Netflix, iedereen kent het wel. Bijna iedereen heeft wel een abonnement. Maar ken je ook New Faith Network? Simpel te omschrijven als het christelijke Netflix. Ik vertel je in deze blog wat je kunt verwachten van New Faith Network, wat mijn kinderen er van vinden en wat ik er zelf van vind. Ja, dat verschilt soms toch best wel. En lees zeker even verder, want ik mag iedereen een proefperiode van een maand aanbieden in plaats van de standaard 2 weken. Dat is nog niet alles, ik heb ook een hele gave winactie. Daarover later meer.

Wat is New Faith Network?

Het is een platform met een groot, kwalitatief en actueel aanbod van inspirerende verhalen, films, series en dagelijkse inspiratie volgens hen zelf. Het is geschikt voor het hele gezin, omdat in hun aanbod geen seks, vloeken of geweld naar voren komt. Ze willen de christelijke gemeenschap in Nederland een platform bieden waar veilig naar series en andere producties gekeken kan worden. Het aanbod is dan ook heel breed, films voor volwassenen, kinderen maar ook dagelijkse overdenkingen en muziekproducties (met behind the scene).

Hoe lang zijn wij aan het testen?

Wij zijn nu zo’n twee weken lid van New Faith Network. In die tijd hebben we programma’s voor de kinderen, films voor mij en een muziek programma gekeken. Ik ben lid van de dagelijkse overdenkingen (die komen in mijn mail) en staat hij vaak open. Nee, we hebben het nog niet zo lang als Netflix, maar ik denk dat we zeker wel een goede vergelijking kunnen maken tussen deze twee. En daarbij ook een kanttekening dat je het eigenlijk niet kunt vergelijken omdat het dan wel de zelfde soort platformen zijn, maar hun doelgroep is zo verschillend en het aanbod dus ook.

Wat vond Nola ervan?

Nola is vooral heel enthousiast over Pipo de clown. Dat vond ze geweldig. Het liedje aan het begin van ‘bijbelverhalen voor jonge kinderen’ vond ze ook leuk. En de herkenning van het boek knetteren en knallen bij de gelijknamige serie daarvan. Die laatste vond ik zelf ook erg leuk om te zien. Verder zijn er nog toffe familiefilms, maar daar zijn we nog niet aan toe gekomen. Hopelijk komende weken nog eens. Het wordt weer kouder en natter dus zijn we meer binnen. Extra tijd voor familiefilms dus!

Een nadeel voor mama

Laat ik maar direct met een voor mij groot nadeel beginnen, ik kan het niet makkelijk via de tv kijken. Dat schijnt met een chromecast heel makkelijk te kunnen, maar dat hebben wij niet. Ik zou ook echt niet weten wat het is. Dus wij kijken via de laptop of tablet. Ook niet heel erg, maar vind het zelf fijner via de tv te kijken. Dat kan met een kabel wel opgelost worden heb ik me laten vertellen door Mark. Maar dat moet dus nog wel even geregeld worden voor mij. Dat komt goed, toch schat?

Series voor mij?

Wat ik zelf soms minder fijn vind bij Netflix is al het geweld, gevloek en getier in series en films. Dat is hier natuurlijk niet zo. Ik heb 2 films gekeken, Heaven is for real en paperdream. Beide films waren echt, echt heel mooi. Die eerste gaat over een jongetje dat de hemel gezien heeft. Een waargebeurd verhaal dat verfilmt is. Wauw, zo bijzonder om te zien. De tweede is een korte film (daar ben ik zo blij mee!) over het ongewenst kinderloos blijven én het verwijt naar God daarover. Die kwam ook wel even binnen zeg. Het is dat ik weet dat het een film is, maar arme vrouw. Je leeft zo mee met haar en haar wens voor een gezin. Oh, vergeet ik bijna die mooie documantaire (noem je dat zo) van Reyer. Over een opname buiten hier in Ede. Hij is er nu helaas vanaf, maar zo blij dat ik die ook gezien heb.

New Faith Network of Netflix?

Eigenlijk kan ik niet kiezen en zou ik zeggen heb ze naast elkaar. Ik ben nog geen dubbele series of films tegen gekomen. Dus ik denk dat dat prima kan. Daarbij vind ik het fijn dat ik weet dat mijn kinderen alles kunnen kijken. Op Netflix staat bijvoorbeeld een kinderserie, vampirina ofzo. Dat is iets wat ik liever niet heb dat mijn kinderen kijken. Een serie dat je veranderd wanneer het donker is waar ook vampiers in voor komen. Nee, als ik dat kan vermijden graag. En dat heb je dus met New Faith Network niet. Echt een heel groot voordeel voor mij.

Winactie, win 1 van de 3 jaarabonnementen t.w.v. 59,95 euro!

Denk je nu, dat wil ik ook wel?! Goed nieuws, iedereen die mij volgt kan in plaats van 2 weken een maand gratis New Faith Network testen en gebruiken. Zodat je zelf kunt zien of het wat voor jullie is. Daarnaast mag ik 3 van mijn volgers blij maken met een jaarabonnement t.w.v. 59,95 euro! Hoe tof is dat?! Wat je daar voor moet doen?

Wil jij 1 van de 3 jaar abonnementen winnen, volg dan onderstaande stappen:

 • Meld je aan voor de proefperiode (zo hebben we je mailadres om je te bereiken) via deze site: Proefmaand!
 • Volg mij op Instagram of Facebook
 • Volg New Faith Network op Instagram
 • Laat hieronder, op facebook of op instagram weten waarom jij zou willen winnen.

Delen vinden we natuurlijk extra lief van jullie. Dat waarderen we enorm. De winactie loopt tot 31 december 2019. In januari krijgt de winnaar bericht via mail over het gratis jaarabonnement! Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Lees ook even mijn disclaimer voor je mee doet.

7 thoughts on “New Faith Network het christelijke netflix?

 1. Ik wil dit heel graag winnen. De film WARROOM is mijn echte lievelingsfilm. Die kijk ik in tijden dat ik het moeilijk heb, of mijn geloof op een laag pitje staat. Nu had ik daar een dvd van en die heeft iemand geleend en met krassen terug gegeven. Dus de film doet het niet meer. Nu wil ik dus heel graag die film kijken en kan dat niet.. Nu zag ik dat die op NEWFAITHNETWORK stond. Dus wilde eigenlijk al een abonnement nemen . Dus deze winactie komt als geroepen!! liefs Jorienke

 2. Lijkt me gaaf om te winnen! De kids kijken af en toe filmpjes via netflix, maar het voelt niet goed dat ze daar alles maar aan kunnen klikken terwijl veel kinderfilmpjes/programma’s naar mijn mening niet geschikt zijn. Dit zou een geweldige oplossing zijn. Daarnaast ben ik zelf ook benieuwd naar de films die er op staan!

 3. Ik ben al een poos abonnee. En heb nog steeds m,n login gegevens niet binnen.graag een reactie
  wij zijn niet te vreden en denken eraan om af te melden en veel kennissen met ons

  1. Hoi Arie, Helaas kan ik je niet helpen. Ik ben onafhankelijk en niet van New Faith Network. Heb je mail al geprobeerd? Of wellicht social media als je dat hebt. Ik hoop dat het snel opgelost is. Groetjes Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: