Het is vandaag eerste kerstdag. Wij vieren samen met de kinderen en onze familie de geboorte van Jezus. Dit doen we altijd in de kerk. Ik vind het belangrijk dat ze dit meekrijgen. Maar een leuk kerstverhaal lezen is natuurlijk ook super tof. Dus ik deel de leukste kerstboeken met je. Uiteraard ook boeken die het verhaal van de geboorte van Jezus vertellen, maar ook andere leuke (voor)leesboeken. Welk boek lees jij graag (voor) met kerst? En wanneer je klaar bent met lezen heb ik ook wat leuke films en spelletjes tips.

De leukste kerstboeken - uitgelichte afbeelding

De Bijbel als kerstboek?

Natuurlijk valt de Bijbel niet direct onder de leukste kerstboeken, omdat het wel het kerstverhaal bevat maar niet wat ik eigenlijk bedoelde. Maar er zijn wel een aantal leuke boeken met het kerstverhaal als thema. En dan bedoel ik natuurlijk het verhaal van Jozef en Maria die op reis moeten naar Bethlehem, waar Jezus in een stal geboren zal worden. Er zijn voor de kleinste leuke boekjes, maar ook voor oudere kinderen:

Natuurlijk kun je ook het kerstverhaal uit een Kinderbijbel lezen. Daar staat hij ook altijd in. Kies dan voor jongere kinderen de prentenbijbel of samenleesbijbel junior en voor wat oudere kinderen ongelooflijke Bijbelverhalen.

10x de leukste kerstboeken

Dan laat ik je nu 10 leuke kerstboeken zien. Met gewone verhalen. Om samen te lezen bij het haardvuur (al dan niet op je tv). Om bij weg te dromen. Om gewoon even te genieten samen als gezin of met je familie. Lezen verbind, maar is ook erg leerzaam. De woordenschat van kinderen worst uitgebreid. Ze horen hoe de uitspraak is. Ze krijgen echte tijd en aandacht van hun ouders. Ik vind het heerlijk (onze kinderen niet altijd even heerlijk als ik, sssst).

De leukste kerstboeken - Pinterest

Klaar met de leukste kerstboeken?

Je hebt nu vast genoeg kerstboeken inspiratie. En mocht je het lezen zat zijn? Er staan veel leuke kerstfilm op Netflix zoals de Grinch, The Christmas Chronicals, Kerstmis met Henk en de Vuilniswagen of Kapitein Onderbroek en Mega Coolmis. Hier altijd een succes, ook als het geen kerst is. Leuk om met een bak popcorn gezellig samen te kijken. Of ga samen een spelletje doen. Dixit Disney vinden ze hier erg leuk, sinds ze dat ontdekt hebben. Een aanrader ook gewoon voor buiten de kerstdagen natuurlijk. Maar ook doe eens gek of beeld het uit vinden we erg leuk. Spelletjes die je snel even kunt doen wanneer ze zich vervelen en die ook voor volwassenen erg leuk zijn. Of maak samen een puzzel zoals Stille nacht (echt voor kinderen wel).

Leesbingo

Met deze boeken, de films en spelletjes kom je de kerstdagen (en de kerstvakantie) vast wel door. Maar om het voor kinderen ook leuk en aantrekkelijk te maken om zelf te lezen maakte ik een paar jaar terug een leesbingo. Een leesbingo stimuleert het zelf lezen van kinderen. Als de bingo kaart vol is kun je er een kleine prijs aan hangen. Een klein setje lego, kiezen wat je als avondeten gaat eten of een half uurtje later naar bed/langer op een scherm bijvoorbeeld. Lezen bijhouden is enorm goed voor de kinderen. Daarom deel ik ze graag een leesbingo met je. Print hem uit zo vaak je wilt.

Deel je een foto als je de leesbingo gebruikt? Stuur de link ook door naar je familie/ vrienden met kinderen.

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: