Vanaf mei 2018 gaat de nieuwe privacywetgeving in werking. Dat betekend dat ik als eigenaar van deze blog aan jou duidelijk moet maken wat ik met jou persoonsgegevens doe. Op mijn blog kun je bijvoorbeeld reageren. Daarbij wordt naar je naam en mailadres gevraagd. Je kunt er voor kiezen om een anonieme naam op te geven. Voor een mailadres kun je er ook een maken bij een gratis mailaccount waarbij je eveneens gebruik maakt van een anonieme naam. Het mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers, alleen voor mij. Evenals je ip-adres.

Welke gegevens kan ik verzamelen?

MamaMinke kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

 

  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Internetbrowser en apparaat type

Wat doe ik met deze gegevens?

Als eerste doel gebruik ik deze gegevens om op jou reactie te kunnen reageren. Soms stel je een vraag waarbij ik denk dat het fijner is om jou per mail te benaderen. Dat zal ik dan ook doen. Ik ga er vanuit dat wanneer je reageert op mijn blog je daarmee akkoord gaat.

Verder heeft het alleen tot doel om de gebruiker te kunnen blokkeren voor mijn website. Dit is alleen het geval wanneer er ongepast wordt gereageerd op mij, mijn omgeving of anderen. Ik gebruik deze gegevens nooit voor een ander doel.

Wanneer je mee doet aan een winactie kun je de regels daarvoor vinden in de disclaimer. Bij het meedoen ga ik er vanuit dat je akkoord gaat dat jou mail wordt gebruikt om contact met jou op te nemen indien jij gewonnen hebt. Als het bedrijf de prijs naar jou op stuurt zal ik jou mail adres  en het adres waar de prijs heen kan worden gestuurd ook aan het bedrijf geven. Bij het ontvangen van jou adres zal deze alleen gebruikt worden voor het versturen van het product dat jij gewonnen hebt. Daarna zal ik jou mail met jou adres gegevens verwijderen.

Deel je een goede tip in een reactie of mail dan kan deze worden gebruikt voor een blog. Daarbij zal ik dan ook jou naam vermelden, omdat je die credits verdient. Ook bij oproepjes zal ik jou gegevens vermelden. Wil je dit niet dan vraag ik je dit duidelijk aan te geven. Gegevens over het gebruik van mamaminke.nl en de feedback die ik krijg van mijn bezoekers helpt mij om mamaminke.nl verder te ontwikkelen en te verbeteren.

MamaMinke verkoopt jou gegevens niet

MamaMinke zal je persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen. Ik deel je adresgegevens uitsluitend met partijen waarmee ik een afspraak heb voor een winactie. Alle bij MamaMinke betrokken medewerkers en door mij ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Cookies

Mijn site verzameld ook cookies. Dat is fijn voor mij omdat ik zo bij kan houden hoeveel mensen mijn site bezoeken. Welke pagina’s er worden bekeken en hoe lang iemand op mijn site is. Dat kan nodig zijn voor samenwerkingen en winacties. Daarnaast maak ik gebruik van affiliate programma’s. Deze plaatsen ook cookies. Zo krijg ik een percentage aan inkomsten wanneer je een koop plaatst. Dit kost jou verder niets extra’s en helpt mij om mijn site te kunnen behouden.

Google Analytics

MamaMinke maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website mamaminke.nl gebruiken. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe mamaminke.nl gebruikt wordt, om rapporten over mamaminke.nl aan MamaMinke te kunnen verstrekken en om mijn adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. MamaMinke heeft hier geen invloed op.

MamaMinke heeft Google geen toestemming gegeven om via mamaminke.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Social media

Op mamaminke zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Instagram enzovoorts. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze sociale netwerken afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Mamaminke heeft daar zelf geen invloed op. Je kunt er voor kiezen deze buttons niet te gebruiken en/of de cookies via je internetbrowser te verwijderen.

Hoe lang worden je gegevens bewaard

De gegevens die je opgeeft bij een reactie worden bewaard zolang mijn site online staat. De gegevens die je mij per mail stuurt voor het opsturen van een winactie zullen worden bewaard totdat jij het gewonnen product hebt ontvangen. Zo is het voor mij goed terug te vinden wanneer ik contact heb gehad over de winactie en eventueel te helpen wanneer een product niet aan komt bij jou. Daarna zal deze mailwisseling worden verwijderd.

Beveiliging

MamaMinke neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website mamaminke.nl maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door MamaMinke via mamaminke.nl verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact op met MamaMinke via privacymamaminke@gmail.com

Gegevens verwijderen

Heb je gereageerd op mijn blog of mij een mail gestuurd en wil je bij nader inzien geen toestemming geven voor bovenstaande? Dan kun je mij altijd een mail sturen om je gegevens te laten verwijderen. Dit kun je doen door een mail te sturen naar privacymamaminke@gmail.com. Dit is een speciaal mailadres voor het verwerken van vragen omtrent jou privacy. Al je vragen of verzoeken kun je naar dit mailadres sturen en deze zullen dan zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

Ik hoop dat het voor jou zo allemaal duidelijk is. Mocht je nog vragen hebben neem dan zeker even contact met mij op. Hieronder volgt nog een officiële tekst voor de privacyverklaring.

 

 

Bereikbaarheid

Je kunt MamaMinke op de volgende manieren bereiken:

http://mamaminke.nl
privacymamaminke@gmail.com
Minke van der Eijk
Nicolaas Maesstraat 46
6717 SV Ede 0634186686

Minke van der Eijk is de Functionaris Gegevensbescherming van MamaMinke zij is te bereiken via privacymamaminke@gmail.com

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock.

PDF van de privacyverklaring: privacyverklaring april 2018

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.