Meen je dat nu echt, nu al Sinterklaas inkopen doen? Het is raar maar waar. Natuurlijk kun je de pepernoten en chocoladeletters nog wel even laten liggen. Dat zijn producten die ze nog wel een tijd blijven aanvullen. Maar producten die gewild zijn raken sneller op en worden, zeker bij de action, niet altijd aangevuld. Maar wat wil je dan in huis halen? En waar laat je het tot die tijd liggen? Of zet je het gewoon nu al neer? Ik neem je mee in mijn aankopen.

Sinterklaas inkopen doen - uitgelichte afbeelding

Wanneer vertel je het geheim van Sinterklaas?

Wat het geheim van Sinterklaas met Sinterklaas inkopen te maken heeft? Nou, wanneer je het geheim van Sinterklaas wilt vertellen is het boek Sinterklaasverhaal voor grote kinderen fantastisch. Ik raad hem iedereen aan. Maar let op, hij is niet het hele jaar te koop. Ik heb hem een paar maanden terug gekocht (24 juli) en in de zomervakantie gelezen met onze jongste. Waarom in de zomervakantie? Dan heeft ze even de tijd om het te verwerken (ze ziet niet direct haar vriendjes en vriendinnetjes de volgende dag in de klas), Sinterklaas is nog ver weg dus we zitten niet helemaal in de beleving en er is nog genoeg tijd om vragen te stellen.

Voorkant sinterklaas voor grote kinderen (1)

Op welke leeftijd je dit geheim deelt met jouw zoon of dochter is heel verschillende. Onze oudste was 6 jaar toen we met hem het boek lazen. Hij is de oudste bij beide kanten van de familie en moet het dus heel lang geheim houden. De reden dat wij het hem toen al vertelden was dat er veel kinderen in de klas waren die het geheim al wisten. Vooral de kinderen waar hij veel mee speelden. Ik wilde niet dat hij het geheim van iemand anders dan ons zou horen. Dus kozen we ervoor om het te vertellen. Dat ging goed, hij snapte het prima en ging over tot de orde van de dag. We hebben hem betrokken bij het vullen van de schoenen en de cadeaus kopen de jaren erna. De jongste was 7 toen we het vertelden. Zij had al filmpjes gezien van iemand die Sinterklaas werd, ze herkende mij vermomd als piet ook en ook mijn vader die vaak Sinterklaas speelt herkende ze direct. Toch blijft ze een beetje zweven. En dat is helemaal niet erg.

Sinterklaas bakjes

Welke spullen wil je nu vast kopen?

Sinterklaas inkopen doen in september voelt een beetje gek. Toch zijn er een aantal producten bij de action die ik nu vast zou halen. Zo zijn er twee prentenboeken van Sinterklaas. De stapel is nu nog hoog, maar tegen de tijd dat je bedenkt dat dit leuk is zijn de boeken ineens op. De boeken kosten 1.99 per stuk en er zijn twee varianten. Daarnaast is er een plastic bak met sinterklaasprint voor je pepernoten en ander lekkers. Ik heb er vast twee meegenomen, per stuk kosten ze 0.79 euro. Ik nam ook vast 2 stickerboekjes mee met labels voor op de cadeaus. Die zijn 0.99 per stuk en er lagen bij ons 2 verschillende. Die zijn ideaal om op de cadeaus te plakken en je hebt ze elk jaar weer nodig.

Schap met Sinterklaasspullen

Wat kun je goed later halen?

Bij de action weten we dat op soms (of vaak) ook echt op is. Daarom wil je dit graag op tijd in huis halen, voordat het echt op is. Boeken die je bij de boekhandel haalt kun je prima later aanschaffen. Er zijn er zo veel die heel tof zijn. Ook het Sinterklaasboek van Charlotte Dematons wordt dit jaar weer uitgebracht. Hij kost 17.99 euro en is leverbaar vanaf 15-10-2023. Een versie die helemaal bij deze tijd past. Ook het snoepgoed en de pepernoten kun je vaak wel later halen. Let wel op met specifieke smaken of letters. Ik zocht pepernoten met cookiedough smaak, die waren bij onze action niet meer. Ik nam wel chocoladeletters wit mee (kleine letters waarmee je woordjes kunt maken) en witte chocolade pepernoten. Die laatste had niet echt gehoeven. Maar uhm tja, ik ben ook maar een mens haha.

Video van Sint bij je vaste Sinterklaas inkopen

Bij je Sinterklaas inkopen mag video van Sint eigenlijk niet ontbreken. Het is super leuk om zo’n video aan de kinderen te kunnen laten zien. Waar je wel rekening mee moet houden is de verzendtijd. De digitale versie heb je vrij snel in huis, maar een dvd duurt toch wel even. Vorig jaar gebruikten wij de puzzel ook die je erbij kon kopen. Super leuk hoe de kinderen het huis van opa doorzochten opzoek naar een puzzelstukje. Elke keer weer naar een andere kamer om te zoeken. Uiteindelijk vonden ze de video van Sint en toen begon de echte magie. Alle kinderen, van groot tot klein, vonden het geslaagd. Het is ook een heel leuk alternatief voor een bezoek van Sinterklaas en/of pieten. Dit laatste kan best wel spannend en eng zijn voor kinderen. Dan is op de tv toch veilig en uit ervaring kan ik vertellen net zo leuk voor de kinderen. Hoe gaaf al je je eigen naam hoort of wanneer je ziet dat jouw foto in het boek van Sinterklaas staat.

dansen video van Sint

Spelletjes over Sinterklaas

De meeste zullen het dobbelspel wel kennen. Je hebt een speciale grote Sinterklaas dobbelsteen. Deze gooi je en dan zie je wat je kunt doen. Bijvoorbeeld van cadeau ruilen, uitpakken of van iemand afpakken. Bij de action ligt nu ook een spel voor Sinterklaas. Waarbij je een pakje kunt pakken of van iemand af kunt pakken. Dit kun je met nep cadeautjes doen (een sticker of een klein ingepakt cadeautje dat nep is), maar ook met echte cadeaus. Daarnaast is er ook dit 4-in-1 Sinterklaas spel met verschillende spellen die de kinderen kunnen doen. Super leuk om met Sinterklaas weer te voorschijn te halen. Maar voor het spel van de action geldt ook, inkopen voor Sinterklaas doe je het liefst wanneer je denkt ‘oh dat is leuk voor straks’ want als het ‘straks’ is is het spel op.

Sinterklaasspel

Voorlezen over Sinterklaas

Nu vertelde ik net al dat de action twee prentenboeken heeft over Sinterklaas. En het boek van Charlotte Dematons liet ik je ook al zien. Er zijn nog veel meer hele leuke prenten- en voorleesboeken. Check ze hieronder maar. En zet ze vooral op je Sinterklaas inkopen lijst!

Waar laat je de Sinterklaas inkopen?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de prentenboeken van de Action al in de woonkamer heb neergezet. En de bakjes staan ook gewoon al in de keuken. Ze zijn best handig met koken ook haha. De rest heb ik nog even in een bak gedaan. Die staat op zolder achter het schot. Ik heb ook een bak met kerstspullen (en een tas en nog een doos want met een kerstboom en alle kerstballen heb je enorm veel spullen voor kerst natuurlijk). We hebben dat op de vliering liggen. Sinterklaas dus achter het schot. Ruimt lekker op en je kunt het makkelijk pakken omdat het in een doos bij elkaar zit. Zo werk ik ook voor Pasen.

Illustratie Afbeelding van Freepik

Sinterklaas inkopen doen - pinterest

1 thought on “Sinterklaas inkopen die je in huis wilt halen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: