Ben jij degene die altijd bedenkt wat jullie voor avondeten gaan eten? In ons gezin niet de meest dankbare taak. ‘iewl dat lust ik niet’ of ‘nee mama dat vind ik niet lekker’ zijn veel gehoorde uitspraken. Maar elke dag hetzelfde eten vind ik niet fijn én is niet gezond. Elke dag lekker koken helpt je op weg om toch weer wat op tafel te zetten. En anders heb je hopelijk in elk geval plezier in het koken.

Elke dag lekker koken, 101 recepten

Toen ik dit boek tegen kwam was direct mijn nieuwsgierigheid gewekt. 101 recepten is veel, maar zouden mijn gezinsleden daar wel blij van worden? Met een hooggevoelige in huis die best wel overprikkeld op eten is het lastig. En ik zelf eet vaak de koolhydraten niet, ik vind aardappels gewoon niet zo lekker. Zou het wel passend zijn?

elke dag lekker koken - recept 3

Niet alles, maar wel een aantal

Laten we dan direct maar met de deur in huis vallen. Niet alle recepten zijn geschikt voor ons gezin. Omdat we ingrediënten niet lusten, niet in huis hebben en qua prijs niet in ons budget vallen. Maar veel ook wel. Aanbiedingen in de gaten houden en zo je menu bepalen. En in welk kookboek heb je nu wel dat je alle recepten lekker vind? Al zouden we de helft maar kunnen gebruiken dan zijn we al zo’n 1.5 maand verder. Met de andere gerechten en gewoon een AVG’tje zijn we zo ruim 2 maanden verder en starten we weer opnieuw.

De opbouw van elke dag lekker koken.

Het boek is fijn opgebouwd met verschillende hoofdstukken. Je start met recepten voor door de week, gevolgd door recepten voor het weekend en daarna bijgerechten. Elk van deze 3 is weer verdeeld in 2 of meer paragrafen met verschillende recepten. De meeste recepten staat bij het stuk door de week. Voor ons zit er ook geen verschil in eten voor het weekend of door de week dus dat is heel fijn.

elke dag lekker koken - recept 2

Wat kun je verwachten?

Het zijn niet direct de Hollandse recepten die je vind. Wel soep, Aziatische gerechten en Tex-Mex recepten. Meer zin in wat ‘fast food’? Pak dan een gerecht uit de categorie pizza of burger. Met deze twee zit ik bij mijn gezinsleden ook goed. Soep vind ik zelf heerlijk, zeker in deze tijd wanneer het kouder is. Een warme lunch vol groente. Ik hou er van. Er is dus voor ieder wel wat lekkers te vinden en alle categorieën hebben meer dan 1 recept.

Elke dag lekker koken

Het boek geeft je fijne recepten om ook door de week lekker te koken. Opzoek naar iets specifieks? Gebruik dan de index achterin volgens categorie of pak juist de alfabetische index. Zo vind je makkelijk en snel wat je zocht. Met gerechten waar je hele gezin blij van wordt en niet alleen jij. En zo hoef je niet elke week weer te bedenken wat je gaat eten ’s avonds. Even bladeren en je hebt zo weer inspiratie. Dat maakt het allemaal net even makkelijker.

elke dag lekker koken - recept 1

Wat is bij jouw gezin een all time favorite recept? Deel je hem hieronder, dan kunnen we samen andere ouders inspireren!

ISBN: 9789044761122 
Prijs: 29.95 euro
Uitgeverij: deltas
Verkrijgbaar online via deze link(zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Elke dag lekker koken - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: