Jullie konden hier al eerder lezen over bible journaling. Dit deed ik in de bijschrijfbijbel. Via de facebookgroep werd al veel om deze bijbel gevraagd, maar helaas was hij overal uitverkocht. Enkel nog als je veel mazzel had kon je er nog een ergens vinden. Gelukkig is er nu, na lang wachten, een nieuwe schrijfbijbel. En met de uitgave van deze nieuwe bijbel komt er ook een leuk crafpakketje bij en ik heb gehoord dat de lijn met producten voor bible journaling uitgebreid gaat worden. Niet helemaal zoals illustrated faith, maar we krijgen ook in Nederland onze eigen spullen. Zijn jullie ook nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Huishoudelijke mededeling
Eerst even een belangrijke mededeling. Het ontwikkelen en maken van deze producten is en blijft mensenwerk. Het kan dus voorkomen dat er foutjes ingeslopen zijn. Zo ook in de tabjes die bij het crafpakketje zitten. Mocht je nou een fout ontdekken, maak dan even een foto en stuur een mail naar info@bykris.nl. Zij zal dan zorgen dat je zo snel mogelijk nieuwe stickers krijgt. Nu dat opgehelderd is, over naar leukere zaken.

Het craftpakketje
Dit pakketje kun je samen met de schrijfbijbel kopen, maar ook los bestellen. Dit pakketje bevat stickers met tekst, tabjes, een fine liner (zwart), sjablonen, grote stickers en een kleine uitleg over hoe te beginnen met bible journaling. Zo kun je met bible journaling beginnen en heb je al wat voorbeelden die je kunt gebruiken. Dat maakt het voor sommige misschien iets minder spannend. Bij de bijschrijfbijbel kon je ook een craftpakketje krijgen, deze was minder uitgebreid en minder passend. Een hele goede verbetering dus. Leuk om dit er bij te hebben zodat je dit kunt gebruiken in je schrijfbijbel.

De nieuwe schrijfbijbel
Ik kan een heleboel vertellen over deze nieuwe bijbel. Maar ik denk dat foto’s toch voor zich spreken. Dus jullie kunnen zo een aantal leuke foto’s verwachten. Er zijn in mijn ogen wel een aantal voordelen van deze nieuwe bijbel en die wil ik graag met jullie delen.
 • De kaft is niet van de glanzende soort gemaakt, maar meer een craft kaft. Heel handig om zelf te bewerken en hem helemaal naar je eigen zin te maken. Of gewoon zo te laten natuurlijk.
 • Er zit een elastiek om de kaft, zo kun je je bijbel goed dicht houden. Ook als je er veel embellishments in plakt blijft hij dus bij elkaar. 
 • De pagina’s zijn iets dikker dan in de bijschrijfbijbel. Het doorbloeden van materiaal is zo al een stuk beperkt. Je kunt je pagina altijd voorbewerken met gesso om zo minimaal aan doorbloeden te hebben.
 • De schrijfbijbel is iets compacter dan de bijschrijfbijbel. Zo kun je deze bijbel ook makkelijker meenemen naar een kerkdienst bijvoorbeeld. 
 • Het ene bijbelboek heeft 2 kolommen tekst en dan een stukje om te schrijven, het volgende heeft een kolom tekst, een stukje om te schrijven en weer een kolom tekst. Fijn deze afwisseling. 
 • Persoonlijk vind ik de kleuren ook mooier. De bijschrijfbijbel was blauw met rood, de schrijfbijbel is craftkleur met witte linten. Rustiger en mooier naar mijn idee.
 • Er zitten kaartjes in de bijbel. Een groot pluspunt. Zo kun je plaatsen opzoeken op de kaart. Ook de reis van Paulus is afgebeeld. 
Maar zoals altijd zijn er natuurlijk ook dingen die je zelf iets anders zou doen. Een paar puntjes die ik heb ontdekt inmiddels.
 • De lijntjes zijn in de schrijfbijbel iets duidelijker zichtbaar dan in de bijschrijfbijbel. Dat vind ik zelf wat jammer omdat ik er meestal een tekening of handlettering maak. Dan zijn die lijntjes niet nodig. Maar mocht je nou graag iets erbij willen schrijven is dit wel weer makkelijk. 
 • Er zitten 2 lintjes bij. Persoonlijk heb ik liever wat extra linten, maar 2 vind je eigenlijk in iedere bijbel als er al lintjes aanwezig zijn. Dus wat dat betreft is dit een gangbaar aantal. 
 • Er is altijd 1 kolom aanwezig om te journalen. Bij de bijschrijfbijbel was dat wel eens 2 kolommen. Dit houdt dus in dat je soms wat minder ruimte hebt. Of ik hier daadwerkelijk ‘last’ van heb moet ik nog ondervinden, op dit moment is het niet storend. Het zal er ook mee te maken hebben dat de bijbel iets compacter is.
 • Het lettertype is met het compacter worden van de bijbel ook kleiner geworden. Voor mij geen probleem, maar ik wilde het toch even vermelden. 
Beelden van het complete pakket.
Nu hebben we wel genoeg gelezen. Ik sluit af met de beelden van de nieuwe bijbel. Wat vinden jullie van deze bijbel? Je kunt hem bij je plaatselijke boekhandel of via internet kopen. De bijbel zonder craftpakketje kost 45 euro, met een craftpakketje kost hij 54,95 en een los craftpakketje kost

9,95 euro. 1 thought on “De nieuwe schrijfbijbel is uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: