Ik hou van voorlezen, prentenboeken en mooie verhalen. Ja, ook gewoon van kinderboeken. Vroeger was de serie van de olijke tweeling mijn favoriet. Maar er zijn tegenwoordig zo veel mooie boeken te vinden. Ik laat je er graag een aantal zien. Voor verschillende leeftijden én ook een avi-start leesboek. Want leren lezen is echt fantastisch. Dit zijn de leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen. Omdat leesplezier zo enorm belangrijk is.

De leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen - uitgelichte afbeelding

Schud eens aan de appelboom!

Een origineel voorleesboek met leuke opdrachten. Een boek voor peuters en kleuters die van lezen houden, maar ook graag zelf hun steentje bijdragen aan het verhaal. Schud eens aan de appelboom, blazen tegen een paardenbloem en kleuren mengen. Op de volgende pagina zie je wat er gebeurd wanneer je schud, blaas of klopt. Met mooie duidelijke illustraties. Hoe hard kun jij blazen?

Specificaties schud een aan de appelboom

Auteur: Nico Sternbaum | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: september 2022 | Originele titel: Schüttel den Apfelbaum | ISBN: 9789044762983 | 64 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

De allermooiste 5 minuten verhaaltjes voor het slapen gaan

Ah toe mama, nog een verhaaltje! Onze dochter kijkt me met haar prachtige ogen aan. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? De verhaaltjes in het boek ‘de allermooiste 5 minuten verhaaltjes voor het slapen gaan’ zijn geen standaard verhalen. Extra leuk om te lezen dus. Lees mee over een mysterieuze winkel of over de mopperende cactus. Wil je mee kamperen in de kamer? Of misschien vind je de eenhoorn in nood wel nog leuker. Fijne verhaaltjes, die echt maar 5 minuten duren, om de dag mee af te sluiten. Zo kunnen we, stiekem, nog een extra verhaaltje lezen.

Specificaties de allermooiste 5-minuten verhaaltjes

Uitgeverij: Deltas | ISBN: 9789044763065 | 72 pagina’s |
Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Leesfeest eerste verhalen voor beginnende lezers

Makkelijke, maar zeker hele leuke verhalen om te lezen. Je merkt dat de moeilijkheid iets oploopt in de verhalen. In het boek vind je er namelijk 3, allemaal verschillend en even leuk. Het eerste verhaal heeft allemaal losse kleine verhaaltjes van 1 bladzijde. Onderaan vind je 3 woorden nog eens uitgelicht met een plaatje erbij. Dat maakt het extra leuk. Daarna komen er twee wat langere verhalen. ‘Mama, mag ik nog even lezen.’ Woorden die we hier in huis niet snel horen. Wij gaan dus zeker op zoek naar de andere delen. Want leesplezier is enorm belangrijk, zonder leesplezier gaan kinderen lezen niet leuk vinden. Leesfeest maakt van lezen een feestje. Het is dan wellicht niet echt een voorleesboek (al lezen we soms wel om de beurt een zin), toch mag hij niet ontbreken in dit lijstje met de leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen.

Specificaties Leesfeest

Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: maart 2023 | ISBN:
9789044764093 | 72 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Waar is Spider-Man?

Spider-Man is vermist! Een bende superschurken zaait paniek in de straten van New York, en er is maar één iemand die hen kan stoppen: Spider-Man! Maar waar is hij? In dit unieke boek ga je opzoek naar Spider-Man en zijn vrienden in de verschillende wijken van de stad. Schiet op, voor het te laat is! Maar let op, want ook de vijanden hebben zich verstopt in de menigte!

Het ultieme cadeau voor Spider-Manfans van alle leeftijden! Luxueuze hardback uitgave, waardoor je hem ook goed mee kunt nemen. Ideaal wanneer je wat langer in de auto zit bijvoorbeeld. Is jouw zoon of dochter helemaal fan van superhelden? Dan is dit een boek dat je in huis wilt hebben. Een super gaaf kijk- en zoekboek voor jongens én meisjes. Liever Pokémon? Ook daar heb je een leuk zoekboek van, maar ook een tof kleurboek.

Het grote 1-minuut verhalenboek van Disney

Al eerder liet ik een boek zien met 5 minuten verhaaltjes voor het slapen gaan. Dit boek van Disney lijkt op hetzelfde idee, maar dan met verhalen van 1 minuut. Inmiddels hebben we de verhalen al meerdere keren gelezen, maar de kinderen blijven het leuk vinden. Deze is ook nog leuk voor wat oudere kinderen, al zou ik dan eerder de 5 minuten verhaaltjes aanraden. Het blijf goed om zo samen de dag af te sluiten. Even een momentje samen. Een momentje van rust en verbinding. Voor alle Disneyfans is dit een echte musthave!

Het grote 1 minuut verhalen boek

Saga de orka die geen haring luste

Een prachtig vormgegeven boek, waarbij de illustraties echt geweldig zijn. Alleen daarom al zou je dit prentenboek in huis willen hebben (en bestel deel 2 ook direct mee!). Het wordt winter. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten wanneer om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Alleen heeft Saga daar helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust. In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka’s in de Noord-Atlantische Oceaan.

Juf Fiep

Inmiddels zijn er vele delen met net zo veel avonturen verschenen over juf Fiep. Een serie boeken voor de beginnende lezers van avi start tot avi E3. Super tof dat Corien Oranje, zij schrijft deze boeken, verder is gegaan met Meester Bil en nu dus ook te leuke boeken heeft geschreven voor avi M4 en E4. Juf Fiep blijft hier in huis favoriet van mij. Het zijn korte verhalen, goed te lezen voor de beginnende lezer en er zit spanning in. Maar niet te veel spanning, we willen wel ‘gewoon’ slapen ’s nachts. Maar echt, als je een kind hebt dat lezen echt niet zo tof vind dan is dit het boek dat je wilt hebben. In maart van 2023 kwam het nieuwste deel uit, stier op de weg. Bekijk hier een overzicht van alle boeken bij bol.com.

Juf Fiep laat die beer los

De leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen

Ik gaf je 7 tips voor de leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen. Welke is jouw favoriet? Er zijn natuurlijk heel veel leuke verhalen en prentenboeken. Met al het lezen hier in huis is een volle boekenkast wel super tof. Zo blijven we nieuwe boeken ontdekken en hebben we veel afwisseling. Sla deze tips gerust op en zoek in de plaatselijke bibliotheek naar deze boeken. Handig omdat je ze na 3 tot 6 weken weer om kunt ruilen. Of geef eens een boek cadeau bij een verjaardag. Speelgoed krijgen ze vaak wel en een boek blijft lang mee gaan. Gaan wij nog even een verhaaltje lezen hier.

De leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen - pinterest
footer
Niet alle boeken zijn gekregen voor een recensie. Deze herken je aan de specificaties die eronder staan.
Afbeelding bij de pinterestfoto en kopfoto van ParentiPacek via Pixabay

1 thought on “De leukste (voor)leesboeken voor jongere kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: