Bijbel journaling vind ik dus echt fantastisch. Ik maak er te weinig tijd voor vrij eigenlijk. Maar soms is het al genoeg iets te schrijven in de kantlijn. De meeste Bijbels hebben daar (te) weinig ruimte voor helaas. Gelukkig komen er steeds meer Bijbels die er speciaal ruimte voor hebben. Ook steeds meer in Nederlandse vertalingen. Zo fijn dat er steeds meer Nederlandse creatieve Bijbels komen. Dit zijn de 6 Nederlandse versies die er nu zijn (1 wordt er eind dit jaar verwachte). Ook laat ik nog een kinderbijbel zien om te journalen én 2 jongerenbijbels waar je ook extra ruimte bij hebt.

Journal Bijbel (verwacht oktober 2021)

Hij is er nog niet maar ik ben heel blij dat deze er komt. Een Bijbel waarbij de tekst 1 kolom is, geen lijntjes (wel een mal wat je achter je blad kunt leggen met lijntjes erbij) en na elk hoofdstuk 4 lege pagina’s. Enorm veel ruimte om te gebruiken voor tekst, mixed media of afbeeldingen getekend met stift/potlood/verf. Ik raad wel aan alles even te proberen op een lege pagina achterin voordat je aan de slag gaat. Maar de kwaliteit van het papier schijnt echt beter te zijn ook. Hij wordt verwacht in oktober dit jaar.

resultaat bijbel journaling met printable van marjoleins creation

Zij lacht Bijbel

Niet direct een echte journaling Bijbel maar wel een hele fijne met extra ruimte om te schrijven. Een van de Nederlandse creactieve Bijbels dus. Daarnaast vind ik dit een hele mooie Bijbel. Qua vormgeving én qua extra’s. Er zitten namelijk ook overdenkingen in die je tussendoor kunt lezen. Het papier is iets minder geschikt voor het echte journalen maar dat mag de pret niet drukken. Probeer je materiaal achterin op een lege pagina uit. Zo weet je hoe het papier reageert op jouw materiaal.

Notitiebijbel

Dit is de eerste Bijbel waar je in kunt schrijven in HSV. De eerste Nederlandse creatieve Bijbel in HSV bij mijn weten. De bladzijden zijn van dezelfde kwaliteit als de zij lacht Bijbel heb ik begrepen. Ik heb deze Bijbel zelf niet in huis, dat kan ik dus niet vergelijken. Ook zit hier geen extra informatie in zoals bij de zij lacht Bijbel. Wel heel fijn om in te werken en aantekeningen bij te schrijven. Ook dat is heel waardevol om terug te lezen later.

Dagelijkse broodkruimels Bijbel

Een Bijbel die eigenlijk weer valt onder de noemer van de zij lacht Bijbel en de notitiebijbel. Zelfde soort papier begreep ik en zelfde vertaling. Alleen dan met overdenkingen van dagelijkse broodkruimels. Hij ziet er prachtig uit en is sinds een aantal maanden te koop. Deze heb ik zelf ook niet, al lijkt hij me wel heel prachtig en waardevol. Vooral door de extra overdenkingen.

Inspire Bijbel Nederlands

De inspire Bijbel is van oorsprong een Engelse vertaling. Nu is er ook een Nederlandse vertaling verkrijgbaar. De Bijbeltekst is in het Nederlands. Er zijn al afbeeldingen toegevoegd bij sommige pagina’s. Dit zijn quotes in het Engels. Wanneer je een keer minder tijd/zin hebt kun je gewoon lekker kleuren. Ook heel fijn lijkt me dat, gewoon bezig zijn en kleuren. Even je hoofd leeg maken.

Schrijfbijbel

De eerste journaling Bijbel die er was in Nederland. De echte Nederlandse creatieve Bijbel in de NBV vertaling (al is dit weer een opvolger van de bijschrijfbijbel, deze is niet meer verkrijgbaar). Ik vind het fijn om de HSV naast NBV te hebben (en via de telefoon heb ik nog meer vertalingen beschikbaar). Dit is een wat kleine Bijbel met ruimte om te schrijven en tekenen. De bladzijden zijn dik genoeg om er ook met waterverf op te kunnen werken bijvoorbeeld. Er staan wel zichtbare lijntjes op de bladzijden (denk aan wat donkere Dots in je bullet journal). Een fijne Bijbel die ik graag gebruik. Al ‘erfenis’ voor mijn kinderen later.

happy moments bible journaling

Geef kleur aan je Bijbel

Speciaal voor kinderen is er de ‘geef kleur aan je Bijbel’ kinderbijbel. Hier staan niet alle verhalen in, zoals met eigenlijk alle kinderbijbels. Wel is het papier veel dikker (zoals gewoon kleur papier) en zitten er soms al tekeningen in die je zoon of dochter af kan maken. Ideaal wanneer je zelf graag wilt journalen en je zoon of dochter me wil doen. Zo hebben ze een eigen Bijbel en werken ze niet in die van jou. Ook is er een boekje bij gemaakt met tips wat je in deze Bijbel zou kunnen doen.

Wel extra ruimte, niet kleuren

De jongerenbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap en ook de HSV jongerenbijbel hebben ook extra ruimte. Een klein beetje extra, dat wel. Met lijntjes. Dus echt om even wat bij de tekst te kunnen noteren. Een gebed of gedachte bijvoorbeeld. Zo waardevol om later terug te lezen. Wat vond je toen belangrijk of sprak je aan? Wat viel je op in de tekst? Zet er ook een datum neer, zo weer je wanneer je dit op schreef als je het terug leest.

Verschillende journaling Bijbels

Er zijn 6 verschillende journaling Bijbels te koop in Nederlandse vertaling. Daarnaast zijn er nog jongerenbijbels waarbij je een kleine ruimte hebt om er bij te schrijven. Meest voorkomende is de HSV en er zijn er ook 2 in de NBV (1 is helaas uitverkocht). Daarnaast is zijn er bij 2 Bijbels overdenkingen toegevoegd en in 1 Bijbel kleurplaten in de vorm van quotes. Kwaliteit van het papier is ook verschillend. Check altijd achterin even hoe je materiaal reageert met het papier. Er is ook een journaling Bijbel voor kinderen gemaakt. Daarbij is ook een extra informatieboekje gemaakt met tips om in de Bijbel te werken.

Schrijf en/of kleur jij graag in je Bijbel of is dat een echte no go?

8 creatieve Nederlandse Bijbels

8 thoughts on “8x Nederlandse creatieve Bijbels voor journaling Bijbel

 1. Leuk deze lijst!
  Zelf heb ik de inspire NL bijbel dus met tekeningen die je kan inkleuren en veel ruimte voor tekst, maar het papier drukt enorm door met wat ik ook schrijf. En zelfs met potlood gaat het papier een beetje krullen waar je de streep hebt gezet. Erg jammer hoor! Maar ik heb het losgelaten en het is wat het is. Het is ook niet mijn standaard leesbijbel want dat is de HSV vertaling vrouwenbijbel

  1. Hoi Hannie, Excuus voor mijn late reactie. Ik hoop dat je inmiddels je antwoord hebt. Zelf heb ik het helaas niet.
   De nieuwe journal Bijbel heb ik niet in mijn bezit dus kan het niet testen. Wellicht kun je je vraag in de nederlandse groep Bijbel journaling op facebook stellen.

   Groetjes Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: