Welkom bij Puur Jael. Een platform voor bewuste moeders. Ik ben zelf christen, maar dat is natuurlijk helemaal niet verplicht. Ik vertel je hier graag hoe ik op de naam ben gekomen én wie ik zelf ben. Wel je mij bereiken dan kan dat via de volgende kanalen:

Instagram: puurjael en de olie mama
Facebook: puurjael en de olie mama
Mail: info@puurjael.nl
Voor video’s kun je ook kijken op youtube: puurjael

Mama Minke

Dat is wie ik ben en zo begon ik een aantal jaar terug met bloggen. Maar Mama Minke dekt de lading niet meer helemaal. Inmiddels ben ik een aantal jaar ouder (geboren in 1990) en verdiep ik me in het gebruik van oliën, hooggevoeligheid en christelijk opvoeden van kinderen. Daar wil ik je graag in meenemen. Maar niet alleen dat hoor. Er is zo veel meer.

Als mama van een zoon (2013) en dochter (2015) is hier ook voldoende speelgoed te vinden in huis. Daar geef ik je ook graag informatie over. Want soms zie ik zelf door de bomen het bos niet meer. Of het afvallen en gezond leven als moeder zijnde. Dat is soms best een opgave hoor moet ik je bekennen.

Ik ben thuisblijfmama om gezellig bij onze kinderen te zijn. Zelf ben ik chronische vermoeid en daardoor is werken naast het huishouden en de kinderen gewoon te veel op dit moment. Bloggen is dan echt een uitlaatklep én makkelijk te combineren. Of even stil te laten liggen als het niet gaat. We wonen in een rijtjeshuis in het midden van het land. School om de hoek, diepe tuin met speelplezier voor de kinderen. Wat wens je nog meer?

Waar komt puur Jael vandaan?

Ik was aan het brainstormen over een naam. De naam moest eigenlijk alles wat ik wil doen dekken. Dus mijn blog, Mama Minke, maar ook olie (de olie mama) en een shop. Jaël zat al een tijd in mijn gedachten. Daar wilde ik wat mee doen. Toen ik aan het brainstormen was kwamen puur, kracht en vrouw naar voren. Diamant, parel, bijzonder. Nou, ik kan je zeggen dat Jaël best bijzonder was.

Jaël helpt Israël het leger van Sisera te verslaan. Sisera weet nog te vluchten en komt dan bij Jaël in de tent in de veronderstelling daar veilig te zijn. Jaël doet voor of ze hem gaat helpen. Hij is zo moe dat hij in een diepe slaap valt. Jaël pakt een tentpin en hamer en slaat de tentpin door zijn hoofd. Als Barak langs komt op zoek naar Sisera laat ze hem zien waar hij hem kan vinden. Dood ziet hij Sisera liggen. Verslagen door een vrouw. (rechters 4: 17-24). Ze wordt gezien als een goede vrouw (rechters 5:24).

Een sterke, krachtige vrouw. Dat is wat ik voor me zie. Een vrouw die bereid is alles te doen wat nodig is. Nu zal in deze tijd iemand doden niet direct worden gezien als iets goeds. Laat staan dat ze je dan een goede vrouw vinden. Maar we kunnen wel leren van Jaël. Doorzettingsvermogen, kracht, vastberadenheid en wachten. Want ze moet toch best wat geduld hebben gehad tot Sisera in slaap viel. En dan wel zonder puntjes want dat is natuurlijk onhandig in een naam van een site.

Jaël hebben we nu gehad, maar waarom dan puur? Omdat ik steeds meer bezig ben met de natuur. Met de zorg voor de aarde, die opdracht kregen we toch echt aan het begin van de Bijbel. En hoe we daar zorg voor kunnen dragen. Ben ik zo’n type die enkel hout en verantwoord/duurzaam speelgoed wil? Nee hoor, want ook plastic speelgoed kan goed en duurzaam zijn. Maar ik wil er over nadenken waarom ik een keus maak. En die keus dan bewust maken.

Onder puur vallen ook de oliën die we gebruiken en waar ik je graag meer over leer. Waarom niet gebruiken wat we van God hebben gekregen? Daarvoor is het er ook toch? Maar ook hier wel weer bewust en goed afwegen waarom en hoe je dit gebruikt. Want ook dit kan een bron zijn die uitgeput raakt. Puur dus.

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: