Tijdens de heideweek organiseer ik samen mijn mijn schoonzus de ‘op een paarse wolk’ markt. Een markt voor ouders die zwanger zijn of nog jonge kinderen hebben (tot 8 jaar). Daardoor kom ik super leuke webshops en merken tegen, gewoon in onze eigen woonplaats. Ik laat je graag kennismaken met PosterPlaats. Zij maken hele gave ABC poster van je eigen woonplaats. Lees snel verder om te ontdekken wie er achter PosterPlaats zit, welk formaat posters er zijn, van welke woonplaatsen er posters zijn én nog een gaaf nieuwtje onderaan het artikel.

Als juffencadeau een poster geven

Wie zit er achter de ABC poster?

De gezichten achter de ABC poster zijn Jelle en Daisy. Een jong stel met twee hele leuke kinderen. Sinds 2016 hebben ze een huisje in het bos in Ede en toen begon ook PosterPlaats. Toen hun oudste 3 jaar was begon hij steeds meer letters te koppelen aan familieleden en vrienden. Maar uiteindelijk hou je altijd een aantal letters over. Die werden gekoppeld aan andere woorden en zo is de ABC poster ontstaan. Ze hebben toen voor de kamer van hun kinderen een ABC poster gemaakt van Ede. Daar kregen ze zo veel leuk reacties op (dat snappen we wel natuurlijk!) dat ze van PosterPlaats een webshop hebben gemaakt.

Gezicht achter Posterplaats - op een paarse wolk markt
Foto is eigendom van Posterplaats.nl

Wanneer geef je een ABC poster?

De ABC poster is natuurlijk heel erg leuk, maar wanneer en aan wie geef je nu deze poster? Er zijn een aantal hele leuke opties te bedenken. Want wanneer kun je eigenlijk niet zo’n ABC poster geven? Het is wel handig om te checken of niemand je voor is geweest met dit gave cadeau. Dus, doe je voordeel met deze lijst:

 • juf of meester cadeau (zeker groep 1 t/m 3 is dit fantastisch)
 • babyshower
 • kraamcadeau
 • doopcadeau
 • Bij een verhuizing (super leuk als je beste vriendin uit jullie woonplaats vertrekt voor de liefde bijvoorbeeld)
 • Wanneer iemand 50 wordt (en dan van zijn of haar eigen woonplaats)
 • Bij mensen met dementie van de woonplaats waar ze als kind woonden (ze vergeten wat recenter gebeurd is, maar hun kinderjaren komen vaak terug)
 • Als je zoon of dochter naar groep 3 gaat (van jullie eigen woonplaats natuurlijk!)
 • Wanneer iemand vanuit het buitenland naar jouw woonplaats verhuist
 • Bij een jubileum op het werk
 • Bij het x-aantal jaar bestaan van een winkel, bedrijf of school
 • Bij het pensioen (of afscheid) van een leerkracht of medewerker
In Barneveld met de poster

Welk formaat moet ik kiezen?

Er zijn twee formaten van de poster. Een grote van 50×70 voor 29,95 en een kleine van 30×40 voor 24,95 euro. Daarnaast zijn er ook ansichtkaarten te koop per stuk 2,95 euro en voor 4 stuks betaal je 9,95 euro. Het formaat hangt van een aantal punten af. Wil je dat hij als eyecatcher in de kamer hangt? Dan is een groot formaat poster ideaal. Wil je graag dat je meerdere mensen blij kunt maken dan is een ansichtkaart super tof, echte post is namelijk zo leuk. Wil je er een collage op de muur van maken dan is het ook heel gaaf om de kleinere formaat van alle woonplaatsen te gebruiken. Maar natuurlijk is de grote dan ook heel fijn. Voor in de klas bij de juf zou ik persoonlijk kiezen voor de grote poster zodat alle kinderen hem goed kunnen zien.

Van deze plaatsen is er een ABC poster

Er komen steeds meer ABC woonplaats posters bij, maar op dit moment zijn er drie varianten te koop.

Als echte Barneveldse (geboren en getogen) en inmiddels import Edese vind ik dat super leuk. Maar ik kan me voorstellen dat je er niets mee hebt als je in Bennekom of Veenendaal woont. Dan heb je vast liever je eigen woonplaats op een ABC poster. Gelukkig zit PosterPlaats niet stil en wordt er druk gewerkt aan deze nieuwe varianten. Ik heb me laten vertellen dat ze op dit moment bezig zijn met de varianten van Bennekom en Veenendaal. Maar ik heb zo’n vermoeden dat we in de toekomst steeds meer plaatsen aan dit lijstje kunnen toevoegen.

ABC plaatsposter allemaal - uitgelichte afbeelding

Win een ABC poster bij op een paarse wolk markt

Je bent tot hier gekomen met lezen, super tof. Want ik heb een heel leuk nieuwtje. Op het account van Op een paarse wolk mag ik namelijk 2 posters weggeven. Je mag zelf kiezen van welke woonplaats én in welk formaat je een poster wilt ontvangen. Ga dit account en dat van PosterPlaats dus zeker volgen om de winactie niet te missen. De winactie loopt 1 week vanaf het verschijnen vanaf de post op onze sociale media. Check in het betreffende bericht de exacte einddatum. Wanneer je de poster wint mag je hem ophalen bij de op een paarse wolk markt op 24 augustus.

Welke poster zou jij graag winnen?

ABC poster Posterplaats - pinterest

Meer lezen?

Er zijn verschillende boeken die het ABC aan kinderen laten zien. Er zijn ook spelletjes te vinden waarmee ze oefenen op letterherkenning. Maar een ABC Poster had ik nog niet gezien. Vind ik zelf echt heel erg tof. Mocht je nog iets extra’s willen doen naast de ABC Poster, dan heb ik een aantal leuke tips voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: