In het artikel met 5 tips wat je kunt doen met je trouwfoto’s noemde ik het al even. De hexagon of de zeshoek voor op de muur. Voor mij een totaal nieuw concept (ik ben nog van de oldskool canvasdoeken) en wij probeerden het uit. Dit is het resultaat en wij zijn er echt super blij mee. Heerlijk om bij weg te dromen.

Hoe maak je een keus voor hexagon

Wij begonnen met kijken op de site van fotocadeau. Op fotocadeau.nl heb je uitleg over de hexagon (en allemaal andere manieren om je foto’s op te hangen) en kun je ook zien wat het meest gekozen formaat en aantal is. Meet dan even het stuk muur waar je ze wilt ophangen en je kunt uitrekenen hoeveel je er nodig hebt. Wij kozen voor de hexagon met 9 stuks.

Zijn we blij met onze keus?

Ik moet eerlijk bekennen dat we niet hebben gemeten qua afmeting hoeveel we er van de zeshoeken nodig hadden. We kozen voor 9 en voor het meest gekozen formaat. Het staat prachtig en is qua aantal precies goed. Al zou ik de volgende keer wellicht een maatje groter qua zeshoek doen en dan iets minder foto’s.

Voorbeeld zeshoek 2

Kun je de zeshoek makkelijk ophangen?

We kregen de hexagon geleverd in een doos met plakstips erbij. Het is even uitvogelen hoe dat werkt (en we waren wat eigenwijs). Maar de zeshoeken hangen perfect. Ook dankzij de waterpas die ik haalde van zolder waardoor ik van de trap viel (oeps!). Het was een hele happening maar ze hangen dankzij mijn lieve man.

Ophangen zeshoek

Nadelen van deze manier van ophangen

Er zijn niet veel nadelen. Ze zijn prachtig gedrukt (wel goede kwaliteit foto’s gebruikt van een fotograaf). Ze wegen bijna niks dus ze blijven goed hangen. Alleen het hoekje om de afstand tussen de verschillende zeshoek te bepalen was niet helemaal recht bij ons. Dat maakte het wat lastiger ophangen en gebruikten we dus ook een waterpas. Maar het resultaat mag er zijn.

Close-up

Enorm blij met onze zeshoek van 9

De jongste zag het direct. Nieuwe foto’s aan de muur. Een prachtige weergave van de dag en ons gezin. Heel fijn dat we niet hoefden te kiezen uit 1 foto, maar nu meerdere foto’s op de muur hebben hangen. Een hele fijne herinnering aan een geweldige dag. We zijn er echt enorm blij mee. En de vorm van zeshoek is hele tof. Je maakt er zo je eigen manier van om op te hangen.

Hexagon pinterest

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met fotocadeau. Check ook snel de site even, want er is nu nog een kortingscode. Altijd fijn! En ze hebben ook gave sinterklaas cadeautjes. Ik bestelde zelf (zelf betaald ook) een mok met foto (sssst want die krijgt iemand nog), maar je kunt ook kiezen voor een sleutelhanger met foto bijvoorbeeld.

3 thoughts on “De hexagon/zeshoek hangt op onze muur!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: