Een boek dat onze jongste meenam uit de bibliotheek. Waar ik zelf nog niet van gehoord had. Totdat ik de boeken bekeek voor de nationale voorleesdagen. Daar stond dit boek ook tussen. Die jongste van ons vond het boek fantastisch. Het heeft alles wat ze leuk vind, een prinses, winkelen en humor. En ik moet zeggen dat het ook leuk is om voor te lezen. Ook geschikt voor christenen? Ik vertel je kort hoe wij er naar kijken.

Waar gaat de ridder zonder billen over?

Tjs, de titel spreekt voor zich natuurlijk. De ridder is zijn billen kwijt. Een draak heeft ze er zo maar afgebeten. Hij wil graag een prins worden door met een prinses te trouwen. Maar welke prinses wil er nu trouwen met een ridder zonder billen? Als hij van de winkel waar je billen kunt kopen hoort, gaat hij direct op pad. Hij komt op de fiets en kijkt zijn ogen uit. Wanneer hij de perfecte billen heeft gevonden gaat hij op zoek naar een prinses. Zal hij zijn prinses vinden? Het boek is geschreven voor kleuters.

Ridder zonder billen begin

Wat ik leuk vind aan het boek

Het boek is op rijm geschreven. Dat leest fijn en maakt het ook wat herkenbaarder voor je zoon/dochter. Wanneer je het vaker lees kunnen ze ook het verhaal mee ‘lezen’. Daarnaast zijn de afbeeldingen kleurrijk, is er veel fantasie en ruimte voor humor. Daarnaast is het niet een stadaard ‘knappe prins’ en is de prinses ook niet voorzien van een maatje zero. Als moeder van een dochter vind ik dat heel fijn. In boeken mogen ze ook veel verschillen in uiterlijk tegen komen zodat ze leren dat dit heel normaal is. Ook voor christenen goed te lezen. Je ziet niets verkeerds, ook niet wanneer ze in het water springen. al het bloot dat je ziet zijn de armen en benen. Prima naar onze mening.

Nationale voorleesdagen

De ridder zonder billen is ook genomineerd en staat in de top 10 van prentenboek van de nationale voorleesdagen. Dat geeft al wel aan dat het boek echt heel leuk is. Dat komt vast omdat dit boek eigenlijk alles heeft van een ‘goed’ boek, volgens onze jongste dan toch. De humor, de mooie prenten en het fijn te lezen verhaal maken het een fijn boek om er nog eens bij te pakken. Jammer dat het boek al weer terug moet naar de biliotheek. Maar we hebben er van genoten.

Ridder zonder billen einde

De ridder zonder billen zorgt voor veel plezier

Een leuk prentenboek voor kleuters. Onze kleuter genoot er van. Een geestig en origineel prentenboek op rijm. Vrolijke prenten maakt het verhaal helemaal af. Ondanks dat je voelt dat het verhaal spannend kan worden wordt het niet te spannend voor de kleuters. Welk geloof je ook hebt, ik denk dat dit boek in alle gevallen leuk is om te lezen. Ook wanneer je (terecht) kritisch bent wat je in huis haalt. Het enige waar je even op kunt letten is het stukje dat ze de vijver in springen, daarop is wel bloot te zien. Maar naar mijn mening heel normaal (blote armen en benen) waardoor dit niet storend of erg is.

De ridder zonder billen - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: