Mijn kinderen wil ik graag zo positief mogelijk opvoeden. Ze zijn belangrijk en geliefd. Ik hoop en bid dat ze dat weten. Voor nu en in de toekomst. Ze zijn niet alleen geliefd bij ons, maar ook bij hun familie en vriendjes. Bovenal zijn ze ook geliefd bij God. Dat probeer ik ze te leren door opvoeding, posters en teksten. Helaas zijn veel teksten in het Engels. Dus ik maakte eens een poster voor de kinderen om ze er aan te herinneren in het Nederlands (printable onderaan de blog).

Je bent slim lieve zoon en dochter

Je hoeft echt niet altijd een 10 te halen om slim te zijn. Iedereen is slim op zijn of haar eigen manier. En weet je, de mensen die met de handen kunnen werken hebben we hard nodig! Ik denk niet in slim slimmer slimst. Ik denk in kunnen, mogelijkheden en gelukkig zijn. Want als je doet wat je gelukkig maakt, werk je nooit een dag in je leven. Wij werken om te kunnen leven, we leven niet om te kunnen werken. Een slim persoon maakt in mijn ogen de juiste keuzes voor hem of haar (zoals dat ik stopte met werken na 1 dag bijvoorbeeld).

Lieve zoon en dochter, een blog over wat ik mijn kinderen mee wil geven. Ze zijn uniek, slim en bijzonder. Alle kinderen. Daarom moeten wij als ouders hen dat leren. Met gratis printable.

Je bent aardig lieve zoon en dochter

Echt, onthoudt dat lieve kinderen. Jullie zijn allemaal zo aardig! Een kind is puur, zegt wat hij/zij denkt. Er zit echt geen kwaad in. Dat komt later wel. Degene die ontkent kwaad in zich te hebben is gewoon niet eerlijk. Het is makkelijker de splinter bij een ander te zien dan de balk in je eigen ogen. Maar in de kern zijn het echt lieve kinderen. Ik hoop dat ze dat beseffen. Nee, mijn kinderen zijn niet altijd lief, ze luisteren niet altijd en ze zijn ook echt wel eens stout. Maar aan het eind van de dag overheerst een moe, maar gelukkig gevoel. Ik heb 2 prachtige kinderen mogen krijgen.

1 Jezus zei tegen zijn leerlingen: “Oordeel niet over andere mensen. Dan zal God ook niet over jullie oordelen. 2 Want zo streng als jullie over iemand anders oordelen, zo streng zal er ook over jullie geoordeeld worden. Met de maat waarmee jullie iemand anders meten, zullen jullie zelf ook gemeten worden. 3 Jullie zien wél dat er een splinter zit in het oog van iemand anders. Maar jullie merken helemaal niet dat er een hele balk in je eigen oog zit! 4 Hoe durven jullie tegen die ander te zeggen: ‘Zal ik even de splinter uit je oog halen?’, als er in je eigen oog een balk zit? 5 Dat is heel erg schijnheilig! Haal eerst de balk uit je eigen oog. Dan kun je goed scherp zien. Pas dan kun je de splinter uit het oog van de ander halen.

Matteüs 7: 1-5 BasisBijbel

Lieve zoon en dochter, je bent slim, aardig en bijzonder. Poster
Dit is de poster die je kunt vinden in de printable.

Je bent bijzonder lieve zoon en dochter

Ieder kind is uniek en bijzonder. Ieder mens is uniek en bijzonder. Als we niet zo letten op alle verschillen, maar juist op wat we kunnen leren van elkaar zou het zo mooi kunnen zijn.

13 U heeft mij gemaakt,
mij in de buik van mijn moeder gevormd.
14 Ik prijs U, want het is een wonder
hoe U mij heeft gemaakt.
Alles wat U heeft gemaakt, is bijzonder.
Ik weet dat heel goed.
15 U zag me al toen U mij daar in het donker vormde,
waar nog niemand anders mij zag.
16 U zag me al toen ik nog helemaal geen vorm had.
Al mijn dagen stonden al in uw boek
toen ik nog niet één dag daarvan had geleefd.

Psalm 139: 13-16 BasisBijbel

Lieve zoon en dochter, blijf zo uniek en mooi zoals je bent. Kom tot bloei en bewandel het pad dat Hij voor je heeft bedacht. Ga met Hem en het zal goed met je gaan. Dank hem in goede tijden én blijf Hem danken in moeilijke tijden. Want Hij zal altijd bij je zijn. Hij heeft je gemaakt in mijn buik en was toen al bij jou, bij ons. Hij heeft gezorgd dat we ouders mochten worden van een levend kindje, onze prachtige zoon. Hij heeft ook gezorgd dat de moeilijke start wordt overschaduwd door het prachtige begin van ons tweede kindje. Hij laat niet los wat zijn hand begon.

Gratis printable voor jou lieve mama en papa

En omdat ik vind dat alle kinderen deze poster verdienen kun je hem gratis downloaden. Een poster met de tekst ‘Je bent slim, Je bent lief & Je bent aardig. Want lieve mama en papa, dat zijn al jullie kinderen. Dat moeten we proberen als eerste en misschien wel het belangrijkste aan ze mee te geven. Super leuk als je mij tagt in een foto op facebook of instagram natuurlijk, maar dat is niet verplicht.

Download de poster hier

Lieve zoon en dochter, een blog over wat ik mijn kinderen mee wil geven. Ze zijn uniek, slim en bijzonder. Alle kinderen. Daarom moeten wij als ouders hen dat leren. Met gratis printable

1 thought on “Lieve zoon en dochter, je bent geliefd – gratis printable

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: