De adventstijd komt er weer aan en dat betekend voor mij samen met de kinderen toe leven naar kerst. Elk jaar probeer ik iets leuks voor de kinderen te doen in deze tijd. Gelukkig hoef ik dat niet allemaal zelf te bedenken. De dames achter studio sprankel hebben voor ons een leuk geloofsopvoedingspakket gemaakt voor de adventstijd. We gaan verder na het hemelvaart/pinksteren project.

Verder waar we gebleven zijn

Dit jaar met Pasen verscheen het eerste project. Dat werd zo goed ontvangen, dat er met hemelvaart en Pinksteren een vervolg kwam. En nu met de adventstijd kunnen we weer verder om samen met een pakket van deze dames toe te leven naar studio sprankel. Wat mij vooral aanspreekt? Je kunt het gebruiken zoals jij het wel en je kunt het meerdere jaren gebruiken. Ook met kinderen in verschillende leeftijden is het leuk en richt zich op creatief bezig zijn.

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd uitleg

Wat kun je doen?

Als eerst, gooi de doos waarin je het pakket ontvangt niet weg! Deze gebruik je voor het stalletje wat je elke week maakt. De adventstijd begint dit jaar op 2 december. Je kunt dus nog je pakket bestellen om dan direct mee te kunnen doen. Het heeft een kleine overlap met sinterklaas. Elke adventsweek én de week na kerst is er een zakje met alle benodigdheden om de opdrachten bij die week te kunnen doen. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt.

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd overzicht inhoudt

Voorbereiding is the key

Voorbereiding is wel een must. Vul de bijgeleverde zakjes met de benodigdheden, lees je kunt doen die week en bepaal wat je wanneer wilt uitvoeren. Wat past bij je kinderen? Wat past bij jou? Wellicht wil je gewoon alleen de tekening kleuren en de opstelling met de doos maken. Dat is ook helemaal goed. Voor de jongere kinderen kan dit al voldoende zijn. Het is gewoon al leuk om er mee bezig te zijn vind ik.

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd overzicht inhoudt

Heb je alleen het pakket nodig?

Heb je al mee gedaan met het paas of pinkster/hemelvaart project? Dan heb je met de poppetjes die in dit kerst project zitten voldoende. Is dit het eerste project dat je van deze dames koopt? Dan zal dit niet de laatste zijn, maar koop dan ook even de 3 extra poppetjes. Uit het paas of pinkster/hemelvaart project heb je ook een klembord daar kun je de posters op doen. Mocht je die niet hebben, plak deze dan op de muur of deur met washitape. Je kunt bij studio sprankel ook mooie washi tape kopen.

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd posters

Wat vind ik van het project?

Ik vind het een leuk kerst project geworden en ben blij dat de geloofsopvoeding zo een stukje makkelijker gemaakt wordt. Alles wordt meegeleverd, ik hoef de deur niet meer uit om iets te halen. Knutselspullen hebben we genoeg in huis. Ook mag je de platen voor je gezin kopiëren. Zo kun je vele jaren plezier hebben van dit project. Het voorbereiden zal ik zelf op maandag doen (dan zijn de kinderen naar school en heb ik voldoende tijd). Er staan leuke verwerkingsopdrachten bij en extra tips wat je kunt doen met de kinderen. De uitleg is duidelijk beschreven en voorzien van foto’s. Dit kan niet mis gaan.

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd posters close up

Ik heb altijd al eens een thematafel willen maken, maar ruimte ontbrak een beetje. Met dit project kan ik daar toch een invulling aan geven. Ik zet het op een plek neer waar de kinderen het goed kunnen zien en er ook bij kunnen. Het is geschikt voor de basisschoolleeftijd, maar met wat aanpassingen zal ook Nola leuk mee kunnen doen (3 jaar). Wees creatief en geef er je eigen draai aan. Wil je weten hoe wij het uitvoeren? Volg mij dan op instagram, daar zul je het zeker voorbij zien komen.

Het pakket kost 20 euro en kun je bestellen op de site van studio sprankel. Je kunt hem thuis laten bezorgen of ophalen in Ede. Wij gaan een leuke en creatieve adventstijd tegemoet. Gaan jullie mee doen met dit kerstproject?

Licht in de nacht, kerst project, geloofsopvoedingspakket adventstijd

Ik heb dit pakket gekregen. Dat beïnvloed mijn mening niet. Ik zal altijd eerlijk vertellen wat ik er van vindt. Lees meer over samenwerkingen.

2 thoughts on “Review licht in de nacht, geloofsopvoedingspakket studio sprankel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: