Advent komt er weer aan. Zondag starten alle leesplannen, voorbereidingen en opdrachten om toe te leven naar kerst met je gezin of al volwassene. Maar wat is dan handig en leuk? Er is veel keus zowel online als offline. In een eerder blog schreef ik al over het toeleven naar het toeleven naar kerst als gezin en als moeder (daar noemde ik dit boek al). Vandaag schrijf ik een recensie over het boek lof vol liefde van Zij lacht. Een boek dat qua vormgeving past bij de prachtige Zij lacht Bijbel. Maak jij gebruik van een lees plan voor advent?

Wat is een leesplan?

Een leesplan helpt je eigenlijk met het lezen in de Bijbel. Het geeft aan welk stuk je die dag gaat lezen en duurt een aantal dagen (of misschien wel weken). Het geeft je zo houvast aan wat er komen gaat. Eigenlijk een stok achter de deur om je geloof te verdiepen en er mee bezig te blijven. Er zijn verschillende leesplannen online te vinden, maar ook in boekvorm zijn ze te koop. Je kunt bij mij een leesplan kopen voor reizen door de Bijbel bijvoorbeeld. Voor advent heeft Zij lacht een leesplan gemaakt en uitgegeven in een boek. In de Zij lacht Bijbel staat een leesplan om de Bijbel in 1 jaar te lezen (met schrikkeljaar heb je een dag waarop je niets hoeft te lezen).

Adventstijd toeleven naar kerst met je gezin adventstijd lof vol liefde zij lacht

Vormgeving leesplan lof vol liefde

Hoewel er veel leesplannen online te vinden zijn, zijn er zo rond advent altijd een aantal leesplannen te koop. Deze zijn vaak gericht op het toeleven naar kerst. Lof vol liefde is zo’n leesplan. Het zit in een stevig boekje, geen harde kaft maar ook niet heel flexibel. Het zit er echt tussenin. Qua feeling komt hij heel erg overeen met de zij lacht Bijbel. Echt een boek voor vrouwen vind ik persoonlijk. Een fijn lettertype (en grootte) om te lezen, prachtige foto’s erbij en goed te doen in een wat drukkere periode in het jaar. Naast liederen (Waarom het hele leesplan gebaseerd is) zitten er ook gebeden in het boek, overdenkingen en opdrachten om uit te werken. Het is steeds ongeveer 1 bladzijde wat je per dag doet.

inhoudt lof vol liefde zij lacht

Waarom zou je lof vol liefde moeten kopen?

Maar als je leesplannen online kunt vinden (veel al gratis) en je hebt zelf een Bijbel, waarom zou je dan een leesplan kopen? Daar kan ik eigenlijk alleen antwoord op geven wat voor mij van toepassing is. Ik vind het fijn om een boek te hebben. Iets dat ik vast kan houden. Daarnaast hou ik van aantekeningen maken, arceren en terug lezen. Je zou zelfs dit leesplan, wanneer je hem koopt, volgend jaar weer kunnen gebruiken als het is bevallen. Maar dat weet je alleen wanneer je hem koopt en hem gaat doen. Ik vind de vormgeving erg mooi en straalt echt luxe uit. Mooi om te bekijken en neer te zetten. Wie weet levert het nog mooie gesprekken op. Voor mij dus een aanrader om te kopen.

Maak jij gebruik van een speciaal leesplan voor advent? Ik lees het graag in de comments hier of op social media. Hopelijk kunnen we elkaar zo inspireren. Je kunt lof vol liefde kopen voor 18 euro

Leesplan advent lof vol liefde pinterest

Lof vol liefde hebben we gekregen om te recenseren. Dit veranderd onze mening niet. Lees meer over samenwerkingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: