Herken je dat. Je neemt je elk jaar weer voor om echt de Bijbel te gaan lezen. Niet af en toe, niet sporadisch maar met regelmaat. Heel enthousiast start je met het idee elke dag te gaan lezen. Maar hoe ga je dat doen? Het eerste is dat dit verlangen er moet zijn natuurlijk. Daarnaast zijn er allemaal tools om je daarbij te helpen. In dit artikel geef ik je antwoorden en tips. Zo lees je elke dag je Bijbel.

Zo lees je elke dag je Bijbel

Zo lees je elke dag je Bijbel

Nadat het verlangen bij je op kwam om elke dag de Bijbel te lezen moet er een plan komen. Kijk allereerst goed wat bij je past. Lees je graag op te telefoon of in een echt boek? Of misschien op een ereader? Wil je een dagboek gebruiken of liever alleen de Bijbel? Wil je volgens een rooster lezen, van kaft tot kaft of liever elke keer een ander stuk? Het is belangrijk om iets te kiezen wat bij jou past. Want dan houdt je het het langst vol.

Even doorbijten

Een nieuwe gewoonte is altijd even doorbijten. Volhouden. Volharding loont. Zeker hier in. Er zitten namelijk veel voordelen aan het met grote regelmaat lezen in je Bijbel. Een nieuwe gewoonte heeft alleen tijd nodig. Denk aan gezond ontbijten. Als je altijd met een boterham ontbeet en nu kwark wilt gaan eten zul je ook vol moeten houden. Na een week of 6 zit het al echt in je systeem. En na 3 maanden elke dag lezen zul je het ook echt missen wanneer je het niet doet. Dus lieve jij, houdt vol.

buiten lezen

Tips om dit jaar echt elke dag te lezen

Om dit jaar het elke dag lezen in je Bijbel echt vol te houden heb ik een aantal tips voor je. Tips die je kunnen helpen met het lezen in je Bijbel. Je kunt natuurlijk een dagboek gebruiken. Vind ik zelf ook vaak heel waardevol, maar ik zet hem iets anders in dan elke dag lezen. Maar er zijn nog wat andere tips die je in kunt zetten.

  • Priscilla Docter schrijft dagboeken (die ik nog niet heb, maar me wel tof lijken), maar ze heeft ook een Bijbelleesrooster voor 2023 gemaakt. Je kunt hem gratis downloaden. Daarnaast is er ook een instagramaccount bij die je mee neemt hierin.
  • Het Bijbelgenootschap heeft een Bijbel uitgegeven die je mee neemt om in een jaar de Bijbel door te lezen. Deze is er in NBV21 en BGT vertaling. Ik heb zelf de BGT vertaling gekocht. Je kunt ook deelnemen via de app (lezen op je telefoon) of via een podcast. Zo is het heel laagdrempelig om hier aan mee te doen. Ook hier is een instagramaccount bij.
  • Power to the mama’s heeft een fijn platform voor en door moeders. Naast het powerbook, een lidmaatschap en dagboeken kun je ook mee doen met een challenge die start op 2 januar. Deze challenge is helemaal gratis en je krijgt elke ochtend een mail met een overdenking in je mailbox. Zo kun je deze lezen op jouw moment. Aanmelden kan via deze link.
  • Kies de vertaling die voor jou het fijnst leest. Dat ligt misschien wat voor de hand. Toch is het heel belangrijk dat je een vertaling kiest die je echt fijn vind. Kijk maar naar ‘gewone’ boeken. Wanneer het je qua schrijfstijl niet aanspreekt lees je niet zo makkelijk door. Dat werkt dus ook zo met de vertaling van je Bijbel. Het voordeel is dat er verschillende vertalingen zijn. Denk aan de HSV, NBV21, BGT, Het boek, Basis Bijbel en nog meer minder bekende vertalingen. Wij hebben bijvoorbeeld ook de Naardense vertaling. Kijk als je niet goed weet wat je fijn vind eens op internet of in een Bijbelleesapp. Daar vind je vaak verschillende vertalingen.
  • Wil je graag wat meer Bijbelstudie doen, maar liever geen boek extra gebruiken? Gebruik dan de voetnoten in je Bijbel. Of pak een studiebijbel. Ik heb zelf de studiebijbel van de HSV (Zij lacht Studiebijbel) en vind het heel fijn om die extra informatie te lezen. Kies ook bij een studiebijbel de vertaling die jij fijn vind. Ik heb hem in de HSV en in Het Boek.
chocolademelk met slagroom

Zo lees je elke dat je Bijbel

Ik hoop dat je met deze tips een manier kunt vinden om elke dag je Bijbel te pakken. Of toch in elk geval de meeste dagen. Het is niet erg als je eens een dag geen tijd hebt. Echt niet, life happens. Maar pak het dan wel zo snel mogelijk weer op. Zeker wanneer het nog geen gewoonte is (binnen 3 maanden na je start). Ik zou het ook super tof vinden wanneer je mee doet met mij via bovengenoemd instagram account.

Wanneer lees jij het liefst uit je Bijbel?

Zo lees je elke dag je Bijbel - pinterest

1 thought on “Zo lees je elke dag je Bijbel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: