Luca groeit super snel. Hij is inmiddels al weer ruim 7 maanden oud. Wie had dat kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan. Wat is er de afgelopen maand toch weer veel veranderd in zijn leven. Je hebt bij een eerste kindje echt geen idee hoe snel het allemaal gaat. Geniet ervan, want ze zijn zo groot. Lezen jullie mee hoe het nu met Luca gaat?

Kruipen of lopen

Luca vind het erg leuk om zich voort te bewegen. Stil liggen vind hij echt niet meer leuk, dat is zo 2013. Sinds kort zit hij in zijn loopkarretje. Misschien niet helemaal op en top, want meneer kan natuurlijk zelf nog niet lopen. Alleen hij vind het zo geweldig. Dat snoetje als hij er weer in mag. Hij rolt wat af in de kamer. Naar voren, bij de tv. Naar de keuken, want daar is mama aan het koken. Met papa spelen bij de eettafel. You name it, he does it. En wat zijn we trots dat hij het allemaal maar even doet!

Eten en drinken

Toen Luca 6 maanden was had hij nog 5 flessen per dag nodig, nu heeft hij genoeg aan 3 flessen. Wat een vooruitgang ineens. In 1 maand zijn er gewoon 2 flessen af gehaald. Hij krijgt zijn fruithapje nu verspreid over 2 momenten. de eerst om 10 uur ’s ochtends en de tweede om 3 uur ’s middags. Daarbij krijgt hij dan ook thee, rooibos, aardbei of mango. Over het algemeen vind hij het heerlijk. Soms niet en dan drinkt hij ook echt niets. We proberen dat hij minimaal 180 mililiter water/thee naast zijn flessen drinkt. Dat lijkt ons het minste wat hij aan vocht moet binnen krijgen. Meer wil niet, dus we blijven doen.

Hij drinkt nog wel uit de fles, want uit een tuitbeker wil hij niet drinken. Een gewone beker is ook geen doen, want hij lijkt het leuk te vinden om te ademen en water in zijn mond te doen op hetzelfde moment. Geen probleem, hij krijgt gewoon 2 keer thee in de fles terwijl hij lekker in zijn stoel zit. We proberen dat hij dan zo’n 50 tot 60 milliliter per keer drinkt. In de ochtendfles met pap hebben we ook nog 20 milliliter water extra en de andere flessen zit ook 10 milliliter meer. Bij het avondeten, wat meestal heel goed gaat, krijgt hij water uit een beker. De aanhouder wint toch?

Tandjes

We kregen heel vaak de vraag of Luca al tandjes kreeg. Het antwoord was altijd nee. ‘Maar hij kwijlt zo?!’ was de meest gehoorde reactie daarna. Ja, dat hadden wij ook wel gezien. Alleen de tandjes lieten nog op zich wachten. Inmiddels heeft hij in 1 week tijd 2 tandjes gekregen. Nog enkel puntjes, maar puntjes zijn ook tandjes. Het zijn de onderste twee snijtanden. Bij het doorkomen van de tandjes is Luca niet helemaal in zijn doen. Extra wakker en minder drinken. We doen wat we kunnen, gebruiken ook Dentinox. Dat werkt bij ons super. Verder een hoop aandacht en liefde. Meer kunnen we helaas niet doen.

Slapen

Luca slaapt ’s nachts heerlijk. Vaak wordt hij rond een uur of 6 wakker. We zetten dan nog even een muziekje aan op zijn babyfoon en dan dommelt hij nog even verder. Rond 7 uur staan we op om de luier te verschonen. Daarna naar beneden en lekker ontbijten samen. ’s Middags slaapt hij van 12 tot half 5 ongeveer. Lekker even de tijd voor onszelf. Even schoonmaken of juist lekker even niets doen. Mocht hij een keer langer slapen dan is dat een heerlijk extra genietmomentje.

Dan denk je als ouders een fijn ritme te hebben gevonden. Alles loopt bijna op rolletjes en dan wordt het weer anders. Het is steeds weer aanpassen aan de situatie van de dag. We hebben veel geluk dat Luca nog niet ziek is geweest. Alleen wat hangeriger nu zijn tandjes doorkomen. Niet echt, helemaal niet. Het vergt alleen wat aanpassingsvermogen. Dan vergeet ik soms zelf wat rust te nemen. De chronische vermoeidheid steekt wel echt de kop op soms en dat is niet zo fijn. Een goed punt voor komende maand. Meer rust en toch een schoon huis, we gaan er vast iets op verzinnen.

liefs Minke
uitgelichte afbeelding van shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: