Hoe vaak ik dat wel niet gehoord heb als ik vertelde dat wij een zoon en dochter hebben. ‘Oh een jongen en een meisje, dan zijn jullie nu compleet! Een leuk koningskoppel!’ Voor die mensen is dat misschien ook wel zo. Het is toch een droom om een zoon én dochter te hebben? Waar mensen niet bij stil staan, is dat deze opmerking soms erg pijnlijk kan zijn. Zeker toen Nola de leeftijd kreeg dat we bij Luca weer na gingen denken over een kindje erbij. 

Met een jongen en meisje compleet

Of een gezin compleet is weet je aan de buitenkant helemaal niet. Toch denken veel mensen dat met het hebben van beide geslachten een gezin ineens compleet is. Wie weet had ik wel een meidengezin voor ogen of Mark een jongensgezin of andersom. Dat weet niemand en eigenlijk maakt het ook niemand iets uit. In dat geval is ons gezin dus niet compleet (en zou dat ook nooit meer kunnen worden aangezien we van beide geslachten al een kindje hebben).

Geslacht maakt niet uit

Nu heeft voor ons het geslacht nooit uitgemaakt. Met beide zijn we net zo blij en gelukkig. Ook nu met ons koningskoppel zijn we super blij. We zouden het niet anders willen. Wel heb ik altijd het idee gehad een jongensgezin te krijgen. Maar dat zijn meer de statistieken. De oma van Mark kreeg enkel zoons, deze zoons kregen 3 keer zoveel zonen als dochters. De kans dat wij dus een zoon zouden krijgen had ik hoog ingeschat. Toen bij de echo van Luca bleek dat hij een jongen was, was ik dan ook niet verbaasd en heel blij. En toen bleek dat Nola een meisje was, was ik dat juist wel. Verbaasd en heel blij, ik zou gewoon een dochter krijgen. Hoe leuk is dat als moeder zijnde!

Toch wel compleet

Ondanks dat we van beide geslachten een kindje hebben, hadden wij de wens voor een derde kindje. Toch hebben wij er bewust voor gekozen dat wij als gezin compleet zijn. Niet omdat wij voorzien zijn van beide geslachten. Wel omdat mijn gezondheid dat niet aan kan. Omdat wij onze kinderen alles willen geven wat ze verdienen. Omdat we nu de kinderen genoeg aandacht kunnen geven. Omdat de kinderen voldoende 1 op 1 aandacht kunnen krijgen van ons als ouders. Omdat ik een leukere mama ben van 2 kinderen.

Dus alsjeblieft, doe mij een groot plezier en zeg niet meer dat wij compleet zijn omdat we een jongen en een meisje hebben gekregen.

liefs Minke

Lees ook mijn blog met big suprise.

4 thoughts on “Oh een koningskoppel, dan zijn jullie compleet!

  1. Ik krijg de opmerking nooit, maar ik maak hem zelf altijd, want het voelde al direct zo.
    Ik ben niet gemaakt om zwanger te zijn ?

    Neemt niet weg dat ik heel goed kan begrijpen dat deze opmerking heel pijnlijk kan zijn wanneer de wens er nog wel is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: