afbeelding 16 weken zwanger

Dinsdag was het waren we weer een week verder. Ik ben nu al weer 16 weken zwanger. Om jullie niet te veel te spammen met deze artikelen heb ik besloten om de eerste weken in 1 blog samen te vatten. Er viel overigens ook weinig te vertellen. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier voor mijn verhaal. In deze blogjes wil ik vertellen wat je kunt verwachten van de groei van de baby met 16 weken en hoe het met mijn gaat. Ik vind het ook leuk om met jullie een foto te delen van mijn steeds groter wordende buik.

De groei van de baby

afbeelding 16 weken zwanger
De buik groei aardig door.

Je kindje zal nu ongeveer 15 centimeter zijn en ongeveer 130 gram wegen. Dat is natuurlijk nog super klein. Toch zijn de nageltjes al klaar en ook de vingerafdruk kun je al afnemen. Bijzonder dat dit unieke al helemaal af is, zo’n vingerafdruk. Het is belangrijk om nog steeds voldoende rust te nemen. Ook al is de moeheid verdwenen en voel je je heel erg fit. Ook kun je je kindje nu voelen schoppen. Ben je al eens eerder zwanger geweest? Dan kan dit ook al wel eerder zijn. Eet tussen de maaltijden door voldoende tussendoortjes als fruit, soep of brood. Snoep en koek zijn niet hele goede tussendoortjes. (bron: www.wij.nl)

Hoe gaat het met mij?
Het gaat redelijk. De misselijkheid lijkt wat af te nemen gelukkig. De moeheid helaas nog niet, al kan dit ook komen door mijn CVS. Geeft niet, ik probeer nu wel vaker mijn middagdutje over te slaan zodat ik lekker kan bloggen. Ik merk dat ik daar weer energie van krijg. Ook vind ik het weer leuk om nieuwe recepten uit te proberen en dus wat langer in de keuken te staan. We zijn lekker bezig dus. Helaas het huishouden iets minder. Als ik iets gedaan heb, bijvoorbeeld boodschappen, ben ik daar best wel kapot van. Ook heb ik veel last van harde buiken als ik veel doe. Daarom probeer ik veel rust te houden en dan bijvoorbeeld te gaan bloggen (vind ik helemaal geen probleem). Hopelijk blijft het dan een beetje binnen de kaders en wordt het niet erger. Er staan nog een hoop leuke dingen op de planning en daar kunnen we geen harde buiken bij gebruiken haha.

Zijn er onder mijn lezers ook zwangere van 16 weken? Hoe lang ben jij misselijk geweest tijdens de zwangerschap? Of had je daar helemaal geen last van?

afbeelding 16 weken zwanger

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: