Volgende maand is onze jongste al weer jarig. Ze wordt dan 5 jaar (wow time flies) en weet precies wat ze wil hebben. Zo ongeveer alles wat ze voorbij ziet komen. Facts check: dat krijgt ze natuurlijk niet. Als moeder heb ik daar wel een kleine selectie in gemaakt. Dit is ons verlanglijstje voor onze jongste dit jaar en ik geef je ook graag wat verjaardagtips die wij gebruiken.

Hoe vieren we de verjaardag en mijn eerste tip

Zo vlak voor de feestdagen jarig zijn is echt een ramp. Normaal al en dit jaar is het natuurlijk helemaal jammer met alle maatregelen. Maar we laten de pret niet drukken. Zoals het er nu voor staat komen er gewoon maar een paar en niet op dezelfde dag. Een week lang feest dus zo ongeveer! Verder koop ik zelf de cadeautjes en krijgt ze die wanneer de gasten er zijn. Niet ideaal dit jaar, maar zo krijgt ze een aantal grote cadeau’s zodat het kleine spul met de feestdagen kan komen en het toch beperkt blijft.

cupcakes

Verjaardagtips voor meisje van 5 jaar

Onze jongste wordt dit jaar 5, dat betekend niet dat wat jouw kind leuk vind ook precies overeenkomt. Kinderen verschillen nogal, zeker op deze leeftijd. Dus we kijken zelf goed wat bij haar past en in welke fase ze nu zit. Bij onze jongste is dat vooral nu L.O.L., barbies en poppen. Spellen en (voor)lezen vind ze ook erg leuk. Mijn verjaardagstip 2 is dan ook dat je goed kijk naar het betreffende kind qua cadeautje. Het ene kind is het andere niet.

Verjaardagstip 3: Mo’s Daughters

Al maanden vraagt ze om de andere boeken van Mo’s Daughters. Ze had van alle meisjes 1 boek en met haar verjaardag krijgt ze van elk meisje er een aantal bij. De boeken zijn echt geweldig hoe ze meisjes in de hoofdrol zetten en stereotypering doorbreken. Ik snap wel dat ze fan is. Het beste nieuws? Dit weekend komen er een aantal nieuwe boeken uit (5 om precies te zijn). En er komt nog een hele gave actie aan, houdt hun socials in de gaten. Je koopt deze boek snel en makkelijk via deze link.

Verjaardagtips Mo's Daughters

Verjaardagstip 4: L.O.L.

Ook wij ontkomen er niet meer aan. L.O.L. is favoriet. Ze wil het liefst alles hebben, maar het is best wel prijzig. Op het lijstje staat een glamper van L.O.L. en een grote doos met poppen die ik in de aanbieding kocht met 50% (!!!) korting. Hij is echt enorm. Maar met een glamper is het fantastisch om een aantal poppen te hebben natuurlijk.

Verjaardagstip 5: Sieraden

Mocht je dochter nu ook dol zijn op sieraden is dat natuurlijk een fantastisch idee. Een ketting met de letter van haar naam bij de hema vandaan bijvoorbeeld. Mooi, simpel en toch een fantastisch cadeautje. Hij staat bij ons dus ook op het verlanglijstje. Enige nadeel is dat hij niet zo goed te vinden is. Helaas online niet goed verkrijgbaar en ook in de winkel is hij niet overal te vinden.

Verjaardagstip 6: Spellen

Altijd leuk om in de wintermaanden samen een spel te doen. We zitten toch meer binnen doordat de winter eraan komt. Dan kunnen we gezellig samen wat leuks doen. Knibbel Knabbel Knuisje doet het al jaren goed bij ons. Louis Liaan is ook fantastisch en het familiespel van Smart Games is ook erg leuk. Waar je buitenspeelgoed misschien liever rond de zomer geeft is dat met spellen wellicht meer richting de winter.

Speelgoed helpt bij de ontwikkeling van kinderen en verjaardagtips

Verjaardagstip 7: een belevenis

Wij zijn meer van het maken van herinneringen. We vinden het fantastisch om de kinderen een dagje mee uit te nemen wanneer papa ook vrij is. Zo gaan we best vaak weg, maar houden het wel zo budgetvriendelijke mogelijk. Aanbiedingen zoeken, abonnement op een park (dit jaar de dierentuin en de julianatoren) en zelf meenemen van lunch, drinken en snoep. Beide abonnementen hebben we er al weer uit inmiddels. Een goede investering dus.

Klaas Vaak in het Eftelinghotel

Dat waren mijn 7 verjaardagtips voor dit jaar. Het is even wat anders en soms een beetje behelpen. Maar samen kunnen we dit. Het gaat kinderen vaak niet om hoe lang gasten er zijn, maar dat ze een leuke dag hebben. Het eten mogen kiezen van die avond en de aandacht krijgen. Vooral de aandacht gaat het voor kinderen om. Daar gaan we dit jaar dus extra op letten. Het wordt helemaal haar feestje.

Wat zijn jullie verjaardagtips die niet mogen ontbreken?

7 verjaardagtips pinterest

Uitgelichte afbeelding: Stock Photos from Cherries/Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: