Nooit hebben de kinderen het er over gehad, de kerstman. Dit jaar begon Luca er over. ‘Mama, als we veel lichtjes hebben dan komt de kerstman zeker bij ons.’ Nu vind ik lichtjes in huis prima, maar die kerstman gaat er niet komen. En dat probeerde ik Luca uit te leggen, maar wat is dat soms lastig. Het grootste cadeau krijgen we al, maar hoe leg je dat aan een kind uit.

Wat vieren we met kerst?

‘De kerstman bestaat echt mama, hij is bij hem ook geweest!’ Nee, Luca. De kerstman komt niet bij ons. De kerstman is voor kindjes die geen sinterklaas vieren. Jij en Nola hebben al genoeg gehad. Bovendien vieren we toch iets anders met kerst? Ja, mama dan is Jezus geboren. ‘Ja Jezus!’ hoor ik Nola op de achtergrond roepen. Kijk, ze zijn wel redelijk op de hoogte dus.

Waarom krijg ik dan geen cadeautje van de kerstman?

Maar die cadeautjes hé?! Dat doet het hem toch voor kinderen. Ik probeer het volgende. Het grootste cadeau hebben we al gehad Luca, dat Jezus is geboren. Wat heb ik daar nou aan mama? Al kunnen we samen wel nog een kindje krijgen. Nou, sorry jongen maar dat broertje of zusje komt er helaas niet. En het offer wat Jezus brengt met Pasen hebben wij veel aan. We mogen in vrijheid leven. En later komen we elkaar weer tegen in de hemel bij God en de Here Jezus.

Over tot de orde van de dag

Hoewel ik er eigenlijk best nog even over door zou willen praten met mijn oudste kind, vind hij het wel weer goed. Kerst dus. Zonder cadeautjes of kerstman. Met kerstmusical en Jezus. Dat is ook eigenlijk wel prima. We gaan over tot de orde van de dag. Het kerstontbijt op school. Hup de kleren aan, want we moeten om 8 uur op school zijn om te helpen.

Hebben jou kinderen wel eens gevraagd naar de kerstman en waarom hij niet bij jullie komt?

Hele fijne en gezegende kerstdagen gewenst allemaal. Geniet van de tijd samen en voor de kinderen de vakantie!

Mama, waarom komt de kerstman niet bij ons. Uitleggen wat kerst betekend voor ons als christen. Dat wij dit zonder cadeautjes vieren.

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock door Yuganov Konstantin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: