Moederdag, een dag om je moeder (of vrouw bij jonge kinderen) extra in het zonnetje te zetten. Nu zijn wij zelf niet zo van het precies doen wanneer iedereen het doet. Dat commerciële gedoe. Maar er zijn wel een aantal hele toffe cadeaus die ik je graag laat zien. Voor als je opzoek bent naar iets voor mama. Want stiekem vind elke moeder het leuk om iets te krijgen met moederdag. Ja, ook ik haha. Dus wees voorbereid en sla je slag. Ik deel hier een aantal tips om de leukste Moederdag te maken voor jouw moeder.

Moederdag - uitgelichte afbeelding

Knutsel van de kinderen

Niet alle scholen maken een knutsel voor moederdag. En zeker niet in alle groepen. Dus dit is heel tof en low budget. Je moet als vader alleen even tijd vrij maken met je kinderen. Doe dit ook zeker wanneer je niet meer samen bent met de moeder van je kinderen. Kinderen vinden het leuk om wat te geven, maar jonge kinderen kunnen dit niet zelf. En de oudere kinderen denken/weten niet wanneer Moederdag precies is. Ik vergeet het ook steeds. Dit jaar op 14 mei! Lukt het je niet? Wees dan lief voor jezelf (en mama), check even onderaan de blog voor tips. Niet alle vaders hebben tijd. Mijn man doet veel in het huishouden, werkt fulltime én is vrijwilliger (staat dus 2 avonden en de zaterdag op het voetbalveld).

Moederdag kinderknutsels

Starterkit met essentiële oliën met Moederdag

Een mooi moment om te beginnen met een switch binnen jullie gezin. De oliën kunnen veel ondersteunen én zijn niet gevaarlijk (bij verdunning) voor kinderen. Bij de oliën krijg je geen handleiding. Die krijg je van mij (als je via mij start) door middel van onze Hub die gelanceerd wordt. Daarnaast krijg je mijn nummer zodat je me altijd kunt bereiken. Ik heb een tof welkomstpakket én speciaal voor Moederdag een leuke olie erbij. Eentje die, hopelijk, je een fijne nachtrust geeft zonder zoemende beestjes. Deze olie wil ik in elk geval niet zonder zitten in de zomermaanden. Wil je ook starten en dit cadeau geven aan je vrouw/moeder? Stuur dan even een berichtje naar olie@puurjael.nl dan help ik je direct.

Oliën en itovi scan

Zegen hen – boek om te bidden voor je kinderen

Bidden voor je kind is een van de belangrijkste dingen die je als moeder kunt doen. Al eerder schreef ik over de Elk kind heeft een biddende moeder nodig. Maar soms heb je geen woorden voor je gebed. Dit gebedenboek wil daarbij helpen: het is geschreven door moeders en voor moeders. Het biedt gebeden voor de gewone momenten en voor de bijzondere momenten, waarbij de moeilijke dingen niet uit de weg worden gegaan. Je vindt in Zegen hen gebeden gebaseerd op Bijbelteksten over allerlei onderwerpen: of het nu gaat om de bevalling en kraamtijd, eerste schooldag, een kind dat bang is, een overlijden van opa of oma of het begin van de vakantie. Ook zijn er gebeden voor moeders zelf in verschillende situaties. Een prachtig boek dus om in huis te hebben. Bestel hem snel via bol.com (affiliate) of ga naar je lokale boekhandel.

Powerbook van power to the mama’s

Al verschillende keren heb ik het powerboek van power to the mama’s aanbevolen als cadeau voor moederdag. Het is een kruising tussen een boek en een tijdschrift. Makkelijk om even een stukje te lezen, maar ook prima om we te leggen wanneer de kinderen aandacht en/of hulp nodig hebben. Het powerbook zomer 2023 gaat over Zegenrijke momenten. Er worden verhalen over tegenslag gedeeld in het boek. Ook lees je verhalen over moederschap en hoe deze wens vervult is. Daarnaast is er weer een stille tijd challenge. Je duikt vier weken de Bijbel in om te leren over zegen en dankbaarheid. Een extra reden om offline te gaan met dit boek. Via deze link bij de uitgeverij te reserveren.

uitgelichte afbeelding powerbook rising moms

Creatief de Bijbel door voor Moederdag

Wil je graag creatief met het Woord van God bezig zijn, maar niet in je Bijbel werken? Creatief de Bijbel door is jouw oplossing. Een mooi vormgegeven boek waarin je kunt werken. De teksten staan al in het boek zelf, dus je kunt hem meenemen en overal aan de slag gaan. Wil je wel in je Bijbel werken? Kies een toffe journaling Bijbel uit en gebruik de voorbeelden uit dit boek om zelf te maken in jouw Bijbel. Er komen verschillende teksten aan bod van begin tot het einde van de Bijbel. Daarnaast kun je voorin het boek in de ‘boekenkast’ aangeven welke Bijbelboeken je al helemaal gelezen hebt. Super tof om bij te houden.

Mooie moederdag cadeaus die mama graag krijgt

Het hoeft niet groots. Haar lievelingseten dat jullie koken, een heerlijk ontbijtje op bed of een lekkere bonbon (ik vind het hartje, witte chocolade met witte binnenkant, zo lekker haha) is helemaal goed. Het gaat om de liefde, aandacht en het samenzijn. Niet om hoe duur of groots het is. Mis jij jouw moeder met moederdag? Kies iets om te doen dat bij jouw past. Wij gaan vaak naar het graf van mijn schoonmoeder en eten daar wat lekkers. Dat is wat bij ons past (mijn man is daarin leidend omdat het zijn moeder is), kies dus iets wat bij jouw past. Misschien is er een hobby die jij en je moeder samen deelden. Kijk of het lukt om dan dit op die dag te doen. En misschien wil je wel helemaal niets doen, ook dat is goed.

Moederdag, de leukste cadeau's! - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: