Welkom op deze pagina en wat super tof dat je geïnteresseerd bent in de olie van Young living. Op deze pagina hoop ik je meer te vertellen over de olie, de starterkit & hoe jij kunt gaan starten. De oliën van Young Living zijn van hoogwaardige kwaliteit en super fijn inzetbaar. Zo zijn ze inzetbaar op het gebied van ondersteuning van je gezondheid, maar ook bij ondersteuning van emoties. Ik vertel je er op deze pagina graag meer erover.

Wat zijn Essentiële oliën?

Essentiële oliën zijn aromatische, geconcentreerde oliën die gewonnen worden uit planten. Al vroeg in de Bijbel worden ze gebruikt. De bekendste plek zijn wel de geboorte van Jezus en wanneer de vrouw de voeten van Jezus wast met olie. Door stoomdestillatie, koud persen of tappen (bij hars bijvoorbeeld) worden ze zorgvuldig verkregen. De naam essentiële olie komt van de essentie of kracht die van nature aanwezig is in de plant. Deze essentiële olie of sap functioneert als het immuunsysteem voor de plant en is zo in staat om de cellen van de plant te herstellen en kracht te geven. De essentiële olie wordt verkregen uit de bloemen, bladeren, vruchten, zaden, takken, wortels, naalden en schors of hars. Kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën hebben een zeer kleine celstructuur en een hoge concentratie per druppel. Ze zijn zo klein dat ze door celwanden heen kunnen dringen, de bloed-hersen barrière kunnen passeren en cel functie verbeteren.

favoriete olien

Als christen de oliën gebruiken

De oliën waren duizenden jaren geleden al de medicijnen die de natuur ons gaf, en nu dus nog steeds geeft. Wonder uit de natuur dus! Ik weet dat er bij vele christenen toch een soort taboe op rust, en waarom? Ik zou het echt niet weten. Onze God schiep de aarde, de planten en bomen. Dat staat in Genesis geschreven. In datzelfde boek krijgt de mens de opdracht voor de aarde te zorgen én mag zij gebruik maken van alles wat de aarde te bieden heeft. Dus waarom gebruiken wij als christenen juist niet de oliën? Dat is in mijn ogen juist hoe God het bedoeld heeft. Gebruik maken van zijn schepping om ons zelf te helpen. En wel op zo’n manier, dat je zorgt draagt voor de schepping en er op een juiste manier mee om gaat.

Waarom Young Living?

Essentiële oliën zijn hip en tegenwoordig overal verkrijgbaar. De prijzen lopen daarbij enorm uiteen, sommige oliën worden al aangeboden voor maar een paar euro! Hoe zit dit? Er bestaat geen wettelijke standaard of kwaliteitscriteria voor essentiële olie. Dat houdt eigenlijk in dat alle essentiële olie, ook al is het een synthetische geurstof, als essentiële olie verkocht mag worden. Als je op het flesje bij de ingrediënten kijk staat er vaak niet op welke producten er in zitten. Mag dat eigenlijk wel? Ja, helaas mag dit gewoon. Een essentiële olie mag al zo genoemd worden als er maar 5% essentiële olie in zit en de rest is aangevuld met een vulstof. Dat maakt de prijs een stuk goedkoper, maar een kwaliteit een stuk minder tot soms zelfs slecht. Het kan dan ook gewoon echt slecht voor je gezondheid zijn.

Terug naar Young Living. Young Living heeft de seed to seal belofte. Dit is een belofte die verder gaat dan de biologische standaard.
Dat betekent dat het proces van zaadje tot aan het verzegelen van het flesje volledig in eigen beheer is. Elke olie wordt streng gecontroleerd door henzelf en derden. Alleen dan kunnen ze garanderen dat de oliën zonder chemicaliën en pesticiden, 100% puur, super geconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn. De reden dat Young Living geen biologisch keurmerk heeft komt enkel en alleen door de eisen die eraan gesteld worden. Het keurmerk biologisch kun je al krijgen (of eigenlijk kopen) wanneer de olie maar een x aantal % biologisch is. Het hoeft dus niet 100% biologisch te zijn. Dat wil Young Living wel en daarom zijn al hun oliën wel biologisch.

Hoe werken Essentiële oliën?

Bij gebruik van goede kwaliteit essentiële olie, bereiken de moleculen binnen 22 seconden onze hersenen, binnen 2 minuten zijn de oliën te vinden in je bloedbaan en binnen 20 minuten kunnen de oliën elke cel in ons lichaam bedienen. Enorm krachtig dus. Je kunt de oliën op verschillende manieren gebruiken. Maar ik zal eerst uitleggen welke verschillende soorten oliën er zijn. Dat is van belang om te weten omdat je zo de juiste keus qua oliën kunt maken. Hoe puurder hoe beter natuurlijk, voor welke toepassing je het ook wilt gebruiken.

Welke gradaties olie zijn er dan?

Synthetische essentiële oliën: dit zijn geen echte oliën. Lavendel ruikt bijvoorbeeld helemaal niet naar de lavendel zoals de oorspronkelijke plant. De oliën zijn vaak gelabeld als geparfumeerd product en eigenlijk puur synthetisch. Een ‘nagemaakte nepgeur’ dus. Hier zul je dus ook geen helende werking van ondervinden. Het is echt enkel voor de geur gemaakt en niet een therapeutische olie.
Parfum: dit is geen pure olie. Parfum is gemixt met synthetische stoffen om de geur te versterken. De olie doet niks therapeutisch voor het lichaam. Daarnaast zijn er vaak oplosmiddelen gebruikt om de olie uit de plant te trekken. Het lijkt dus een beetje op de synthetische essentiële oliën.
Bewerkte olie: dit betekent dat de essentiële olie is bewerkt om bijvoorbeeld een aangename geur naar voren te laten komen. Sommige moleculen zijn eruit gefilterd terwijl er weer andere aan toegevoegd zijn om de geur te versterken. Denk dan ook aan vanille geur, die is er namelijk niet in een pure essentiële olie.
Therapeutische olie: dit is de hoogste kwaliteit olie. Hieronder valt de olie van Young Living. Dit betreft 100% pure essentiële olie. Er is niets toegevoegd aan het flesje olie. Hierdoor ervaar je de kracht uit de natuur en zo dus de helende werking van de olie.

DIY vaatwaspoeder

Het belang van verdunnen:

De oliën van Young Living zijn 100% puur en op een bepaalde manier verwerkt (destilleren). Dat is de reden dat de olie zo’n hoge kwaliteit heeft en zo sterk is. Dit heeft de consequentie at mensen met een gevoelige huid, jonge kinderen en/of ouderen een reactie kunnen krijgen als ze de oliën puur gebruiken of niet voldoende verdunnen. Ik raad dan ook altijd aan de olie te verdunnen en niet zomaar op te smeren. Op het label van de het flesje olie staat informatie over de verdunning, altijd goed om dit even te bekijken. De labels zijn gemaakt voor gebruik bij een volwassene, bij jonge kinderen en ouderen moet je extra voorzichtig zijn en de olie dus extra verdunnen.

Waar mee verdun je de oliën?

De olie kun je verdunnen met een draagolie. Dat is een olie die als het ware de essentiële olie opneemt. Daarmee kun je de werking van een olie verlengen, omdat de draagolie veel minder snel vervliegt als de essentiële olie. Je verdunt hiermee ook de essentiële olie waardoor je het gemakkelijker op kunt laten nemen door het lichaam in een roller. Je kunt het ook goed gebruiken voor massages en bijvoorbeeld in DIY recepten. Er zijn verschillende draagoliën te koop. De bekendste zijn kokosolie, Young Living’s V6 Vegetable, massage olie en olijfolie. Maar denk ook eens aan amandelolie, avocado-olie en jojoba-olie. Alle draagolie’s hebben eigen eigenschappen en soms kun je beter voor de een kiezen en in een andere DIY weer beter voor een ander. Voor het verdunnen van mijn rollers maak ik altijd gebruik V6 olie van Young Living.

Verdunningsrichtlijnen

3 tot 12 mnd             1-2 druppels olie op 10 ml draagolie
1 tot 2 jaar                 2-3 druppels olie op 10 ml draagolie
2 tot 4 jaar                 4-6 druppels olie op 10 ml draagolie
4 tot 6 jaar                 7-9 druppels olie op 10 ml draagolie
6 tot 15 jaar               9-13 druppels olie op 10 ml draagolie
15+ jaar                     zie het flesje van de olie die je gebruikt.

Druppels olie per milliliter
1 ml = 17-20 druppels
5 ml = 80-100 druppels
15 ml = 250-300 druppels

Waarschuwing: Bij hete oliën is het aan te raden meer te verdunnen. En niet gebruiken bij jonge kinderen. Denk dan aan oliën als peppermint, oregano en thieves.

Roller maken young living

Veiligheid

Let altijd zelf op uw veiligheid. Wij zijn geen artsen en kunnen u dan ook geen advies geven over klachten. Fijn dat je met oliën wilt proberen ongemakken te verminderen, maar wanneer dit niet lukt is het aan te raden een arts te zien. Daarnaast is het verstandig om met een arts te overleggen wanneer je reguliere medicatie gebruikt. De meeste oliën zijn veilig te gebruiken naast reguliere medicatie. Toch is het fijn dat uw arts weet dat u de oliën gebruikt. Zo kan hij direct aangeven wanneer iets wel en vooral wanneer iets niet kan samen met uw medicatie.

Hoe kun je de essentiële olie gebruiken

Aromatisch door gebruik van de diffuser of inhaleren:
De diffusers van Young Living zijn gemaakt van hoogwaardig plastic zodat de citrusgeuren zoals lemongrass en lemon het plastic niet aantasten. Elke diffuser bevat een ultrasonische trilplaat, deze zorgt voor de trilling van de olie waardoor deze verstuift wordt. De trilfrequentie van deze plaat is zo hoog, waardoor de olie via je lichaam kan worden opgenomen.

Olie plaatselijk aanbrengen op de huid:
De essentiële olie van Young Living is zeer krachtig. Het advies is dan ook de olie te verdunnen alvorens je deze aanbrengt op de huid. Je kunt de essentiële olie verdunnen met een plantaardige draagolie (zoals de V6 olie van Young Living) en daarna plaatselijk aanbrengen. De olie wordt via je huid opgenomen in je bloedbaan. Vervolgens komen de essentiële olie in je cellen terecht. Op deze manier ondersteunt de olie ons lichaam fysiek en mentaal. Hierboven heb ik al meer uitgelegd over de verdunning van de olie.

Innemen:
De plus oliën van Young Living zijn ook in te nemen door deze bijvoorbeeld te verwerken in gerechten of in een glas water druppelen. De olie zorgt hierin voor een heerlijke smaak. Je kunt er ook voor kiezen om de essentiële olie in te nemen via een capsule, aangevuld met draagolie (olijfolie) of met een lepel honing. Kijk hierbij altijd goed hoe je lichaam reageert. Bij gebruik van medicatie overleg dan goed met je arts of dit wel samen kan.

DIY:
Er zijn vele mogelijkheden om de oliën in DIY te verwerken. Wat denk je van je zelfgemaakte gezichtscrème, toiletpoeder, oogserum, handzeep enz. Beter voor je lichaam en voor het milieu! Ook nog eens leuk om te maken. Wanneer je de starterkit via mij koopt krijg je alle informatie over verschillende DIY via mij en de facebookgroep waar ik je aan toevoeg.

starterkit oliën young living

Premium starterkit van Young Living

De premium starterkit is een beginnersdoos waarbij je een kwalitatief goede en krachtige diffuser en de 12 meest gebruikte oliën
ineen koopt. Je hebt alles in huis om direct goed te kunnen starten. De kit heeft een waarde van rond de €380,- als je alles los zou
aanschaffen (Aria diffuser €450,-) maar is in de vorm van de starterkit een fijne goedkopere optie. Een instapprijs dus voor de oliën. In de premium starterkit kun je kiezen uit 3 diffusers. De Aria, Dewdrop en Desert Mist. Alle diffusers hebben hun eigen uiterlijk, qua kwaliteit zijn ze gelijkwaardig. De Dewdrop en Dessert Mist kosten als starterkit 171,52 euro exclusief verzendkosten. De Aria diffuser kost 278,60 euro exclusief verzendkosten. Ik koos zelf toen voor de Dewdrop in de starterkit en kocht later de Dessert Mist los.

Inhoud van de kit

 • Dewdrop/Dessert Mist of Aria diffuser
 • Everyday Oils collection:
  • 1 x 5 ml Frankincense
  • 1 x 5 ml Lavender
  • 1 x 5 ml Lemon
  • 1 x 5 ml PanAway
  • 1 x 5 ml Peppermint
  • 1 x 5 ml Purification
  • 1 x 5 ml Thieves
  • 1 x 5 ml RC
  • 1 x 5 ml Copaiba
  • 1 x 5 ml Digize
  • 1 x 5 ml Stress Away
  • 1 x 5 ml Orange
 • Informatieboekje
 • Aroma Glide Roller Fitment (deze kun je op een flesje zetten en zo heb je direct een roller)
 • twee NingXia Red singles (60ml) (heel goed ter ondersteuning van je lijf.
 • Productengids met alle producten en prijzen
 • 10 x sample flesje om je familie en vrienden kennis te laten maken met de oliën.

De aanschaf van de starterkit

Bij de aanschaf van je starterkit heb je de keus uit twee verschillende methodes. De snelle bestelling en een bestelling in ER (Essential Rewards). Bij de snelle bestelling zijn de verzendkosten 16 euro. Bij ER zijn de verzendkosten 12,09 euro. Met ER wordt bedoeld dat je elke maand voor minimaal 50 PV producten besteld (dat kunnen oliën zijn maar ook verzorgingsproducten, supplementen of voeding). 50 PV staat voor ongeveer 80 euro inclusief verzendkosten. Dit is echter geen verplichting. Je kunt altijd ER stopzetten of later juist aan zetten. Ook wanneer je de starterkit wel in ER besteld (slim, want lagere verzendkosten) kun je de maand erna besluiten er mee te stoppen. Geef dit wel op tijd door!

Voordelen van bestellen in ER

Zoals je hierboven al kunt lezen zijn de verzendkosten later bij bestelling in ER. Je spaart met elke bestelling spaar je punten en wanneer je voor 120 PV besteld krijg je al een cadeautje van Young Living (ook bij hogere PV krijg je meer cadeautjes, deze wisselen elke maand). Bestel je in ER dan ontvang je bij 3, 6, 9 en 12 maanden een cadeautje. Deze wordt de maand erna automatisch bij je bestelling gedaan. Extra leuk dus. En van je gespaarde punten kun je ook weer producten bestellen. Je betaald dan alleen de verzendkosten, die ook weer goedkoper zijn (rond de 6 euro). Bestel je in ER dus de starterkit samen met de V6 draagolie (kan ik wel aanraden, zo kun je direct van start) dan krijg je daar een gratis cadeautje bij. In maart 2020 krijg je er gratis Thieves Mouthwash bij.

Begeleiding

Het is zo heel veel informatie in één keer. Ik snap dat het een beetje overweldigend kan zijn, zeker wanneer je de starterkit net in huis hebt. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben er om je te helpen. De begeleiding bij de starterkit is essentieel om een goed begin te maken. Het is dus van belang dat degene waar jij je starterkit koopt ook bij jou past qua persoon. Let er dus op wanneer je er over denkt de starterkit aan te schaffen. Je zult met hem of haar nog veel contact willen hebben. Zelf vind ik het ook heel belangrijk jou goed te begeleiden. Ik wil niet dat je de olie in de kast laat staan. Daarom krijg je van mij ook een welkomstpakketje om je te helpen starten. Ik voeg je ook toe aan een fijne groep op facebook waar veel informatie te vinden is. Mocht je het niet kunnen vinden, stel dan daar ook je vraag. We willen je allemaal graag helpen. We are all in this togheter!

Diffusers de olie mama young living

Welkomstpakket voor jou

Omdat ik het zo leuk vind dat je start met het gebruik van de olie ontvang je van mij een welkomstpakket. Wat er precies is zit is nog een verrassing, maar het is echt een aanvulling op je kit.

Young Living zakelijk?
Ook dat is een mogelijkheid. Heb je daar interesse in vraag dan gerust. Ik help je graag verder en vertel je er dan alles over.

Give away valentijn 1

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: