Toen Luca zijn B-diploma met zwemmen had gehaald konden wij hem een prachtig cadeau geven. Een super toffe kidizoom van Vtech. Vtech is echt het merk kinderspeelgoed wat het altijd goed doet. Oké, check wel eerst even bij ouders of zij graag plastic/felle kleuren/hard geluid speelgoed willen, maar verder zit je vaak wel goed met speelgoed van Vtech. Ik wist dan ook bijna zeker dat Luca dit leuk zou gaan vinden. In deze blog vertel ik je er alles over en ik laat je zien welke foto’s Luca heeft gemaakt.

Waarom de Kidizoom Duo 5.0?

Een tijdje terug begon Luca vragen te stellen over foto’s maken. Hij wilde mijn camera gebruiken en zelf foto’s maken. Logisch misschien want hij ziet mij vaak foto’s maken. Met dagjes uit, maar ook voor op mijn blog. Dat mag ook best wel eens met mijn camera, maar stiekem vind ik die gewoon te duur om aan hem te geven. Met de kidizoom heeft hij een prachtige eigen camera, die tegen een stootje kan en waar op je nog veel meer kunt doen dan alleen foto’s maken.

Luca maakt foto's met de kidizoom camera

Lees hier waarom je beter in Nederland je speelgoed kunt kopen. 

Wat kun je met de kidizoom doen?

Foto’s maken
spelletjes spelen
foto’s bewerken
achtergronden maken
liedjes luisteren

Er is zo veel te doen dat je het eigenlijk gewoon moet ervaren. Luca maakt er vooral foto’s mee, omdat hij dat nu gewoon helemaal geweldig vind. Maar de rest komt later vanzelf wel. Handig ook voor mee in de auto als we op vakantie gaan. Je kunt er muziek op zetten (er zit ook een koptelefoon bij) en ze kunnen spelletjes doen.

Net als mama foto's maken

Wat vind Luca er van?

Nola mag niet aan de camera komen en hij is er soms dagen zoet mee. Gaat liggen in verschillende posities en maakt de leukste foto’s. Alles en iedereen mag van hem op de foto. Ik denk dat ik niet meer hoef te zeggen toch? De foto’s hieronder spreken ook wel voor zich denk ik. Het is dat de camera wat hoger staat weggezet omdat Nola er anders bij kan (of op een krukje klimt en er dan toch bij kan). Dus Luca kan de camera niet zelf pakken. Maar beter dat ik hem aan hem geef dan dat hij steeds boos wordt omdat Nola de camera pakt.

Deze foto's zijn gemaakt met de kidizoom

Deze foto's zijn gemaakt met de vtech camera

Deze foto's zijn gemaakt met de vtech camera

Deze foto's zijn gemaakt met de kidizoom

Deze foto's zijn gemaakt met de kidizoom

Is hij handig in gebruik?

Je kunt de camera handig vasthouden aan de zijkanten. Deze hebben goed grip door het rubber dat gebruikt is voor de behuizing. Maakt ook dat hij wel tegen een stootje kan. Luca had al aardig snel door hoe het een en ander werkte. Al doende leert men toch? Gebruiksaanwijzing lezen hoorde natuurlijk niet tot de opties, hij wilde hem direct gebruiken. Tot de dag van vandaag heeft hij niet gevraagd hoe iets moet en zoekt het zelf uit. Daar zijn ze toch wel slimmer in dan wij denk ik soms. Er zitten zo veel opties op dat het leuk is om te testen en uit te proberen. De foto’s kun je makkelijk van de camera halen. Je kunt een extra sd kaart toevoegen zodat je meer muziek erop kunt zetten en meer foto’s kunt maken. Er stonden nu 80 foto’s op en het geheugen was bijna vol. Voor een vakantie is een sd kaart dus wel aan te raden.

Zitten er dan geen nadelen aan?

Niet echt eigenlijk. De kidizoom werkt alleen wel op batterijen. In deze tijd had ik toch een accu of iets verwacht die je kunt opladen. De batterijen gaan wel een tijdje mee, maar bij veel gebruik zijn die toch ook snel weer leeg (in de auto bijvoorbeeld). Dus neem extra batterijen mee op vakantie. Is weer eens wat anders dan een oplader. Maar verder heb ik nog niet echt iets kunnen ontdekken. Hij ontwikkeld fotografieskills, leert kijken om zich heen naar mooie/bijzondere/leuke dingen, leer vragen (of hij een foto van iemand mag maken) en leer zo ook wat privacy is van iemand. Hij heeft veel foto’s ook van klasgenootjes gemaakt. Deze heb ik expres niet in deze blog gezet. Het zijn prachtige foto’s, maar niet voor iedereen. Dus die houdt hij mooi zelf of delen we met de ouders van deze kinderen.

Het is wel duidelijk. Wij vinden dit een super leuk cadeau voor Luca. Hij gaat dan ook zeker op het lijstje voor Nola wanneer zij mag afzwemmen of jarig is. Luca was 5 toen hij hem kreeg, een maandje later werd hij 6. Dit vind ik een prima leeftijd voor deze camera. Ze zijn net iets voorzichtiger al met spullen dan wanneer ze 4 worden. En hoewel de kidizoom tegen een stootje kan is het wel een camera natuurlijk. Wil je deze kidizoom duo 5.0 ook kopen? Je vind hier de camera en accessoires voor de kidizoom.

kidizoom camera van vtech review De kidizoom camera van Vtech is een ware hit hier in huis. Hij is multifunctioneel én een ideaal vakantiecadeau. Neem hem mee en je kind kan zich prima vermaken. Wij vertellen je in deze review alles wat je wilt weten.

Wij hebben de kidizoom gekregen, dit beïnvloed onze mening niet. Wij zijn altijd eerlijk over de producten die we testen.

2 thoughts on “Kidizoom van Vtech, leukste vakantiecadeau voor je kind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: