Het was mei 2020. De scholen waren open voor kinderen waarvan de ouders in de vitale sector werkten en voor onze oudste ook. Toen kwam hij thuis met de mededeling ‘Mama, Sinterklaas bestaat echt niet!’. Wat doe je dan als ouder? Ik schrok in eerste instantie een beetje. Waarom zijn ze daar in mei mee bezig? Maar ik besefte ook, hier moeten we iets mee doen. En zo kwam ik bij het boek Sinterklaas voor grote kinderen uit.

De leeftijd dat ze niet meer geloven komt eraan

Onze oudste was toen bijna 7. De leeftijd dat ze niet meer geloven is binnen handbereik. Maar ja, die jongste geloofd nog volop. Ik deed zijn uitspraak af met een ‘dat vragen we dan wel aan sinterklaas als hij weer in Nederland is want nu woont hij in Spanje’. Dat was goed. Pfff ramp afgewend. Maar hoe lang kan ik dat nog rekken? En wil ik dat hij het van iemand anders hoort of wil ik dat gewoon zelf vertellen?

Het boek Sinterklaas voor grote kinderen

Je moet wat he, na zo’n uitspraak. En ik wilde vooral dat hij het verhaal van ons zou horen had ik bedacht. Op onze tijd en onze manier. Dus ik kocht het boek Sinterklaas voor grote kinderen. Daar zit een contract in. Dat hij nu onderdeel van het geheim is en plechtig beloofd zijn mond te houden. Ideaal voor ons gezin. Een boek leek me ideaal want andere boeken over Sinterklaas vond hij ook leuk.

Binnenkant Sinterklaas voor grote kinderen

Pssst mama, dat is ons geheimpje he.

Wat is het toch leuk om samen zo’n geheim te hebben. Een kind dat er nog tussen in zit. Hij weet dat het niet echt is, maar als we dan de video van sint kijken en hij krijgt een compliment dan glundert hij. Met een grote glimlacht van oor tot oor. Wat is dit toch een mooie magische leeftijd. De leeftijd tussen geloven en weten dat het eigenlijk niet echt is.

Sinterklaas voor grote kinderen een aanrader

Ik kan dit boek aanraden om te lezen met je zoon of dochter wanneer je het geheim wilt delen. Het geheim wordt heel mooi, rustig verteld aan de kinderen. Daarnaast is het natuurlijk ideaal dat er een contract in zit. Zeker wanneer er nog jonger broertjes/zusje of neefjes/nichtjes zijn. Ja, ik betrap de oudste wel eens op verspreken. Maar wie verspreekt zich nu niet? Ik weet nog dat mijn man zich versprak over het geslacht van de oudste terwijl we dat geheim zouden houden en ik versprak me over de datum van de geplande keizersnede wat we niet wilden delen. Het hoort erbij.

Contract Sinterklaas voor grote kinderen

Het weten dat het niet echt is en toch geloven dat het wel echt is. Wat is het toch prachtig om kind te zijn

Hoe hebben jullie dit geheim verteld aan jullie kinderen?

ISBN: 9789020683004
Prijs: 14,99 euro
Uitgeverij: Kluitman
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

Sinterklaas voor grote kinderen - pinterest

1 thought on “Sinterklaas voor grote kinderen – het geheim delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: