Je kent het vast wel. De afbeelding van een envelopje op een kaart met daarbij het woord ‘cadeautip’. Maar het voordeel van een tip is dat je dat natuurlijk niet hoeft op te volgen. Dat kan verschillende redenen hebben. Soms is je budget gewoon niet zo groot en geef je liever een cadeau. Of je hebt het perfecte cadeau gevonden dat je wilt geven. Ben je voor een bruiloft opzoek naar een cadeau? Kijk dan zeker eens naar het huwelijksdagboek van Tim Keller en zijn vrouw.

Een huwelijksdagboek?

Yes, een (christelijk)dagboek geschreven voornamelijk aan de hand van teksten uit de Bijbel. Daarbij wordt gesproken over de gemeenschap als in de kerk, maar ook over de gemeenschap van het huwelijk. Ik ben er nu een aantal dagen in bezig en vind het echt heel leerzaam en fijn om te lezen. Dit is echt een heel mooi een waardevol huwelijkscadeau. Want echt hoor, na de bruiloft is het niet ineens allemaal happy de peppy.

Waarom een huwelijksdagboek?

Precies dus omdat het niet altijd happy de peppy is. Ook dan ben je het wel eens oneens met elkaar. Het huwelijk, ook als deze in de kerk is ingezegend, is niet iets dat alleen maar blijdschap is. Het blijft liefde en liefde is een werkwoord. Samen met je man een geloofsleven opbouwen kan heel waardevol zijn. Mocht je dit liever apart doen van elkaar (wellicht gelooft je partner niet of anders dan jij) dan is dat ook mogelijk

Wat kun je verwachten van het huwelijkdagboek?

Nu weet ik natuurlijk niet alles over het dagboek, dan ben ik namelijk een jaar bezig met lezen voordat ik er iets over kan zeggen. Maar wat ik gelezen heb is heel waardevol. Bijbelteksten die uitgelegd worden. Verbanden naar het huwelijk. Wanneer je je partner negeert na een ruzie (in de hoop dat hij/zij naar jou toe komt om te vragen wat er is) neem je eigenlijk wraak. Wraak is niet de bedoeling, want enkel God komt de toorn toe. En enkel God heeft alle informatie om te kunnen oordelen.

Blijf delen uit het huwelijksdagboek

Ik ben heel blij dat we deze mochten ontvangen. Dat ik er uit mag lezen en de woorden mag opslaan. Ondanks dat ik het alleen lees. Er staat ook een gebed bij het stukje die je zelf kunt aanpassen. Bid dan ook voor je partner. En lees je iets wat zo waardevol is voor jullie relatie, deel het dan. Onbekend maakt vaak onbemind. Wellicht is dat de reden dat je partner niet direct staat te springen om mee te doen. Blijf het ook bij God leggen, want met gebed kunnen we zo veel bereiken.

P.s. heeft het stel al kinderen? Dan is het kleine bruiloftsboekje voor kinderen ook een perfect cadeau. Geef deze wel voor de grote dag is!

Wat vond jij het waardevolste cadeau wat je met jullie huwelijk kreeg?

ISBN: 9789051945836
de uitgeverij: van Wijnen
Prijs: 19,95 euro, je kunt hem hier bestellen

huwelijksdagboek pinterest

1 thought on “Weddingpreps: huwelijksdagboek is het perfecte cadeau

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: