Een van de dingen die je wilt regelen voor je bruiloft is een gastenboek. Het lijkt me zo leuk om terug te kunnen kijken wie er allemaal zijn geweest. Maar er zijn zo veel ideeën hoe je je gastenboek vorm kunt geven. Volg je net als wij een weddingplannerboek, dan zul je dat daar ook in vinden als to do – punt. Eerlijk, ik zag door de bomen het bos niet meer. Dus ik heb hieronder een aantal ideeën voor je uitgelicht (dat zijn er 4). En ook nog een aantal ideeën kort genoemd (dat zijn er 5). Misschien maak ik het zo voor jou iets makkelijker om te kiezen? Benieuwd naar onze keus? Laat je verrassen door de opties die ik heb gevonden.

Old school gastenboek

Er is natuurlijk niets mis met old fashion en het komt ook steeds meer terug. In mijn ogen is het old school gastenboek voor op je bruiloft dan ook iets dat prima kan. Een boek waarin mensen een berichtje of alleen hun naam kunnen schrijven. Alleen het oogt wellicht wat saai. Je zou het nog kunnen opvrolijken door verschillende kleuren pennen erbij te leggen, zodat het toch iets gepersonaliseerd kan worden. Maar verder, als dat is wat jullie graag willen is dat natuurlijk helemaal prima. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je het leuk vind te weten later wie er bij jullie waren op deze mooie dag.

Old school gastenboek 2.0

Vind je dat old school gastenboek voor op je bruiloft wel leuk, maar mist het nog iets? Ga dan eens kijken voor een photo booth. Daarmee kunnen je gasten foto’s ter plekke maken en met verschillende washi tapes in je gastenboek plakken. Zo weet je niet alleen qua naam wie er bij jullie grote dag aanwezig waren, maar kun je het ook nog zien. Heel handig ook als je bijvoorbeeld niet alle collega’s van je partner kent. Je kunt dit ook als bedankje gebruiken, je geeft ze dan hun eigen foto mee naar huis als aandenken aan jullie mooie dag. Er zijn speciale kaders voor bruiloften dus extra leuk natuurlijk.

Gastenboek; photo booth wedding

Alternatief gastenboek voor je bruiloft; spelletjes

Houden jullie wel van een spelletje spelen? Dan zijn deze opties voor jullie misschien wel heel erg leuk. Je kunt namelijk ook een puzzel als gastenboek gebruiken. Laat puzzelstukjes drukken of uit hout snijden. Daar kunnen jullie gasten dan met een pen hun naam op schrijven. En jullie kunnen dan later de puzzel maken (of lijm hem vast dan hoef je hem maar één keer te maken). Niet zo van de puzzels? Je kent het spel jenga vast wel. Laat de gasten op de blokken hun naam schrijven en jullie kunnen tijdens het spelen zien wie er op jullie bruiloft aanwezig waren. Leuk ook om later met een aantal gasten nog eens te spelen.

Alternatief gastenboek voor je bruilfot; fotolijst

Een fotolijst is leuk voor foto’s, maar weet je dat je er ook een tof gastenboek van kunt maken? Haal de achterkant en het glas eruit. Je hebt dan alleen het frame over. Je hangt touwtjes op in het frame zodat je een soort waslijn krijgt. Bij de action (of een andere winkel waar ze hobby spullen verkopen) haal je kleine wasknijpertjes. Laat de gasten met de photo booth een foto maken tijdens jullie bruiloft en achterop hun naam en/of wens schrijven. Deze hang je door middel van het wasknijpertje op in het fotolijstje. Extra leuk om ze zo op te hangen in je huis zodat je altijd terug kunt denken aan je bruiloft.

gastenboek; wedding photo booth

Extra ideeën voor een gastenboek

Dit zijn zo een aantal ideeën die je op weg kunnen helpen. Maar zo zijn er nog veel meer ideeën natuurlijk. Houden jullie van platen en heb je een platenspeler? Laat de gasten dan op platen hun naam zetten. En houtenbank voor in de tuin als huwelijkscadeau? Laat de gasten daar hun wens op schrijven. Opzoek naar een tof nieuw dekbedovertrek? Koop een witte en laat gasten daar hun wensen/naam/tekeningen op schrijven/tekenen. Zet een vaas neer en laat de gasten hun naam/wens op een steen zetten ter opbouw van jullie huwelijk. Ben je fan van die kaartjes met vragen? Ga opzoek naar leuke of maak ze zelf en laat jullie gasten deze invullen. Dat kun je dan ook combineren met een fotobooth foto en in een plakboek laten plakken.

Dit doen wij als gastenboek op onze bruiloft

Hoewel ik graag hier had verteld wat wij als gastenboek doen bij onze bruiloft moet ik jullie het antwoord op dit moment nog schuldig blijven. Ik heb namelijk echt nog geen idee wat we willen. Persoonlijk vind ik een photobooth huren wel heel erg leuk, omdat je zo later ook nog gezichten bij de namen hebt van bijvoorbeeld oud collega’s. Maar een spel vind ik ook wel erg leuk, omdat we dat met de kinderen kunnen doen na onze bruiloft. Ik heb zelf dan weer iets minder met hele grote schilderijen of iets waar een gastenboek van is gemaakt. Gewoon omdat we daar de ruimte niet voor hebben om het op te hangen. Dus dat vind ik dan weer een beetje zonde. En daarbij, ik beslis niet alleen. Dus we hebben nog wat om te overleggen de komende tijd.

Er zitten hier genoeg ideeën tussen voor een leuk gastenboek voor je bruiloft. Maar eigenlijk ben ik wel benieuwd. Wat had jij als gastenboek op je bruiloft? Of, wanneer je (nog) niet getrouwd bent, wat zou jij als gastenboek willen op je bruiloft?

pinterest 9x gastenboek

De gebruikte foto’s zijn eigendom van fotosnap.nl. Kijk voor meer inspiratie op hun pinterestaccount of bij die van mijn account.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: