De Notenkraker, een klassiek verhaal. Met klassieke muziek. Nooit was het bij me op gekomen om dit voor de kinderen te kopen. Totdat ik er steeds meer verhalen over hoorde. Toen ze zo’n boek ook nog op school gebruikten in deze periode voor kerst was ik wel een beetje overstag. Wat mooi dat we nu zelf dit uitgebreide boek hebben gekregen voor onze kinderen. Ik vertel je er graag meer over.

Het verhaal van de Notenkraker…

In dit boek van uitgeverij christofoor volg je Clara op haar betoverende avontuur. Het is een navertelling van het klassieke verhaal. Je ziet hoe Clara de Notenkraker krijgt als cadeau van haar oom. Hoe de notenkraker uiteindelijk tot leven komt en strijd met de Muizenkoning. De Notenkraker ontmoet de Suikerboonfee, gaa top reis naar Snoepjesland en zo val je van de ene verbazing in de andere.

De Notenkraker het begin

….ondersteund door muziek van Tsjaikovski’s ‘De Notenkraker’

Heel toepasselijk natuurlijk om dit muziekstuk van Tsjaikovski te gebruiken. Toch was dit soort muziek niet direct iets wat ik voor de kinderen zou kiezen. Maar wat een verademing. Het past perfect bij het verhaal (op elke bladzijde kun je een ander stukje horen door op het muzieknootje te drukken) en is echt een aanvulling. Maar echt, prachtig gekozen en mooi om te luisteren. Soms herken in zelfs stukjes, wellicht uit een attractie van de Efteling? Ik ben er nog niet helemaal over uit.

Dans in De Notenkraker

Een sprookje als christen voorlezen

De Notenkraker is natuurlijk een sprookje. Uit ervaring weet ik dat christenen daar niet allemaal even blij mee zijn. Toch is ook duidelijk in het verhaal te lezen dat het om een droom gaat van Clara. Ze wordt namelijk wakker op kerstochtend. Het verhaal van Jezus en waarom we kerst vieren staat er niet in. Dat vind ik wel fijn eigenlijk, daar heb ik andere boeken voor. Je kunt het uit de (kinder)Bijbel lezen, maar ook het boekje ‘het kerstverhaal’ is leuk om eens te lezen met je kinderen.

informatie over muziek De Notenkraker

Balletvoorstelling van De Notenkraker

Op school keken ze ook een ballet voorstelling van De Notenkraker. Ik vond vast niet dezelfde, maar heb er wel een gevonden op youtube. Zelf nog niet gekeken, maar het begin klinkt al hetzelfde als dit mooie boek. Misschien een leuke aanvulling eens te kijken met je kinderen. In het boek heb je ook een bladzijde met iets meer informatie over de muziek. Leuk om te bekijken erbij.

Een prachtig boek qua vormgeving en verhaal. Een prachtig boek als cadeau, bijvoorbeeld onder de kerstboom. Daar doen wij zelf niet aan, maar dat betekend niet dat het niet kan. Een geboorte van een kindje is een bijzonder feest. Als ons kindje geboren wordt (en elk jaar erna) vieren we feest, met cadeautjes. Laten we voor Jezus ook een feest vieren. Met cadeautjes als je dat wilt.

Wil je hem als cadeau geven? Via deze link heb je hem makkelijk en snel in huis voor nog geen 20 euro. Of bestel online bij je plaatselijke boekhandel.

De Notenkraker pinterest

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij christofoor. Er kunnen in mijn artikelen affiliate links gebruikt worden. Daar merk je niets van, maar helpt mij mijn blog te onderhouden.

10 thoughts on “De Notenkraker; navertelling klassiek verhaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: