De Efteling heeft altijd iets magisch vind je niet? Die mooie poort (die we dit keer eigenlijk niet gezien hebben), het kasteel waar symbolica zit. Zeker met kinderen heeft het echt iets heel tofs. Het nadeel is dan wel weer dat het zo groot is, want eigenlijk heb je aan 1 dag niet genoeg. Onze kinderen willen soms graag meerdere keren in een attractie, dan heb je met 1 dag nog niet eens een kwart gezien. Zeker op drukke dagen. Dus we besloten als verrassing 2 dagen, en een nachtje, naar de Efteling te gaan. Nola is nu nog gratis dus even van genieten nog. Wat vonden ze het leuk! Die koppies van de kinderen, daar doe je het voor.

Vroeg uit bed, want we willen zo lang mogelijk genieten

In het weekend vroeg uit bed, het is toch even een dingetje hoor. Voordeel, onze kinderen zijn altijd vroeg wakker. De vorige avond had ik onze spullen al ingepakt zodat we direct konden gaan. Even wat broodjes smeren om mee te nemen en we konden vertrekken. We namen dit keer alleen brood voor de eerste dag mee. We hadden geen koelkast (of koelbox op stroom) mee dus we zouden beleg niet goed kunnen houden. Om half 9 zaten we in de auto zodat we om half 10 bij de Efteling zouden zijn.

Joki en Jet Efteling Carnaval

Joki en Jet ballon

Doolhof Efteling

Uitzicht naar ons hotel

Als gast om half 10 het park al in

Als gast kun je dan om half 10 al het park in. Ideaal, er zijn een aantal attracties open. De vorige keer kon je ook bij symbolica wachten en dan een verkorte rij in. Dat zou nu weer zo zijn, maar bleek achteraf niet zo te zijn. Zo jammer, helemaal omdat we daar dus een poos voor niets hadden gestaan. Een oplossing was er niet. Ja, een klacht indienen. Dus dat deden we. Toen was er wel een oplossing. Een vipticket voor 4 personen, zodat we zonder wachtrij in 1 attractie konden die dag. Dat werd symbolica, want daar staat eigenlijk altijd minimaal een wachtrij van 20 tot 30 minuten. Zo fijn, we konden gewoon doorlopen.

Sprookjesboomshow

Voor het kasteel in het sprookjesbos

Sprookjesbos

Samen met manlief

Vipticket

Slapen in het Eftelinghotel

Die nacht verbleven we in het Eftelinghotel. Zo dicht bij het park, echt een aanrader! Al vinden wij als ouders het hotel bij het loonsche land mooier. De kinderen vonden dit echt fantastisch. Het hotel met de paaseieren volgens Nola. Klaas Vaak kwam een verhaaltje lezen in de avond, in de ochtend was er een prinses die een verhaal voor las. Er was een heerlijk ontbijt, met veel lekkers. Er was ook een kleine binnen speeltuin. En met die regen van de zondag was dat ook wel fijn eigenlijk. Je kunt kiezen uit 4 verschillende kussens om te slapen. De kinderen mochten gratis een kaart versturen. Ze kregen een boekje met verhaaltjes voor het slapen gaan én er lag een klein kleurboekje op de kamer. En dat allemaal bij een gewone standaard kamer.

Lezen voor het slapen gaan

Een nieuw voorleesboek mee voor de kinderen. Hoe het begon kost 14,95 euro. 

Klaas Vaak in het Eftelinghotel

Ontbijt

Heerlijke cakejes

Brief schrijven met echte veer

Liever naar de Julianatoren? In deze blog lees je daar meer over. 

Efteling met slechte weersvoorspelling

Ik kreeg die week ervoor veel sterkte wensen omdat we naar de Efteling zouden gaan dat weekend. De weersvoorspellingen waren echt ruk. Was dat erg? Oké, het was leuker geweest als er volop zon was voorspeld met een fijne temperatuur. Alleen het nadeel daarvan is dat het park natuurlijk volloopt met daggasten. Deze weersvoorspelling hield denk ik een hoop daggasten thuis. Daardoor was het zaterdag en zondag helemaal niet zo druk. Zaterdag viel het weer echt heel erg mee, we hebben 1 kleien bui gehad. Zondag begon met regen, rond half 10 was het even droog en vanaf half 12 heeft het eigenlijk alleen nog maar geregend. Vooral veel miezer regen. Hadden de kinderen daar last van? Nee, regenkleding aan en gaan. We konden zo een extra rondje in de Piranha (en toen werd ik echt zeiknat door de waterval recht ons bootje in).

Nola in de auto's

Sprookjesbos was favoriet

Sprookjesbos

Regenkleding mee naar het pretpark

Van de vorige keer heb ik echt heel veel geleerd. Wij als ouders splitsen en ieder een kind mee. Telefoon wel redelijk bij de hand zodat we contact konden houden. En regenkleding mee. Vooral regenkleding mee. Die tweede dag viel toen ook een beetje in het water. Letterlijk, omdat Mark en Luca zeiknat waren door een harde regenbui tijdens een ritje in de achtbaan. Geen extra kleren meer en geen regenkleding betekende toen vroegtijdig naar huis. Dit keer ben ik de week ervoor regenkleding wezen kopen. Bij de hema kocht ik voor de kinderen kleren, Luca een heel pak en Nola een poncho (er was geen pak in haar maat). Voor ons kocht ik een pak bij de action (Mark had deze aan) en een poncho waar de tas onder past (die had ik aan, ideaal in de piranha want je tas blijft ook droog!).

Wachten op papa en Luca

Nieuwste attractie de zes zwanen

Herinneringen maken met de kinderen

We hebben heerlijke dagen gehad. Weer leuke attracties kunnen bezoeken én nieuwe dingen ontdekt. Zo kwamen we de sprookjessprokkelaar tegen, vonden we een friettentje om de hoek van de Efteling waardoor onze avondmaaltijd net zo veel kostte als we bij het hotel voor 1 volwassene zouden betalen en we maakten herinneringen. Vooral dat laatste vind ik geweldig. Cadeautjes krijgen ze van ons niet heel veel. We geven veel ook samen met anderen, omdat het anders financieel niet haalbaar is. Maar dit willen we ze wel graag meegeven. Herinneringen die we weken, maanden later nog delen. Waar we op terug kunnen kijken met heel veel plezier. Tijd samen als gezin. Het is zo waardevol en echt aan te raden. Ze zijn maar zo kort klein. Enjoy every moment of it.

 

Knuffelen met Pardoes

Sprookjessprokkelaar Efteling

Nieuwe attractie de zes zwanen

Ik hoorde dat er dat weekend ook een nieuwe attractie was geopend in het sprookjesbos. De attractie zou wat meer interactief zijn dus ik was wel heel benieuwd. Het sprookje ansich, de zes zwanen, ken ik eigenlijk niet. Maar we gingen op pad om te kijken. Helaas bleek het er steeds erg druk. Meerdere die graag in deze nieuwe attractie wilden dus. Dat geeft niet, we hebben het uiteindelijk gedaan. Je kunt kiezen om in de zwanen te gaan zitten en een rondje te varen of in een grot te lopen. Die laatste laat je het verhaal horen, bij de bootjes hoor je niks maar zie je het iets beter. Voor mij hebben die zwanen bootjes geen meerwaarde, maar Nola vond het erg leuk. Luca vond het niks en is er ook niet in geweest. Hij ging liever naar de achtbanen.

De zes zwanen

Nieuwe attractie zes zwanen Efteling

We hebben een heerlijk weekend gehad. Zoals ik zei, die koppies. Daar kan niks tegenop. Daar doen we het voor. Ben jij wel eens in de Efteling geweest met je kinderen?

Efteling instagram

Efteling pinterest

Efteling pinterest

2 thoughts on “Dagboek: Efteling, een magisch bezoek van 2 dagen

  1. Wat goed, het geven van herinneringen. Goede reminder, soms vergeet ik dat en geef ik meer in spullen aan de kinderen. Iemand zei ooit net zoiets tegen me “Wij sparen geen geld, maar herinneringen”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: