leven naar kerst. Ik zocht daarom 10 manieren om stil te staan bij de adventstijd. Stil staan door middel van adventskalenders of adventsboeken. Voor jou of als gezin. Kijk mee en kies wat er bij jou past.

Straal en Schitter

Een nieuw boek onder de adventsboeken om samen met je kind(eren) toe te leven naar kerst. Elke week maak je een lantaarn. Daar zetten wij een nep waxinelichtje in, weten waarom? Dat kun je hier lezen. Je kunt elke week gebruik maken van de uitgebreide viering en 5 korte stukjes met gespreksvragen, Bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten. Dit boek is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar. Er zitten 4 bouwplaten, liedjes en een musical bij.

Hij kost 12,99 euro en je kunt hem via deze link kopen (affiliate, daarmee help je mij maar kost jou niets extra’s) of ga langs bij je plaatstelijke boekhandel.

Straal en schitter

Lof vol liefde

Lof vol liefde is een boek dat er al een tijdje is. Speciaal voor jou als vrouw (en misschien ook moeder) is dit adventsboek geschreven. Het zit in een stevig boekje, geen harde kaft maar ook niet heel flexibel. Het zit er echt tussenin. Qua feeling komt hij heel erg overeen met de zij lacht Bijbel. Echt een boek voor vrouwen vind ik persoonlijk. Een fijn lettertype (en grootte) om te lezen, prachtige foto’s erbij en goed te doen in een wat drukkere periode in het jaar. Naast liederen (Waarop het hele leesplan gebaseerd is) zitten er ook gebeden in het boek, overdenkingen en opdrachten om uit te werken. Het is steeds ongeveer 1 bladzijde wat je per dag doet.

Hij kost 17,99 euro en je kunt hem via deze link kopen (affiliate, daarmee help je mij maar kost jou niets extra’s) of ga langs bij je plaatstelijke boekhandel.

Adventstijd toeleven naar kerst met je gezin adventstijd lof vol liefde zij lacht

Samen onderweg naar het kerstfeest

Super leuke kijkplaat passend bij de peuterbijbel, hele leuke onder de adventskalenders voor peuters. Op de achterkant kun je korte stukje lezen en opzoek gaan naar het bijpassende plaatje. Ideaal voor de leeftijd van peuters. Zet hem neer op een tafel of hang hem aan een touw. Zo kun je steeds de voorkant bekijken met je zoon/dochter en zelf ook de achterkant lezen.

Hij kost 12,99 euro en je kunt hem via deze link kopen (affiliate, daarmee help je mij maar kost jou niets extra’s) of ga langs bij je plaatstelijke boekhandel.

samen onderweg
adventskalender peuterbijbel

Wonderwolk adventsslinger

Een aantal jaar hebben wij gebruik gemaakt van de adventsslinger van de wonderwolk. Een hele leuke slinger waarbij je elke dag een kaartje omdraait. Daar zie je een plaatje met tekst eronder. Aan het einde van de adventstijd heb je het verhaal van Jezus gelezen. Onze kinderen hebben dit altijd erg leuk gevonden. Wel echt voor de peuter/kleuter leeftijd.

adventsslinger wonderwolk kerstslinger

Hope & joy adventskalender

Vorig jaar gebruikten wij de adventskalender van Hope en Joy. Ik merkte dat onze oudste dat echt heel leuk vond. Een kalender die gericht is op fijne woorden, complimenten. Woorden hebben heel veel kracht. Negatief onthoud je wel beter, maar hoe vaker we mensen positief benaderen hoe beter dit blijft hangen. Een hele leuke minimalistische kalender tussen alle adventskalenders.

Hope & Joy adventkalender

geboren glorie

Dit boek is geschreven voor gelovige vrouwen. Verlang jij naar groei in je kennis van en relatie met Jezus? Dan is dit boek iets voor jou. Het boek helpt je namelijk om de rode draad te ontdekken vanuit het Oude Testament naar het Nieuwe Testament met betrekking tot de Menswording van Jezus. In geboren glorie staat Zijn komst op aarde, Zijn geboorte en het grote reddingsplan van God met deze wereld centraal. Er zijn voor 28 dagen overdenkingen met een korte schrijfopdracht opgenomen.

kerststal als adventskalender

Vind je het lezen allemaal helemaal niets en is knutselen niet op jouw lijf geschreven? Dan is een kerststal ook echt super tof. Je maakt dan zelf een adventskalender en stopt daar de onderdelen van de kerststal in. Aan het einde van de kalender, op kerstavond bijvoorbeeld, heb je dan de kerststal compleet. Je kunt dan samen het kerst verhaal naspelen. Lezend uit een kinderbijbel die jullie fijn vinden. Je kunt hier verschillende kerstallen vinden.

Kerststal hout van action

Rondje wereld kerstverhalen

Wil je eens totaal iets anders. Pak dan het boek rondje wereld kerstverhalen. In dit boek staan verschillende verhalen uit verschillende delen van de wereld. Allemaal gaan over een kersttraditie, kerstverhaal of kerstlegende. Super leuk om dit zo met je kinderen te lezen. Kan ook heel goed voor het slapen gaan bijvoorbeeld. Als extra activiteit rond de kerst.

Hij kost 12,50 euro en je kunt hem via deze link kopen (affiliate, daarmee help je mij maar kost jou niets extra’s) of ga langs bij je plaatstelijke boekhandel.

cover rondjewereld kerstverhalen

Kerst pakket studio sprankel

Meer van het knutselen? Kijk dan voor een kerst pakket bij studio sprankel. Zij hebben een super tof pakket gemaakt waar je samen met je kinderen mee kunt knutselen. Je bent hier wel iets drukker mee dan met andere boeken, maar je hebt met de kerstdagen wel een mooi project staan dat jullie helemaal samen gemaakt hebben.

Advents kalender uit de winkel

Mocht je nu gewoon een standaard kalender willen dan kun je die ook heel goed in de winkel halen. Er zijn er heel veel verschillende adventskalenders te vinden met chocola of snoepgoed. Ook zijn er van playmobiel, de gruffalo of bijvoorbeeld youngliving adventskalenders te vinden. Wees er snel bij, want zeker die van young living en de playmobiel van de action zijn snel uitverkocht. En meestal geldt wel, op is op.

adventskalenders en adventsboeken - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: