Vorig jaar heb ik bedacht dat ik dit jaar een reading challenge zou houden. Lees het bericht hier. En bij deze dan ook mijn eerste boek die ik heb gelezen in 2014. Het gaat om het boek vullen of voeden van Wilfred en Lili Genee. Wat ik ervan vond lees je hieronder.Mijn eerste gedacht nadat ik het boek gelezen had: to much information! Echt, ik werd er gewoon zelf onzeker van. Dit heb je nodig voor de groei van de hersenen. Dat heb je aan mineralen nodig. Zus heb je aan vitamine nodig. Water is minder ‘gezond’ dan we denken en biologisch is beter want de verkeerde stoffen zitten helemaal in de vrucht en niet alleen op de schil. Wassen van een appel is dus niet voldoende.

Bij alles ging ik twijfelen of we het wel goed deden met onze kleine man. Krijgt hij wel genoeg voedingstoffen? Moeten we niet ander fruit en groente kopen voor hem? Wel of geen koekjes? Wel of geen beleg op brood? Voor mij bracht het boek me dus alleen maar aan het twijfelen. 

Maar er staan ook recepten in. Voor veel verschillende gerechten. Gewoon avondeten en ontbijt. Maar ook voor tussendoortjes. Daar heb ik echt wel veel aan gehad. Deze wil ik ook zeker gaan gebruiken. Ik ben van mening dat er in de koekjes en taartjes van tegenwoordig veel (onnodige) suiker zit. Dit is best goed te vervangen door zoetstof (stevia) of zelfs helemaal weg te laten.

Daarnaast is het ook handig als naslag werk en het zet je zeker even aan het denken. Waar zijn we mee bezig? Voeden we Luca of vullen we hem zodat hij stil is? Ik kan wel zeggen dat wij hem op onze manier voeden en niet vullen. Wij kijken eerst goed wat er met Luca aan de hand is voor we er weer eten in stoppen. Hij heeft vaste eetmomenten en krijgt weinig tot geen suiker. Sinds een week (hij is nu 9 maanden) krijgt hij ook koekjes van organix goodies. Volgensmij een goed alternatief voor alle zoete snoeperij wat tegenwoordig in de winkel te vinden is. 

Is het een must have voor elke ouder? Ik denk niet voor elke ouder, maar wel voor de ouder die graag meer wil weten over eten voor kinderen en goede alternatieven. Dus herken je je daar in, dan is het zeker het aanschaffen waard. Ook is er een website die je kunt bezoeken, klik daarvoor hier. 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: