Wat gaat het toch weer snel zeg, Luca is al weer 8 maanden oud (en een paar dagen haha). Zoals altijd even een berichtje hoe het de laatste maand is gegaan. Eigenlijk is er veel hetzelfde gebleven. Dus veel nieuws is er nu niet te vertellen. Dat geeft niet, want dat betekend dat alles nog goed gaat.

Eten
Luca krijgt nog steeds 3 flessen voeding per dag. ’s ochtends is dat een papfles met licht volkoren granen. Ik ben gestopt met ‘echte’ pap te geven, uit een bordje met een lepeltje. Hij wilde dat liever niet en at dan slecht. Wat resulteerde in een mama die gefrustreerd weer de fles pakte, de overgebleven pap in deed en wat extra water. Zodat meneer alsnog zijn pap kreeg. Hij eet voldoende met lepel om dat te leren, van een bordje pap extra per dag gaat dat echt niet beter of sneller. Twee keer per dag krijgt hij een fruithapje, zelf gemaakt. Tussen de middag krijgt hij er nog een half broodje met wat boter erop bij. Vind hij lekker en smult dat goed op. Geen teken dat hij meer wil, hij is dan vaak erg moe en wil ook graag slapen. ’s avonds krijgt hij zijn warme maaltijd. Vaak maak ik dat zelf, maar soms krijgt hij een potje. We hebben wat nieuwe groente en fruit geprobeerd. Mango, spruitjes en kiwi. En hij lust het allemaal! Zelfs dingen die de papa of mama niet lust eet hij gewoon op. Vandaag een potje eten gehad met vis erin, hij at het heerlijk op. Terwijl wij echt niet van vis houden, behalve kibbeling en visstick (kun je dat wel echt vis noemen?). Dus dat is mooi, krijgt hij toch alle goede stoffen van vis binnen via het potje. 

Slapen
Hij slaapt nog heerlijk de hele nacht door. Soms wel even waker, maar met muziekje gaat hij weer lekker slapen (soms ook gewoon zelf zonder muziekje). ’s ochtends gaat hij steeds vaker nog even ongeveer 3 kwartier slapen na zijn ontbijt. Dat is ook wel fijn, aangezien hij dat in het begin van de maand niet meer wilde. ’s middags slaapt hij ook heel goed, vaak van 12 uur tot ongeveer kwart over 2. 

Tandjes
Het is tot nu toe nog bij de 2 tandjes gebleven die hij had aan het begin van de maand. We zijn wel begonnen met poetsen. Het is heel verschillend wat mensen doen, maar ik vond het toch prettig om daar al mee te beginnen. Hij vind het erg leuk en speelt ook altijd even met zijn tandenborstel. Nog wel even opzoek naar een goede tandpasta voor hem, want er is veel keus en veel prijsverschil. Maar voor hem is alleen het beste goed genoeg. Dus misschien maar eens even rondkijken op internet.

Zoals ik al zei gaat alles goed. Hij is net een paar dagen ziek geweest, koorts en verkouden. Al mag dat ook wel na 8 maanden. Vandaag ook weer diaree gehad, leek een beetje zoals bij het eerste tandje. Zou er dan nog 1 aankomen. We waren weer begonnen met probiotica omdat hij wat last had van ontlasting, maar dat heb ik vandaag maar even overgeslagen. Eind van de maand mogen we weer naar het consultatiebureau, eens kijken hoeveel hij is gegroeid  in lengte en gewicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: