Leuk Minke, die bullet journal  en de vergelijking die je maakte. Maar wat kun je nou eigenlijk met een bullet journal? Dat ga ik jullie vertellen. Want eigenlijk kan alles en hoeft niets. Maar daar heb je misschien nog niets aan. Want je wilt voorbeelden, ideeën waar je wat mee kunt. Iets dat op jou van toepassing is en je zegt ‘Ja, nu weet ik wat ik met mijn bullet journal wil!’ Dat ga ik vandaar voor je proberen te bereiken. Gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Internet staat vol met voorbeelden.

Waar begin je en wat was de originele bedoeling?

Zelf ben ik begonnen bij het bedenken wat ik graag wilde. Zie je ook de meest mooie creaties voorbij komen? Nou dat was dus niet de eerste intentie van een bullet journal. Het fijne weet ik er niet van en daar hebben al heel veel mensen over geschreven. Dus dat vertel het even in het kort in mijn eigen woorden. De bedoeling was dat je minimalistisch maar handig al je to do lijstjes, dingen die je moest onthouden en agenda bij elkaar kon houden. Het maandoverzicht voor een fijn, je raad het al, overzicht en de week zodat je alles goed kunt plannen. Productiever kunt worden.

Maar al die creaties dan?

Naar mijn idee zijn er een aantal ideeën samen gekomen. De originele intentie van de bullet journal, de art journal en handlettering. Vind je iets niet leuk of lastig? Lekker niet doen dan. Het is jou overzicht, jou middel om productiever en georganiseerder te worden. Goed, ik begon dus met het bedenken wat ik wilde met een bullet journal. Voor mij was dat alle informatie voor mijn blog overzichtelijk bij elkaar. Ach, overzichtelijk is het nog niet altijd. Alleen staat nu wel alles bij elkaar in 1 boekje. Super handig om alles zo bij te houden.

maandoverzicht bullet journal

Wat kun je nog meer bij houden dan?

Er zijn honderden lijstjes en dingen die je bij kunt houden. Ik hou een maandoverzicht bij om te kijken wat ik wanneer online wil zetten. Doe ik dat altijd? Nee, zeker niet. Maar dat hoeft ook niet. Het is een richtlijn. Ik hou samenwerkingen bij zodat ik niets vergeet, maar ook zodat ik weer of een betaling binnen is gekomen. Ik hou mijn statistieken bij zodat ik kan zien of mijn blog groeit of niet. Wat ik daar precies mee wil? Geen idee, dat hoop ik eind van het jaar te weten. Ik hou plekken bij waar ik mijn blog kan promoten, altijd handig natuurlijk.

Waar kan ik informatie vinden?

Er zijn tal van plekken waar je informatie en inspiratie kunt vinden. Mijn pagina op facebook bijvoorbeeld. Wordt gerust lid en deel je vragen en creaties! Maar er zijn veel meer verschillende groepen op facebook te vinden. Zoek eens op bullet journal en je vind er een hoop. Kijk ook eens op instagram (je kunt # volgen ook heel handig) of youtube. Ik ben niet zo’n filmpjes persoon, maar soms kan het wel handig zijn om te zien.

Lijstjes maken?

Hier wil ik zelf graag meer mee doen. Lijstjes maken, bij houden hoe bepaalden dingen in mijn leven gaan. Dus dat ga ik nog opzetten. Een aantal heb ik al gemaakt. Een lijstje voor gasten voor onze bruiloft. Heel handig want ik kan lekker strepen en toevoegen. De save the date gaan pas over een jaar ongeveer de deur uit dus wie weet wie er nog bij komt en wie er af gaat vallen. Ik heb een lijstje qua eten en drinken. Zo kan ik dat beter bij houden. Nog enkele andere voorbeelden:

  • sleeplog om te kijken hoeveel uur je per nacht slaapt.
  • weightloss tracker om je afvallen bij te houden.
  • serie tracker om bij te houden welke series je nog wil kijken (op netflix bijvoorbeeld) en waar je bent gebleven.
  • film of boeken tracker, zelfde als bij de serie.
  • voorraadkast tracker, om bij te houden wanneer iets op of bijna op is.
  • spaartracker om een jaar lang te sparen. Er zijn verschillende versies.

lijstje bullet journal

In het kort

Wat kun je met een bullet journal? Precies wat jij wilt. Bijhouden wat jij wilt en een aganda/planner maken zoals jij wilt. Hoe begin je? Bedenk wat je wilt. Haal een schrift (mag met puntjes maar kan ook een gewoon lijntjesschrift zijn) potloot en pen. En begin. Meer heb je echt niet nodig. Het is zeker leuk, maar dat kun je ook later toevoegen.

Ik ben zelf begonnen met een maandoverzicht voor mijn blog. Waar ben jij als eerste mee begonnen in je bullet journal of waar zou je mee willen beginnen?

Binnenkort een review van het plan je dag boek op mijn blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: