‘Schat, ik denk dat we nog wat leuks moeten plannen in de zomervakantie. Gewoon leuk, voor de kinderen. Het is allemaal al zo veel geweest met die corona. We zijn er allemaal wel aan toe. Drouwenerzand lijkt me wel leuk voor ze. Kunnen ze lekker spelen.’ En zo kwam het dat wij afgelopen week naar Drenthe reden.

papa en kinderen

Wat is drouwenerzand?

Drouwenerzand is een pretpark voor kinderen, all in. Dus bij het entreegeld zit ook je lunch, drinken en ijs. Onbeperkt. Dat is gewoon simpel een broodje, wat fruit, friet of een snack. Met een beker ranja, water, koffie of thee. En als ijs kon je een softijsje krijgen, in zo’n klein eetbaar bakje. Met spikkels, dat wel! Wat ik zo zag hebben ze geprobeerd iets neer te zetten voor jonge en oudere kinderen. Al denk ik dat ze met een jaar of 9 a 10 het wel gezien hebben daar.

old-timer-drouwenerzand

Weet je wel hoe ver dat is?

Daar schrok mijn man toch even. Weet je wel waar dat ligt? Nou, uhm ergens in Drenthe. Hoe ver het precies rijden was wist ik niet. Maar daarom had ik ook een overnachting in het hotel van drouwenerzand geboekt. Voor ons is het 2 uur rijden. Met kinderen die autorijden een verschrikking vinden is dat best een lange zit. Maar voor een goed doel, gezellig naar het pretpark (tijdens een hittegolf, dat dan weer wel).

dieren-caroussel-drouwenerzand

Met kleine kinderen moet je mee

De eerste dag moesten we allemaal een beetje wennen. We waren gaar na de lange autorit. Dat mocht de pret niet drukken. Ze hebben verschillende attracties voor de kinderen. Ik vond het wel jammer dat onze jongste in de meeste dingen niet zelf mocht omdat ze te klein was. Ik had verwacht dat er meer zou zijn waar ze zelf in kon, maar het was eigenlijk maar 2 attracties buiten de speeltuin en waterpret. En er is een waterspeelplek voor de kinderen. Met fonteintjes en een water/zand speel stukje. Die laatste zat wel in de volle zon. Maar verder was water een hele fijne afwisseling met deze warmte.

trampoline

Goed geregeld, behalve geen controle

Dan de corona maatregelen. Wij zeiden tegen elkaar ‘de intentie is goed’. En daar bleef het eigenlijk bij. Er waren looprichtingen aangegeven op de vloer, daar werd alleen niet op gecontroleerd/aangesproken. Er waren vakken aangegeven op de vloer, maar die waren soms niet goed zichtbaar en voor de rij soms te kort. Tafels/stoelen mochten niet verplaatst worden, maar dat gebeurde wel. Het eten afhalen ging wel heel fijn en vlot. Een geoliede machine. Wel werd er steeds omgeroepen rekening met de afstand te houden afgewisseld met de boodschap de tafels/stoelen te laten staan.

draaimolen-drouwenerzand

De attracties

Er zijn rustige attracties, spannende attracties, snelle attracties en gewoon speeltuintjes. Voor iedereen is er wel iets te doen. Het is echt een lowbudget uitje. Voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) waren we voor 2 dagen pretpark, 1 overnachting in hotel en ontbijt nog geen 160 euro kwijt. In het hoogseizoen! Voor in het park heb je geen eten en drinken nodig dus dat zijn ook gewoon echt de kosten die je maakt. Geen extra kosten voor eten of drinken (kan wel, er is een winkeltje met souvenirs en snoepgoed).

onze oudste
Stadion Emmen

Twee dagen genoten met ons gezin

We hebben 2 leuke (en warme) dagen gehad. We zijn voordat het park open ging op de tweede dag nog even bij de hunebedden wezen kijken. Die liggen vlak bij het hotel. En op de terugweg nog even langs het stadion van Emmen gereden voor onze kleine voetbalfan. Heerlijk zo en echt een vakantiegevoel ook.

Waterpret

Zijn jullie wel eens bij attractiepark drouwenerzand geweest?

drouwenerzand pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: