Yes de tijd van zwemmen, zon, ijsjes en buiten is weer aangebroken. Hoewel ik echt een binnenmens ben, komt het buiten wel steeds meer naar voren. Dat krijg je met 2 buitenkinderen. Zwemmen vinden ze ook enorm leuk, dat doen we dan vaak in een badje in de tuin. Ook gaan we vaak naar het zwembad. Dat kan nu nog makkelijker omdat Luca zijn A en B zwemdiploma heeft. Zelf hou ik hem nog wel in de gaten, maar ik let meer op Nola dan direct op hem. Hij kan goed zwemmen en Nola denk dat ze dat kan. Een groot verschil. Maar wat nemen we nou eigenlijk mee al we gaan zwemmen (of mee op vakantie om te zwemmen)?

Zwemkleding!

Zwemkleding mag natuurlijk niet ontbreken als je gaat zwemmen. Inmiddels hebben we geen zwemluiers meer nu Nola zindelijk is. Dat scheelt wel een hoop. Als we op vakantie gaan nemen we voor beide kinderen 2 paar zwemkleding mee. Je kent Ockyz waarschijnlijk wel van de Sweakers, maar ze hebben ook badkleding. Let wel even op met de maat. Voor Luca heb ik een 110 besteld terwijl hij qua spijkerbroek in 122 zit. Anders zakt de zwembroek van zijn billen. Deze zit perfect. Voor Nola had ik de bikini in maat 104 omdat ze net in 98/104 zit. Dit lijkt wat aan de kleine kant en het topje vind ze ook echt niet lekker zitten. Voelt ook strak. Bij ons nichtje, een jaar jonger en wat kleiner zit dit topje net zo strak. Dus dat is misschien gewoon het model. Broekje kun je in de tuin natuurlijk ook gewoon alleen gebruiken. Pas dan wel even op met de zon en dat ze niet verbranden.

zwemmen in de tuin met sweakers

 

Sweakers!

Deze zwemsokken gebruik ik altijd. Luca wil soms zonder, maar dat vind ik toch wat eng. Hij vergeet snel dat je moet lopen in een zwembad en dan is uitglijden zo gebeurd. Van die zwemschoenen vind ik dan zelf niet zo fijn, maar deze zwemsweakers zitten altijd top. Ik heb laatst een paar van Nola dat haar te klein was aan een andere mama doorgegeven. Zo kun je elkaar helpen. De sokken waren wat verkleurd, maar verder nog helemaal goed. Ze gaan lang mee, omdat je per sok meerder maten kunt dragen. Ideaal dus en een goedkopere oplossing dan veel andere zwemschoenen. Zonder ga ik in ieder geval niet meer naar het zwembad. En mocht je zelf willen, ze hebben ook in volwassen maten!

ockyz sweakers Nola

Speelgoed

In veel zwembaden heb je wat attributen en glijbanen om te spelen, maar het is altijd leuk om zelf ook wat mee te nemen. We nemen meestal een emmer met gieter en schepje en vormpjes mee. Wel keer twee, hebben beide hun eigen spullen. Kunnen ze direct ook in het zand mee spelen. Ideaal, dubbel plezier. Nu Luca zijn zwemdiploma heeft nemen we voor hem ook een duikbril en duikspeelgoed mee. Voor Nola nog zwembandjes, een setje of 2 á 3. Zodat we een reserve paar mee hebben mocht er eens eentje kapot gaan. Daar vermaken de kinderen zich uitstekend mee.

Zwemmen in zwemkleding ockyz

Handdoeken en wat te eten en drinken

Verder hebben we altijd wel wat te eten en drinken mee. Wat fruit of een koekje. En natuurlijk handdoeken. Voor de kinderen zo’n poncho handdoek voor wanneer we buiten het water zitten om te eten of drinken. En nog een handdoek of hydrofiel XL om af te drogen. Vooral die Hydrofiel XL is ideaal omdat deze zo snel weer droog is en makkelijk vocht opneemt. En zo’n hydrofiel neemt weinig ruimte is. Handig dat hij zo groot is want dan hebben we er maar 1 nodig om beide kinderen af te drogen. Luca kleed zichzelf dan aan en ik help Nola meestal. En dan wikkelen we alle natte spullen in de doek.

Wil je ook deze printable hebben? Klik er op en download hem!

inpaklijst zwembad

Dit is eigenlijk alles wat we meenemen als we gaan zwemmen. Genoeg om samen veel plezier te hebben. Of dat nu hier thuis is (oké, dan gebruiken we ook nog zonnebrandcrème zodat we niet verbranden) of in een zwembad (op vakantie). Wat neem jij altijd mee naar het zwembad?

We gaan zwemmen en nemen mee instagram We gaan zwemmen en nemen mee

 

De zwemkleding en sweakers hebben we gekregen om te reviewen. Je lees hier mijn eerlijke mening over deze producten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: