Vroeger had bijna elk huis ze in meerdere kamers hangen. Gordijnen. Ik zal je eerlijk zeggen, in ons huis zijn ze niet te vinden. Wij hebben gewoon nergens gordijnen hangen. Wel rolgordijnen, dat lijkt er een beetje op. Maar het geeft toch minder sfeer. Voor ons was de reden in eerste instantie dat gordijnen op maat laten maken niet bestond bij de winkel waar we waren. Rolgordijnen zijn makkelijker zelf op maat te maken. Simpele keus dus. Maar ik ben toch van gedachten veranderd.

Dakkapel laten plaatsen

Volgens mij staat hij nu een jaar of 2 op ons huis, de dakkapel. Wat een gedoe was het om dat te laten plaatsen en de kamer op te knappen. Maar wat is het mooi geworden. We zijn nog steeds niet helemaal klaar. En zeker bij het raam ontbreekt nog wat. We hebben daar nu alleen een rolluik en verder geen gordijnen of rolgordijnen. We willen daar wel iets hangen eigenlijk, maar wisten nog niet goed wat.

Bekijk hier hoe de kamer van Nola eruit zag na plaatsing van de dakkapel

Gordijnen of rolgordijnen

En alles wat daar tussenin zit. Er zijn tegenwoordig zo veel keuzes in wat je voor het raam kunt hangen. We zagen door de bomen het bos niet meer. Maar onze ramen kantelen naar binnen open. We kunnen de gordijnen of rolgordijnen dus niet dicht op het raam hangen. Een rolgordijn lijkt me dan ook niet mooi en valt daardoor voor mij al af. Die zou dan een centimeter of 50 de kamer in komen te hangen en er een beetje bij bengelen. Ons raam kan ook helemaal naar binnen open en dan is een rolgordijn ook niet handig. Allemaal punten om voor een gordijn te kiezen.

Gordijnen op maat laten maken.

Maar als we dan voor gordijnen kiezen moeten ze dus ook een centimeter of 50 de kamer in komen en niet direct tegen het raam. Dan zouden ze net iets verder dan het einde van de vensterbank komen. Geen probleem denk ik. Volgens mij staat dat wel mooi. Gelukkig kunnen we nu gordijnen op maat laten maken. Want helemaal tot de grond lijkt me namelijk niets. Dan wil ik ze wel kort tot op hoogte van de vensterbank. Anders wordt het zo’n lap waar je tegenaan kijkt.

Bekijk hier Nola’s nieuwe kamer eruit ziet, nog zonder gordijnen

Verduisterende gordijnen of niet

Maar ook in gordijnen zijn er nog weer verschillende keuzes. Qua stof kleur maar ook of je verduisterende gordijnen wilt of juist licht doorlatend. Mijn ouders hebben een soort overgordijnen waar je wel door kunt kijken, maar waardoor je niet direct naar binnen kunt kijken. Die hangen echter in de woonkamer. In je slaapkamer wil je het donker hebben. Maar we hebben al een rolluik en verduisteringsgordijnen zijn vaak net iets duurder. Dus ik denk dat gewone gordijnen, voor de sfeer voor onze slaapkamer wel goed zijn.

Al met al hebben we nog genoeg keuzes te maken. Kleur, precieze lengte, waar hij precies moet hangen en of hij verduisterend moet zijn of licht doorlatend of juist er tussen in. Wat voor gordijnen hebben jullie op de slaapkamer hangen? Ben je blij met die keus?

3 thoughts on “Wat hangen we voor de ramen op onze slaapkamer?*

    1. Hi, Inmiddels nog steeds niets omdat we er niet uit komen. Maar we moeten wel iets er voor hangen, zeker bij onze jongste omdat ze wakker wordt en dan licht ziet door de zijkant van het rolluik. Waarschijnlijk wordt het een rolgordijn die we aan het plafon bevestigen. Dan hangt hij als hij helemaal opgerold is precies niet voor het raam en kan dat gewoon open. Succes met jullie zoektocht/keus! Groetjes Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: