Tot een aantal weken geleden had ik er nog niet van gehoord. Vakliteratuur voor bloggers. Ik ben mijn blog ook begonnen als hobby en vind het gewoon erg leuk om te schrijven. Beter worden in wat je doet is natuurlijk wel heel fijn. Daarom is er dus ook vakliteratuur. Met het meer professionaliseren van bloggen is dat eigenlijk ook wel een logisch gevolg. Het blogboek van Kelly Deriemaeker is er een van. Hieronder kunnen jullie lezen wat ik van het boek vind.

 

 Het blogboek is er voor tips en inspiratie voor meer blogplezier. Het is voor de beginnende blogger, maar ook voor de al langer bloggende onder ons. Nu weet ik niet goed waar ik mezelf onder zou plaatsen, maar onder de langer bloggende zeker niet, dus dan maar de beginner. Kelly is zelf al 10 jaar bezig met bloggen en je kunt dan ook wel zeggen dat zij de fijne kneepjes van het vak onder de knie heeft. Heel fijn dat ze dit met ons wil delen. Het boek kun je gebruiken hoe je zelf wilt. Lezen van voor naar achter, hoofdstukken eruit pakken die je graag eerst wilt lezen of gewoon doorbladeren. De quotes die in het boek aan het begin van de hoofdstukken staan zijn ook echt heel mooi en inspirerend.


Na een welkom, inhoud en voorstellen van de bloggers die ook meewerkten aan het boek zijn er 8 hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk gaat over de basis, waarom beginnen, waarom is het boek geschreven enz. De volgende hoofdstukken gaan over het kiezen van onderwerpen en het maken van unieke content (je wilt natuurlijk niet iets overnemen, letterlijk, van een andere blog). Het hoofdstuk jezelf organiseren vond ik zelf erg handig. Hoe vind je tijd om te bloggen, welke plannen kun je maken en handige apps voor bloggers. Daarna komen hoofdstukken over het opzetten van je blog, lezers gezocht en geld verdienen met je blog (toch een veel gestelde vraag blijkbaar). Als laatste komt het hoofdstuk troubleshooting. Het gaat over blogdips, nee durven zeggen, privacy en copywrite. Heel belangrijk aangezien je door een klein foutje al aangeklaagd kan worden. Daarnaast staat er in elk hoofdstuk een lijstje met 15 ideeën voor je volgende blogpost, in totaal dus 120! 


Ik kan dit boek echt heel erg aanraden. Zeker als je wilt beginnen of net bent begonnen als ik. Ook als je al langer bezig bent, denk ik dat dit boek van pas kan komen. Een blogdip hebben we allemaal wel eens, hoe handig is het dan om even in het boek een idee voor een blogpost te zoeken. Ik heb hem helemaal gelezen van voor tot achter. En we gaan nu weer gewoon opnieuw beginnen, want er staat echt zo vele informatie in. Ik kan niet anders dan vol lof over dit boek schrijven. Heel handig voor op je bureau, in je boekenkast of op je nachtkastje.

Hebben jullie wel eens ‘vakliteratuur’ over bloggen gelezen? Hebben jullie dit boek ook al gelezen?

Liefs,
M.

Gegevens boek
Titel: blogboek
auteur: Kelly Deriemaeker
Uitgeverij Vrijdag
Je kunt het boek kopen bij bol.com voor 29,95 euro.

Dit is een S. post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: