Heb je net bakken vol met duplo verzameld omdat je kinderen dat zo leuk vinden, spelen ze er bijna niet meer mee. Ze vinden het voor kleine kinderen en willen liever met lego of playmobiel spelen. Gelukkig heb ik een goed alternatief voor je. Je verzameld er iets meer duplo door, maar het geeft je veel plezier. Met hubelino blaas je je duplo weer nieuw leven in!

Wat is hubelino?

Toen ik aangaf dat Nola hubelino zou krijgen voor haar verjaardag kreeg ik een aantal keer de vraag wat dat dan was. Heel simpel eigenlijk. Het is een knikkerbaan die je zelf kunt bouwen met hubelino. Er zijn  verschillende sets te koop. starterssets en uitbreidingssets. Ik kreeg de vraag of ik een startersset of uitbreidingsset wilde reviewen. Ik koos toen voor een uitbreidingsset. Zo kan ik voor jullie testen of je echt een startersset nodig hebt als je veel duplo in huis hebt of niet.

Hubelino baanelementenset met onderplaat inhoudt

Welke set hubelino testen wij?

Wij kregen de uitbreidingsset met baanelementen met onderplaat. Deze set bevat 55 onderdelen om een baan te bouwen en 4 knikkers. op de onderplaat bouw je je baan. Om te starten is dit genoeg, maar ik kan je vertellen dat na 1 keer bouwen je graag meer zou willen. Zelf heb ik als eerste de trechterset gekocht en deze krijgt Nola met sinterklaas. Die zal ik daarna ook nog laten zien. Nu staat er nog de katapult hoog op mijn verlanglijstje. Er zijn zo veel sets verkrijgbaar, te veel om op te noemen.

Hubelino baanelementenset met onderplaat knikkerbaan van boven

Heb je echt een startersset nodig als je veel duplo hebt?

Ik denk niet dat je een startersset direct nodig hebt. De meeste blokjes heb je ook gewoon bij de duplo zitten. Het enige dat ik miste was een blokje dat maar 2 stukjes had. Al klink ik nu heel vaag, dat begrijp ik. Duplo bevat met het kleinste blokje 4 nobjes/stukje bovenop om er iets op te kunnen zetten. Bij hubelino is de kleinste 2 nobjes/stukjes groot. Even hoog verder als die van 4 maar dus net even smaller. Je hebt ze wel bij duplo, maar die zijn net te hoog. Die met 2 nobjes/stukjes kun je trouwens ook gewoon los kopen bij hubelino. Dus niet erg als je die niet hebt.

Hubelino baanelementenset met onderplaat knikkerbaan zijkant

Welke banen kun je er mee maken?

Meer dan genoeg. Ik miste een boekje met voorbeelden in de doos, dat was wel handig geweest. Aan de andere kant, er zitten geen hubelino blokjes bij dus de meeste van duplo zullen er niet echt op lijken. Mijn kinderen zoeken dan echt wat ze zien en kunnen dat niet vinden. Dan kun je beter helemaal zelf iets verzinnen. Samen met een vriendje heeft Luca pas een mooie baan gemaakt. Steeds testen en weer een beetje langer maken. Ze hadden veel lol (misschien heb je het filmpje in mijn story voorbij zien komen op instagram).

Hubelino baanelementenset met onderplaat knikkerbaan opzij einde

Voor welke leeftijd geschikt?

Nola vind het wel leuk, maar alleen om de bal te rollen. Het bouwen is niet aan haar besteed. Luca vind het ook leuk om te bouwen, maar soms vind hij dat lastig. Je begint namelijk onderaan en werkt dan naar boven waar je start. Terug denken is nog wat lastig voor hem, daarom dat voorbeelden soms handig zouden zijn. Die kun je overigens wel vinden op de site van hubelino. Ik zou het dus zeker nog een keer aanschaffen. Samen spelen is namelijk ook heel belangrijk voor je kind. Beide kinderen hebben er hier dan veel plezier mee. Vanaf 3 jaar kun je dus starten met sparen. Extra leuk voor een oudere broer of zus.

Hebben jullie iets van hubelino in huis? Hou mijn instagram @mamaminke.nl in de gaten voor meer voorbeelden van onze knikkerbanen.

Hubelino baanelementenset met onderplaat. Ook zonder startersset goed te gebruiken met alleen duplo?

Deze blog bevat een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening niet. Er staan ook affiliate links in. Dat kost jou niets extra’s maar je helpt mij er enorm mee. Bedankt!

3 thoughts on “Met hubelino blaas je duplo nieuw leven in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: