Een tijdje geleden kwam deel 3 uit van de voorleesbijbel. Hierin kun je het laatste deel van de Bijbel lezen. In deel 1 lees je over het oude testament van de schepping tot koning David. In deel twee lees je over het oude en nieuwe Testament van koning David tot het verhaal van het verloren schaap. En nu is dus het laatste deel verschenen waardoor de serie compleet is.

Welke verhalen lees je in deel drie?

In dit derde deel van de voorleesbijbel lezen we van de zoon die teruggaat naar zijn vader tot en met het visioen over de nieuwe aarde. Het laatste stuk van het nieuwe Testament dus. Ook in deze kinderbijbel zijn de verhalen weer prachtig geïllustreerd door Paul Oole. De opbouw is, natuurlijk, hetzelfde als de vorige twee delen. Maar er zijn een paar kleine verschillen.

Wat is er anders bij deel 1, deel 2 en deel 3 van de voorleesbijbel

Als we kijken naar de buitenkant is bij elk deel de illustratie op de voorkant anders. De illustraties komen vanuit het boek zelf, passend bij een van de verhalen die je in het boek kunt lezen. Ook de rug is anders, waar deel 1 nog onderin heeft staan dat het deel 1 is met de letters NBG erbij, hebben deel 2 en deel 3 dat bovenin staan en staat onderin het logo van NBG. Ook de kleuren zijn anders. Van de rug, maar ook de kaft aan de binnenkant heeft steeds een andere kleur. Ook de plaatsing van de tekst op de rug is anders. Je ziet de verandering die het Bijbelgenootschap heeft ondergaan terug in de boeken.

verhaal voorleesbijbel

Wat kun je verwachten in deel drie van de voorleesbijbel?

In deel drie vind je 51 verhalen uit de Bijbel. Bij de inhoudsopgave kun je ook zien waar je dit in een volwassen bijbelvertaling kunt terug vinden (net als bij de andere twee delen). Achterin het boek vind je ook dit keer weer informatie voor de voorlezer. Extra informatie over de genoemde stukken. Zo kun je er nog dieper op in gaan met je kinderen en wat meer uitleggen. Maar dat is natuurlijk niet noodzakelijk. Ik vind het zelf overigens wel heel interessant om te lezen.

Kun je de delen los van elkaar lezen?

Tja uiteraard kun je de delen los van elkaar lezen. Je hoeft ze niet alle 3 in een keer aan te schaffen. Alleen wanneer je in deel 2 begint mis je het eerste en het laatste stuk van de Bijbel. Hetzelfde geldt voor deel 1 en 3 waarbij je ook maar 1/3 deel leest. Maar ze zijn niet perse nodig omdat je het anders niet snapt. Wel raadt ik het aan. Omdat je zo de Bijbel compleet hebt. Zeer uitgebreid geschreven en met prachtige illustraties. De delen passen goed bij elkaar. Je kunt wel deel 1 kopen en dan deel 2 aanschaffen wanneer je er aan toe bent. Maar let op, ze kunnen ook uitverkocht raken. Zorg dus toch dat je op tijd bent. Vraag hem bijvoorbeeld cadeau voor de feestdagen.

Voorleesbijbel illustratie

Wanneer voorlezen uit de Bijbel?

De naam zegt het al, de voorleesbijbel. Hij is dus zeer geschikt om voor te lezen. Een heel fijn lettertype vind ik zelf, ook onze oudste kan er fijn uit lezen. Zo kan hij oefenen met lezen en voorlezen aan ons. En later kan de jongste dit ook. Zo wordt het iets van ons allemaal. Wij lezen graag voor het slapen gaan voor. Dit doe ik dan altijd uit de Bijbel. Verschillende soorten Bijbels komen langs. De voorleesbijbel is bij mij wel een van de favorieten. Omdat hij makkelijk leest, fijne punten heeft om te stoppen en mooie illustraties bevat. Een echte aanrader dus. Leuk als gezinscadeau met de feestdagen bijvoorbeeld.

ISBN: 9789089122087
Prijs: 29,95 euro
Uitgeverij: 
NBG
Je kunt het boek via deze link voor 29.95 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Voorleesbijbel - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: