Wij hebben al veel cadeautjes kunnen geven aan onze kinderen. Iets waar ik altijd enorm blij van wordt. Toch is het ook altijd lastig om te bedenken wat je kunt geven aan kinderen. Nola kreeg voor haar tweede verjaardag een speelkeuken en dat was een grote hit. Ik geef je 5 redenen waarom een speelkeuken een must have is in ieder gezin.

5 redenen waarom een speelgoed keuken een tof cadeau is

Nola kreeg haar speelkeuken toen ze twee werd. Samen met haar broer speelt ze er veel mee. Elke dag worden de meeste aparte gerechten ons voorgeschoteld. Gelukkig zit er ook vaak pizza of taart tussen. Even geen strijd, maar lekker samen spelen. Ook heel fijn. Een speelkeuken is echt leuk speelgoed voor een jongen én meisje. Gelukkig zijn niet alle speelkeukens roze, al vind Luca onze roze keuken ook mooi.

2 Een speelkeuken is goed voor de ontwikkeling van je kind

Met een speelkeuken kunnen kinderen veel leren. Ze kunnen koken waarbij ze hun motoriek oefenen. De patatjes die we hebben zijn klein, de pizza is groot maar mag gesneden worden. En zo is er meer speelgoedeten dat gesneden kan worden. Kinderen kunnen precies nadoen wat je zelf in de keuken doet. Extra leuk om samen te koken, jij het avondeten en je kind precies hetzelfde in de speelkeuken.

Hier vind je meer tips voor houtenspeelgoed

3 Het bevorderd samen spelen en veel oefenen

Met een speelgoed keuken kunnen kinderen heel leuk samen spelen. Samen koken, samen eten en samen weer opruimen. Ze kunnen soorten fruit en groenten leren kennen en leren wat je samen kunt eten en wat niet. Brood met aardappel is niet een fijne combinatie, maar brood met kaas weer wel. Ze kunnen het zelf klaar maken wat weer goed is voor de motoriek. Nola en Luca spelen graag samen met het keukentje en eten dan veel pizza. Ook samen met mama of papa spelen met het keukentje is populair.

4 Leuk voor verschillende leeftijden

Zelf vind ik het leuk als de kinderen speelgoed krijgen dat niet direct na een jaar de deur weer uit kan. Het is allemaal al duur zat. De speelkeuken is leuk voor verschillende leeftijden. Toen Nola hem kreeg ging ons nichtje van toen net 1 er ook al mee spelen. En nu spelen Luca en Nola (5 en 3) er ook nog graag mee. Een goede aankoop dus. En leuk om steeds weer wat bij te halen om uit te breiden.

5 Een speelkeuken is duurzaam speelgoed

De meeste speelkeukens zijn van hout gemaakt en daardoor duurzaam. Met veel goedkoop plastic speelgoed wordt de afvalberg die we produceren alleen maar groter. Dan is het fijn om ook een steentje bij te dragen en een mooie houten speelkeuken cadeau te geven. Omdat er ook een aantal jaar mee gespeeld kan worden is hij ook echt duurzaam voor je portemonnee. De eerste keer een grote uitgave, daarna aan te vullen met kleine uitbreidingen die goedkoper zijn. Maar alleen al het blij zien spelen van je kind is natuurlijk al onbetaalbaar.

Wanneer hebben jullie een speelkeuken cadeau gedaan aan jullie zoon of dochter?

Een keukentje voor kinderen om mee te spelen kan vanaf 1 jaar al leuk zijn. Ik geef je in deze blog 5 redenen waarom een speelkeukentje niet mag ontbreken bij jou in huis.

Dit is een gesponsord bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: