Afgelopen dinsdag was Luca al weer 10 maanden oud. Hij groeit echt enorm hard en maakt zoveel sprongen vooruit. Het is bijna niet bij te houden. Ik wilde jullie dan ook weer even op de hoogte brengen hoe het nu met hem en ons gaat. Want er is al weer een hoop veranderd. 

Luca heeft een echte eigen wil. Dat is nu al heel goed te merken. Hij heeft het lopen echte helemaal ontdekt en wil dan ook eigenlijk niets anders meer. Als meneer is uitgekeken op het speelkleed wil hij heel graag rondjes lopen. Wat zijn we dan ook blij met zijn loopkar. Ik heb veel verhalen gehoord dat het niet pedagogisch verantwoord zou zijn e.d. maar voor ons is het echt een uitkomst. Hij kan lekker zijn eigen gang gaan, wat hij heel graag wil, en wij hebben ook onze handen vrij. Want echt, de hele tijd met een kindje aan je handen lopen is niet leuk. Met de bal spelen als hij in zijn kar zit is dan wel weer heel erg leuk. Daar genieten we dan ook volop van. Buiten of binnen, want dat kan makkelijk met een zachte bal. Luca heeft dan pret voor 10.

Naast het lopen heeft hij ook ontdekt dat hij in de box kan staan. Eerst deed hij dat maar sporadisch, maar nu zit hij al bijna niet meer in de box. Hij gaat eigenlijk direct staan als je hem neer zet en blijft dat doen tot je weer bij hem komt. Hij ziet er dan ook zo stoer en wijs uit. Sinds een paar dagen heeft hij ook ontdekt dat je dan kan lopen. Het gaat nog niet heel soepel en hij is echt nog in de oefenfase, maar wat is dat weer een stap vooruit. Voor we het weten loopt hij denk ik de kamer rond haha. Kruipen doet hij dan weer niet. Dat wil nog niet zo lukken. Het enige wat hij wel doet is schuiven op zijn buik als hij eenmaal ligt. Maar wel achteruit, want dat is natuurlijk veel interessanter als vooruit haha.

Ook komt er weer een tandje aan. Ditmaal boven en of de rechter voortand (als je hem aankijkt dan) of die tand ernaast. Dat is mij nog niet helemaal duidelijk. Dus we hebben dan geen Dracula meer in huis. Want met die mooie hoektandjes van hem werd hij dat wel een beetje. Drinken buiten zijn voedingsflessen om gaat nu ook heel goed. We geven hem appelsap aangelengd met water. Want ik ben nog steeds van mening dat hij niet te veel zoet naar binnen hoeft te krijgen, maar wel genoeg moet drinken. Met thee en water wilde dat niet lukken dus dan is dit een goede oplossing. Ook krijgt hij nu ’s morgens zijn fruit, 1,5 stuk, en ’s middags een koekje. Koekje is dan van goodies en daar zit druivensap in als zoetstof. 

We hebben het huis ook weer wat meer aangepast op Luca. Alle scherpe hoekjes van de voortafel en de tvmeubel hebben we beschermd met zo’n rubberen hoekje. We hebben ook traphekjes geplaatst op de overloop boven. En het open gedeelte wat niet werd dichtgehouden door het traphekje hebben we dichtgemaakt met een plankje. Zo kan ik rustig aankleden terwijl Luca bij me zit. Super handig. 

Voor nu was dit het voorlopig wel volgensmij. Over 2 maanden kunnen we al weer zijn verjaardag vieren. We gaan maar eens bedenken hoe en wat we willen voor onze mooie kleine man. 
Tot de volgende update!

Liefs,

M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: