Zondag 12 mei is het weer moederdag. Een dag in het jaar waarop alle moeders even in het zonnetje staan. Ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij gewoon een dag als alle anderen is. Want net als alle andere dagen zal ik die dag een moment van ultiem geluk hebben en een moment dat ik er doorheen zit. De ene dag natuurlijk meer als de andere. Maar mijn kinderen (alle kinderen!) gaan die dag echt niet ineens liever doen of beter luisteren. Ja, ze maken een prachtig kunstwerk op school en dát is wat voor mij moederdag is. Toch zijn er een aantal toffe cadeautjes die ik jullie wil laten zien. Mocht je graag iets willen geven én niet goed weten wat. Laat je dan inspireren door deze prachtige boeken en bijbels.

Waarom een boek voor moederdag?

Een boek voor moederdag is echt geen gek idee. Van lezen kom je tot rust, heerlijk ontspannen. Met het lezen van christelijke boeken, een dagboek of een bijbel, krijgt jouw Maker ook alle eer. Je verdiept je geloof en dan specifiek op het vlak van moeder zijn. Er zijn tips, bemoedigingen en zo veel meer. Dat wil toch elke moeder wel? En misschien helpt het jou als moeder ook om de tijd te nemen voor je eigen stille tijd. Om terug te keren naar de roots, naar je geloof. Want laten we eerlijk zijn, als moeder zijnde schiet dat er juist nog wel eens bij in. Zeker als je nog jonge kinderen hebt die relatief veel aandacht vragen, met gebroken nachten en vroege ochtenden.

De vrouwenbijbel

Een bijbel speciaal voor vrouwen, moeders. Met uitleg en extra informatie. Het is de bijbel in de HSV. Wil je verbinding maken tussen de bijbel en het leven van nu? Dan is deze bijbel vast iets voor jou (of je moeder/vrouw). Er hebben meer dan 70 vrouwen een tekst geschreven bij een bijbeltekst. Deze bijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van nu uit te lven in afhankelijkheid van God.

Je kunt de vrouwenbijbel hier bestellen voor 62,50 euro.

Wil je toch iets anders dan een boek geven? Kijk dan eens bij deze armbandjes voor moeder en dochter.

Cadeautips voor moederdag, een bijbel of christelijk boek. Van dure cadeautjes tot budgettips

De zij lacht bijbel

Het zit hem niet in de dag toch? Dus wanneer je nog even kunt wachten (een week of 23 volgens de verhalen) is dit ook een aanrader! De zij lacht bijbel is eigenlijk voor vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Niet direct de leeftijd waarop vrouwen in deze tijd moeder worden (Yes, ik wel hoor! Was 23 toen onze oudste werd geboren), maar daarom niet minder waardevol. Want ook voor vrouwen tussen de 30 en 40, ik noem maar wat, een mooie bijbel. Met ruimte voor aantekeningen (Check The Salty Biscuit eens op instagram) en extra overdenkingen en informatie. Deze staat hoog op mijn wensenlijstje, al hebben wij al een ruimte selectie aan bijbels in huis. Je kunt er nooit genoeg hebben toch?!

Je kunt de zij lacht bijbel hier reserveren voor 49,95 euro.

Hier aan zijn voeten

Als moeder zijnde hebben we vaak weinig tijd en veel dingen op onze to do-lijst. Dit boek bevat 365 korte overdenkingen (allemaal 1 bladzijde lang) en is speciaal voor en door moeder geschreven. Om elkaar te bemoedigen en inspireren. Want ook voor het moederschap kunnen we enorm veel inspiratie halen uit de Bijbel. God laat is al een zorgzame, liefhebbende ouder die zin kinderen helpt, vertrouwen geeft, regels stelt, eigen keuzes laat maken en er altijd voor ons is. Thema’s als zorgdragen, loslaten, onzekerheid, regels en grenzen komen aan bod in dit fijne dagboek. Ik kreeg hem voor sinterklaas en ben er nog altijd blij mee. Nee het heeft er niet voor gezorgd dat ik elke dag iets lees uit de Bijbel, maar het heeft er wel voor gezorgd dat het aanspreekt voor mij als moeder zijnde.

Je kunt dit bijbelsdagboek hier kopen voor 20.99 euro.

Onwankelbaar

Alles kan wankelen en alles kan kapot. Dat is wat ik vroeger altijd dacht. Niets is zeker dat het heel blijft, blijft bestaan. Maar de Bijbel verzekert ons ervan dat het niet uitmaakt wat er gebeurt. Als wij met Jezus en God leven, zijn we onwankelbaar. Waarom? Omdat Zijn koninkrijk in ons leeft. In dit dagboek wordt je gemotiveerd je geloof steeds meer te bouwen op een onwankelbare God. Met krachtige bijbelteksten en persoonlijke verhalen inspireert Christine Cain je daartoe. Zodat we steeds meer worden zoals we bedoelt waren te zijn.

Denk je dat dit boek perfect is voor jouw moeder? Je kunt hem hier kopen voor 24,95 euro.

Cadeautips voor moederdag, onwankelbaar

Wil je moeder creatief aan de slag met de Bijbel? Dan is dit Bijbel journalen & letteren misschien iets voor haar. Of deze Bijbel journal.

Kom tevoorschijn!

Ben je nu bang dat met een klein budget je niet ver komt? Wees gerust, dit boek is een stukje goedkoper en net zo waardevol. Het is het 3e werkboek dat verschijnt bij de succesvolle tv-serie Transparant (op family7 te bekijken, kent jouw moeder het al?) Na het kijken van een aflevering uit de 5e serie kun je met dit werkboek thuis aan de slag (de aflveringen uit deze serie kun je gratis online bekijken). Dit boekje zorgt voor meer verdieping. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn Hij ziet jou, kom in de ruimte, burnout burnin en groeien naar volwassenheid. Je kunt het boekje ook gebruiken in een kleine kring (bijvoorbeeld een kring met andere moeders). Kom tevoorschijn! is een derde werkboek dat verschijnt bij de succesvolle tv-serie Transparant op Family7. Na het kijken van een aflevering uit de vijfde serie kun je met dit werkboek zelf thuis aan de slag. De bijbelteksten, verwerkingsvragen en doe-opdrachten zorgen voor meer verdieping.

Je kunt het boekje hier kopen voor 14,95 euro.

cadeautips voor moederdag, kom tevoorschijn

God vinden in het gewone

Er is altijd wel iets dat je herinnerd aan God. In het gewone leven met zijn alledaagse situaties in je werk of gezin kan dat lastig zijn. Je ziet soms het mooie niet meer, de verwondering over de natuur bijvoorbeeld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

▪first time on the beach▪ Gister zijn we naar het strand geweest met de kinderen. Iets met de On gaat daar schijnen, nou die hebben we niet gezien. Maar het was niet koud gelukkig. Voor Nola was het de eerste keer op het strand. Die blijdschap en verwondering. Dan snap je pas dat er in het geloof zo veel wordt gesproken over als een kind kijken naar. Mama zag namelijk toch ook een hoop gevaren (en rook een vieze stank 🙈). Maar wat vonden ze het leuk! We bouwden een zandkasteel, maakten zandijsjes, aten een broodje, liepen langs de winkeltjes én aten tot slot churos. De kinderen en ik dan. 1 bakje delen want ze weten wel van prijzen daar. 4 kleine stukjes voor 3.50 euro. Maar mijn liefde voor deze lekkernij heb ik dus zeker doorgegeven. De kinderen vonden het heerlijk, net als mama. Oh en ik weet zelfs maat te houden tegenwoordig. Genieten van het lekkers en de overgebleven churos verdelen tussen de kinderen ♡. Woon je dicht bij het strand? Kom je er dan vaak? . . #familietijd #dagjeuit #naarhetstrand #strand #zandkasteel #ijsje #scheveningen #churos #vakantie #meivakantie #meivakantie2019#eerstekeerstrand #verwondering #kijkenalseenkind #metopenogen #metzandspelen #mamavantwee #eropuit #gratisuitje #dagjeweg #nederland #meisjesmama #jongensmama #christelijkemama #mamablog #christelijkemamablogger #christelijkemamablog #levenvaneenmama #levenvaneenchristen #gezondafvallen

Een bericht gedeeld door Minke (@mamaminke.nl) op

In dit boek deelt Mirjam 52 overdenkingen die ze voor de Groot Nieuws Radio heeft gehouden. Een blijvende herinnering om op elk moment God te verwachten en te herkennen. En ook een iets budget vriendelijkere tip weer, voor als je budget maar klein is. Doet met denken aan het volgende liedje. Oh en mocht je dit boekje willen kopen? Dat kan hier voor 15,95 euro.

Is je moeder bezig met afvallen en/of gezonde voeding? Dan is het boek ‘gewoon lekker afvallen‘ een aanrader. Is ze daar niet mee bezig? Dan kun je wellicht een gevoelige snaar raken als je deze aan haar geeft. Wil je moeder meer weten over groener leven? Dan is ‘groen op hakken’ echt een aanrader.

Lieve volgers, een hele fijne voorbereiding op moederdag. En onthoudt alsjeblieft dat alles goed is. ‘Weinig word veel in de handen van Jezus! Kleine gebaren van liefde zijn sterkt! Minder wordt meer in de hand van de Heer.’ Het hoeft niet groots te zijn, een tekening of ontbijtje op bed is ook voldoende. Weer er voor je moeder en geef haar een extra knuffel. Niet alleen op moederdag, maar elke dag dat je haar ziet.

Cadeautips voor moederdag, een bijbel of christelijk boek. Van dure cadeautjes tot budgettips

4 thoughts on “Deze cadeau’s wil je moeder graag krijgen • boeken of een Bijbel! – tips voor alle papa’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: