Ik hou van spelend leren. Waarom? Omdat de informatie zo veel beter blijft hangen. Je kunt afstemmen op interesses van het kind. Met bijvoorbeeld Barbies, L.O.L of Klorofil kun je de woordenschat vergroten. Met aap kiest een kaart kun je, in het verlengde van aap leest een letter, spelend leren lezen. Want lezen is leuk, maar voor beginnende lezers kan het heel lastig zijn.

Hoe werkt leren lezen?

Bij een informatie avond op school zei de juf heel treffend hoe het leren lezen werkt. Voor ons staan er allemaal letters, als je dit nu leest. Maar wanneer je net start met lezen zijn het allemaal tekens die nog een betekenis moeten krijgen. Denk aan het leren lezen van Chinees. Verschillende tekens die voor iemand uit China gewoon letters zijn. Zeker wanneer een kind door bijvoorbeeld dyslexie moeite heeft met leren lezen zijn succes ervaringen goed. Spelenderwijs leren lezen kan die succes ervaringen stimuleren.

kaarten voorbeelden

Wat krijg je bij aap kiest een kaart?

Bij het spel aap kiest een kaart krijg je een doosje met allemaal kaarten. Heel veel kaarten. Met leuke plaatjes. En letter of woorden. Hiermee kun je heel veel verschillende spelletjes doen. Ook zitten er pionnen en een mooi spelbord bij. Gelukkig voor mij (en jou natuurlijk) hoef ik die spelletjes niet zelf te bedenken. Er zit ook een boekje bij met de uitleg van allemaal verschillende spelletjes. De kinderen leren steeds nieuwe letters (bij ons op school krijgen ze elke vrijdag een blad mee met de nieuwe letters). Deze letters die ze al kennen kun je eruit halen en daarmee spelletjes doen. En zo de spelletjes uitbreiden met nieuwe letters.

inhoudt aap kiest een kaart

Leuk in combinatie met het boek.

Onze jongste is nu bezig met het leren lezen. Ze vind het heel leuk de letters op te zoeken. We blijven dat dus op verschillende manieren aanbieden. Met het boek aap leest een letter, met het spel aap kiest een letter en door onderweg de letters te zoeken bijvoorbeeld. Zo vergroten we haar woordenschat en letter begrip. Hoe vaker ze een letter zien, horen en uitspreken hoe beter het blijft hangen.

spelregels aap kiest een kaart

Wat vind ik van aap kiest een kaart?

Ik ben heel enthousiast over dit spel. Om een aantal redenen. Allereerst is het een leuke aanvulling op het boek. Daarnaast zijn er zo veel mogelijkheden om dit spel te gebruiken. Er zijn in de handleiding 20 spel ideeën opgenomen en online vind je extra tips om met je kind op maat te kunnen oefenen. Het spel is niet alleen leuk voor thuis, maar ook in de klas of op de opvang leuk om te gebruiken. Samen een spel spelen is namelijk altijd een leuk idee. Een leuke aanrader voor de komende feestdagen wat mij betreft. Direct iets afgestreept van de 4 cadeautjes regel; iets lezen en iets dat ze nodig hebben. Of misschien willen ze graag een spelletje.


Prijs: 17,99 euro
Uitgeverij: Pelckmans
Je kunt het spel via deze link voor 17.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

aap kiest een kaart - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: