Hooggevoelig, wat nu? Dat was wel wat ik dacht in eerste instantie. Want ja, dan weet je dat je hooggevoelig bent. Voor ons betekende dat we wisten dat onze oudste ook hooggevoelig is. Maar hoe ga je dan verder? Soms kan het best als een last voelen. Dat het je tegen werkt. Dat is dus precies wat we niet willen. En dan is dit boek heel handig met tips voor energie en ontspanning

Een doe boek vol informatie

Ondanks dat ik al best veel heb gelezen leer ik toch weer nieuwe dingen. Omdat ik het nog niet gelezen had of het net anders wordt geformuleerd en er staan nu vragen bij. Je wordt dus aangezet tot iets te doen. Na te denken over jezelf. Door vragen te beantwoorden kom je meer te weten over je eigen leven en eigen gevoeligheid.

Jij staat centraal in hooggevoelig wat nu?

Het gaat om zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie. Waar je ze voor in kunt zetten, hoe je dit leert en hoe je ze inzet staat zo veel mogelijk in dit boek. Door de vragen leer je veel over jezelf. Het is niet egoïstisch zo te denken. Want door goed voor jezelf te zorgen kun je ook goed voor anderen zorgen. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor hooggevoelige mensen.

Een aanrader of niet?

Het lijkt een dun boekje maar er staat heel veel in. Het lettertype had van mij, als dyslect, wat groter gemogen. Het kost veel energie het te lezen en soms lees ik een regel vaker om te snappen wat er staat. Maar dat ligt natuurlijk niet zozeer aan het boek. Dat is gewoon het lastige wanneer je dyslexie hebt. Daarom ben ik fan van ebooks zodat je het lettertype kan vergroten. Maar vanwege de vele informatie, kennis en toepasbaarheid van dit boek vind ik het een echte aanrader. Naast de andere boeken die ik al las. Je kunt nooit te veel lezen.

Hooggevoelig wat nu - pinterest

Opbouw hooggevoelig wat nu?

Wil je het boek lezen en er helemaal blanco in gaan verder? Dan zou ik dit blok even overslaan. Het boek bestaat uit 2 delen. Een informatief deel over wat HSP eigenlijk is. Ook naast andere diagnoses die qua uitingen erop lijken. Deel 2 gaat over 3 sleutels over hoe je dit tot zegen kunt laten zijn voor jezelf. Met zelfkennis, zelfzorg en zelfcompassie. Zodat je de beste versie van jezelf wordt. Niet bang om dingen aan te snijden, kritisch. Maar duidelijk. Over hoe nu verder en door de vragen toepasbaar maken in je eigen leven.

Een boek met inzichten, herkenning en lessen.

Hooggevoelig wat nu? Een boek dat mij weer meer inzichten gaf. Veel ‘oh dus daarom reageer ik zo’ momenten. Toch nog weer. Met kennis en kunde. Om te zorgen voor de beste versie van mijzelf. En zo de beste ondersteuning voor ons kind. Zodat ook onze oudste al jong leert dat hooggevoeligheid een karaktereigenschap is. Iets dat je niet kunt en hoeft te veranderen. Maar waar je wel mee om kunt leren gaan. Zodat je het kunt inzetten. Ten positieve van jezelf en anderen.

Je kunt het boek snel en makkelijk via deze link bestellen voor 14,99 euro. Ook beschikbaar als Ebook. Ideaal dus wanneer je dyslexie hebt!

3 thoughts on “Hooggevoelig, wat nu? Sleutels voor energie & ontspanning

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: