Morgen start de christelijke kinderboekenmaand en natuurlijk de kinderboekenweek. Say what?! Er is dus een heuse christelijke kinderboekenmaand. Hoe tof is dat! Er zijn speciale boeken, liedjes en nog veel meer. Daar vertel ik je in dit artikel alles over. Lezen vinden wij erg belangrijk en leuk. Belangrijk omdat het de woordenschat en je fantasie vergroot. Nola loopt bij logopedie om daar mee aan de slag te gaan en ik vind het fijn om dit zo te kunnen ondersteunen. En die week is natuurlijk veel te kort. Dus twee hoeraatjes voor de kinderboekenmaand!

Kinderboeken week; hoe, wat en wanneer

De kinderboekenweek is van 2 t/m 13 oktober 2019. Het thema van dit jaar is vervoersmiddelen. Nu heeft de lidl waarschijnlijk niet expres gedaan, maar ze hebben dus bio pasta (avondeten) in vervoersmiddelen thema. Extra leuk dus om dan te eten met de kinderen. Ook heeft kinderen voor kinderen een lied uitgebracht; Reis mee! Je kunt hem hieronder beluisteren. Vroeger vond ik het altijd extra leuk dat je dan een boek cadeau kreeg. Dat is gelukkig nog steeds zo. Bij besteding vanaf 10 euro aan kinderboeken ontvang je het boek Haaientanden gratis. Het prentenboek van deze kinderboekenweek is André het Astronautje. Opzoek naar LaikaJe kunt het tijdens de kinderboekenweek kopen voor 7,25 euro.

Lees hier mijn recensie over de samenleesbijbel junior

christelijke kinderboekenmaand pinterest

Christelijke kinderboekenmaand

De christelijke kinderboekenmaand start ook op 2 oktober. Wel hebben zij op 28 september een startdag gehad. Het thema dit jaar is op reis! Daarmee sluiten zij aan bij de algemene kinderboekenweek. Zij hebben voor de onder-, midden- en bovenbouw een eigen boek uitgebracht die met thema te maken heeft. Voor de onderbouw is dat Met muisje Gijs op wereldreis (een prentenboek), voor de middenbouw is het het boek op wereldreis en voor de bovenbouw is dat het boek plan B. Ook is er een CD uitgebracht met verschillende liedjes o.a. op reis.

Top 10 christelijke boeken voor deze kinderboekenmaand

Er is natuurlijk veel te vinden over leuke boeken. Er zijn ook heel veel boeken met het thema op reis. Ik heb er een aantal voor jullie op een rij gezet. Ik het 3 boeken voor de onderbouw gekozen, 4 voor de middenbouw en 4 voor de bovenbouw. Toch wil ik je er wel even op wijzen dat het ook van het kind af hangt wat hij of zij leuk vind. Nola vind kartonnenboeken namelijk nog steeds heel leuk ook. Terwijl dat vaak van 0-3 jaar wordt gebruikt. En dat hebben we zelf ook, als een boek mij aanspreekt of dat jou helemaal niet aan te spreken. Dat gezegd hebbenden, mijn top 10:

onderbouw (groep 1-2)

1. Bange Barend leert vliegen
2. Op weg met Jozef en Maria
3. Op weg met David

middenbouw (groep 3-4)

4. Mees en Tijn op de vlucht
5. Bart op schiphol
6. Op reis met Abraham
7. Gooi juf in zee! (juf Fiep, vind Luca al heel leuk om uit voorgelezen te worden)

Bovenbouw (groep 5-6-7)

8. Vliegticket naar mijn sponsorzus
9. Actie op Aruba
10. Het grote treinenboek

Christelijke kinderboekenmaand, kinderboeken

Op naar een super leuke week en maand vol leesplezier. Wij hebben nog geen traditie van nieuwe kinderboeken kopen met deze week/maand, maar dat lijkt me wel heel tof. Heb jij al een leuke traditie tijdens de kinderboeken week/maand?

kinderboekenweek instagram kinderboekenweek pinterest

1 thought on “Christelijke kinderboekenmaand + top 10 kinderboeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: