Scheetman lost het op! Er zijn twee nieuwe avonturen van Scheetman verschenen. Scheetman – de grote kotsboel en Scheetman – Super-scheetnado. Je kunt je vast al voorstellen hoe de kinderen reageren?! Scheet en kots, woorden die je als ouder toch wel vaker hoort. Zeker met wat jongere kinderen. De oudst van 10 heeft die praat wat minder. Wees gerust, daar komt andere praat voor in de plaats. Toen ik deze boeken zag wilde ik ze graag recenseren met het ook op kinderen die lezen moeilijk en stom vinden. Want hoe fijn is het om leuke boeken te vinden voor deze doelgroep.

Scheetman lost het op

Scheetman lost het op – De grote kotsboel

Sprankelstad doet mee aan de wedstrijd van de schoonste stad. Willem, die zelf heel schoon is, wil die wedstrijd maar wat graag winnen. Maar daar wil de gemene kotsmachine een stokje voor steken. Kotsbal valt Sprankelstad aan precies op de dag dat de jury er is. Hij is vastbesloten de hele stad te gaan bedekken met klonterig braaksel. Betekend dit het einde voor de Schoonste Stad ter Wereld? Of lukt het Scheetman om de stad te redden van die vieze, smerige kots? Met zijn prachtkont en zijn stinkende bilblazer gaat de smerige superheld de vieze strijd aan.

de schoonste stad jury

Je moet inderdaad wel een beetje een sterke maag hebben. Maar kinderen vinden het prachtig. Willem die veranderd in een superheld. Maar dan wel in een stinkende superheld die Scheetman heet. Scheetman die opzoek is naar Kotsbal, wie kan dat nu toch zijn? Een beetje spanning, wat meer humor en lekker veel illustraties. Dat maakt dit boek best geschikt voor kinderen die toch niet graag lezen. Het lettertype is ook groot, de doelgroep voor het boek dus ook. Maar qua avi lezen zit er geen standaard avi niveau aan.

opruimactie

Scheetman lost het op – Super-scheetnado

De ouders van Willem zijn vermist. Net wanneer hij ze op het spoort is, heeft Sprankelstad haar favoriete stinkende held weer nodig. Dokter Stof maakt namelijk de stad onveilig met beschimmelde kruimels, teennagels en stinksokken. Ieuwl! Willem trekt zijn Scheetman-pak aan en laat zijn walgelijke knalscheten los op dokter Stof. Dat heeft alleen niet het gewenste effect. Dokter Stof wordt daar alleen maar sterker van. Heeft Scheetman nog een trucje achter de kont om dokter Stof te verslaan of is alles hopeloos verloren?

ouders redden

Bij dit boek heb ik het gevoel dat je verder gaat op een voorgaande titel. Niet op de grote kotsboel, maar wellicht een van de andere delen. Dat lijkt wat onlogisch, want wanneer er verwezen wordt naar een ander verhaal wort dit kort herhaald. Super fijn omdat je dus niet alle boeken in een bepaalde volgorde hoeft te lezen. Al weet je dan dus wel wat er gebeurd in het andere verhaal. Willem doet zijn best om doktor Stof te verslaan en tegelijk zijn ouders te vinden. Dat gaat niet helemaal goed. Lukt het om door middel van samenwerken dokter Stof te verslaan en zijn ouders te vinden?

chaos

Voor welke leeftijd is het geschikt?

Op het boek staat dat het boek geschreven is voor kinderen van 7-9 jaar. Als ik naar het lettertype kijk is het voor kinderen vanaf eind groep 3 tot begin groep 5. Als ik kijk naar kinderen die niet van lezen houden en/of dit moeilijk vinden dan is hij ook voor oudere kinderen nog leuk om te lezen. Dan zou 10 a 11 ook nog kunnen denk ik. Best een grote doelgroep dus. Wanneer je zelf gaat voorlezen is hij wellicht zelfs voor kleuters al leuk. Alleen zijn de illustraties in zwart/wit. En er zijn natuurlijk heel veel gave prentenboeken. Dus dan zou ik persoonlijk daar voor kiezen ipv voor dit boek. Juist omdat er later nog genoeg tijd is om dit boek te lezen.

terugblik

Specificaties De Grote Kotsboel

Auteur en illustraties: Adam Wallace & James Hart | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: 15 oktober 2023 | Originele titel: Fartboy – Enter the Spewtank | ISBN: 9789044765144 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Specificaties Super-scheetnado

Auteur & illustraties: Adam Wallace & James Hart | Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: 15 oktober 2023 | Originele titel: Fartboy – Let it rip! | ISBN: 9789044765151 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Scheetman - de stinkende held - Pinterest (1)

Andere boeken van Scheetman lost het op:

Scheetman lost het op - achterkant
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: