Het einde van het jaar is in zicht, de laatste maand is al weer begonnen. We gaan reflecteren op het afgelopen jaar. We kijken terug naar wat we gedaan en beleefd hebben. Vaak zit dat in de grote dingen; de vakanties, de reizen, de stappen die we in onze carrière hebben gemaakt. Naar het kleine wordt niet echt gekeken is mijn ervaring. Terwijl het daar toch ook in zit. De tijd die je met je kinderen door bracht. De tijd die je kon besteden aan Bijbelstudie, stille tijd. De kleine aanpassingen die je deed aan je woning voor nog meer woongenot. Zo besloot ik vorig jaar de Bijbel in één jaar te gaan lezen. Hoe me dat vergaan is en welke keus ik voor komend jaar maak kom ik zo op.

De Bijbel in één jaar lezen

De Bijbel in één jaar lezen

Dat was mijn idee. Een ideaal misschien wel. Want waarom had ik de Bijbel nog niet gelezen van kaft tot kaft. Als ‘echte’ christen zou je dat toch zeker een keer gedaan moeten hebben. Nou, in dat opzicht heb ik dan ‘gefaald’. Tussen ” inderdaad. Want de keren dat ik wel las zijn super waardevol. Dat ik nog steeds niet de Bijbel van kaft tot kaft gelezen heb is jammer, maar niet een doel dat God mij gegeven heeft. Het is een doel dat ik zelf bedacht had. Dan kan dat lukken of niet en eigenlijk hoeft dat verder geen waardeoordeel te hebben. Het is me niet gelukt en we gaan door. Door naar komend jaar.

Invulling stille tijd in 2024

Nu 2024 eraan komt is het goed om te bekijken hoe jij je stille tijd wilt gaan invullen. Dat heb ik ook voor mezelf gedaan. Wil ik een dagboek gebruiken? Er zijn heel veel mooie Bijbelse dagboeken. En er komen er ook steeds weer mooie bij. Dat is een fijne manier om stille tijd te houden. Wil ik meer creatief bezig zijn? Dan is een journaling Bijbel een goede om aan te schaffen wanneer je deze nog niet hebt. Wil je graag de Bijbel in een jaar lezen? Dan is het goed om daar een leesschema bij te zoeken of een Bijbel in één jaar aan te schaffen. Misschien wil je wel Bijbelteksten uit je hoofd leren, ook daarvoor is een groep opgestaan (zoek even op Instagram bij Priscilla Docter.

Verschillende versies Bijbel in één jaar

De Bijbel in één jaar is er in verschillende vertalingen. Je hebt hem in de HSV vertaling van uitgeverij jongbloed. Maar ook in de Bijbel in gewone taal en de NBV21 verstaling is er een versie verschenen. Dit jaar verschijnt ook de Bijbel in één jaar van Zij lacht. Zij lacht gaat ook elke vrijdag een postcast uitbrengen die past bij het lezen van de Bijbel in één jaar.

Bijbelsdagboek gebruiken

Wil je graag een Bijbelsdagboek gebruiken dan zijn er ook heel veel opties. Het ene dagboek zal beter bij je passen dan het andere dagboek. Je kunt recensies lezen op internet, maar het is vaak toch zelf ervaren. Waarom? Omdat jij gewoon echt jij bent. En wat bij mij past, past misschien niet bij jou. En wat bij jou past, past misschien niet bij mij. Een aantal tips:

dagboek
Klik op de afbeelding voor een recensie
De leukste cadeaus voor mama - alles heeft zijn tijd
Alles heeft zijn tijd, dagboek van Sestra

Wat ga ik doen in 2024

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet helemaal uit ben. Ga ik weer starten met de Bijbel in één jaar lezen? Zo ja, ga ik dat dan doen in de Bijbel in gewone taal (die ik dit jaar gebruikte) of stap ik over op de Zij lacht Bijbel in één jaar in NBV vertaling? Of kies ik toch voor een Bijbelsdagboek? Ik heb nog zo veel toffe dagboeken liggen die ik maar deels heb gelezen, dat ik dat ook wel heel fijn vind. En wat ga jij doen in 2024?

De Bijbel in één jaar lezen - pinterest

1 thought on “De Bijbel in één jaar lezen – doe je mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: