Maakte jou oma vroeger ook altijd zelf appeltaart? Die van mij wel. En ik vond het altijd heerlijk! Wat kon ik daar van smullen. Gelukkig vind mijn oma bakken leuk en bakt ze wel vaker wat lekkers voor mij. Dus ik kom niets te kort. Alleen vind ik het ook heel leuk om zelf te bakken. Of samen met Luca. Luca is ook gek op appeltaart (net als Nola). Maar een appeltaart, dat is toch altijd heel veel werk? Ik test Granny’s appeltaart mix. 

Appeltaart veel werk

Dat dacht ik ook altijd. Je moet het deeg maken, laten rusten. Alle appels snijden en schillen. Dan mengen met suiker en kaneel. Vervolgens de taart opbouwen, deeg uitrollen en in de vorm stoppen. Op letten dat alles goed beboterd is en hij er straks nog wel uit wil. Vullen met de appels, deeg over de bovenkant en hij kan de oven in. Wachten, ondertussen alle zooi opruimen, tot hij klaar is. En lekker smullen maar.

Granny’s appeltaart mix

Daar bedacht het met Granny’s iets op. Een mix voor appeltaart die al binnen 1o minuten de oven in kan. Dat klinkt ideaal toch? Dat vond ik ook. Super leuk vond ik het dan ook dat ik deze mocht testen. Samen met Luca ging ik op een zondagmiddag aan de slag. Nadat opa wat appels had gebracht. Naast de mix heb je nog 25 gram boter, 3 eieren, 1 kg appels, 2 theelepels kaneel, een springvorm en een mixer met garden nodig.

beslag in de vorm en appels toevoegen

Hoe werkt het?

Echt simpeler kan niet. Boter zacht mixen, de mix met de eieren erbij. Glad beslag in een vorm gieten. Dan de appels erbij, dat kan in kleine blokjes, maar ook in wat grotere stukken. Dat laatste hebben wij gedaan. Beetje kaneel over de appel en in het beslag stoppen. De taart is klaar om te bakken. Hij moet dan 50 tot 55 minuten in de oven en is dan klaar om te eten. Oké, eerst wel even afkoelen. Kijk met een satéprikker of hij gaar is (helemaal droog weer uit de taart betekend gaar).

Het resultaat, de appeltaart

Smaakt het naar een appeltaart?

Eerlijk gezegd moest ik wel even wennen. Hij smaakt echt naar appeltaart, maar de structuur heeft voor mij meer weg van een cake. Toch doet de smaak me echt meer denken aan de appeltaart van mijn oma. De appel zou ik de volgende keer toch ook iets meer doen. De kilo die zij aanbevelen vond ik nogal veel voor de vorm, dus ik heb zelf minder gedaan. Dit was misschien toch wel wat te weinig. Ik zou hem met Luca graag nog eens testen. Zo fijn dat hij lekker snel klaar is.

Ze hebben bij granny’s echt fijne bakvormen. De appeltaart kwam super makkelijk uit de vorm. Ideaal. Een heel fijn bakblik om te hebben.

Wat vinden jullie van deze snelle appeltaartmix? Waren jullie er al bekend mee? Je kunt hem hier online bestellen.

liefs Minke

3 thoughts on “Good old Granny’s appeltaart!

  1. Benieuwd! Ik kreeg de mix in een goodiebag en wil het snel uitproberen. Vooralsnog heb ik vandaag pepernoten gemaakt (ja, vandaag. Ja het is april). Ze smaakten heel lekker, behalve de pepernoten die ik als formaat mini-gehaktbal heb gekneed *kuch*. Al doende leert men. Met die mix kan er niet zo heel veel misgaan, toch?

    1. Nee met die mix kan eigenlijk niets mis gaan. Baktijden aanhouden en de punten volgen dan komt het helemaal goed. Ik ben benieuwd wat je er van vind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: