Advent is voor de christenen de tijd voor kerst. Daarin wordt naar de geboorte van Jezus toegeleefd. Elke zondag wordt er een kaarsje aangestoken, 4 weken lang. Aan het einde staan er dan 4 kaarsen te branden als er nog een extra kaars wordt aangestoken met kerst. Voor mij als christen is de geboorte van Jezus iets bijzonders en super moois. Daar wil ik graag bij stil staan. Linda bedacht de adventchallenge en vroeg of ik mee wilde doen. Nu jullie deze blog kunnen lezen heb je vast al bedacht dat ik ‘ja’ heb gezegd.


Wat gaan we doen?
We gaan 4 weken lang verschillende opdrachten uitvoeren met een groepje enthousiaste dames (mede mama’s en ook die (nog) geen mama zijn). De opdrachten staan allemaal rond een eigen thema. We hebben 7 dagen om deze opdrachten uit te voeren. In een blog houden we jullie op de hoogte hoe het gaat. Elke zondag komt de blog online waarin dan ook meteen de opdracht voor de nieuwe week wordt verteld. Vind je het leuk om ook mee te doen? Laat het dan weten iedereen is welkom! De opdrachten zijn niet specifiek gericht op moeders, dus echt iedereen kan mee doen.

Iedereen mag zijn eigen invulling geven aan de opdrachten. We doen allemaal wat bij ons zelf past. Zo kun je met 1 opdracht ook verschillende verhalen en uitvoeringen lezen van de anderen. Ik ben zelf ook erg benieuwd hoe de anderen het gaan uitvoeren. Ook is er een facebook-groep gemaakt door Linda waar we van alles met elkaar kunnen delen. Super leuk! Als je mee wilt doen kun je je hier ook aanmelden.

Wie doen er allemaal mee?
Naast mijzelf en natuurlijk Linda doen er nog een aantal andere mee met de adventchallenge. Misschien vind je het leuk om ook daar een kijkje te nemen. Om het voor iedereen makkelijk te maken zal ik hieronder iedereen even voorstellen. Ben ik jou per ongeluk vergeten? Laat het me even weten dan zet ik jou er ook bij!

Astrid van Coole Ouders
Hilde van Miss Koffieklets

Kim van Webkim
Laura van Laura Collin
Mirella van  Mir Stylez
Nicole van Meisje-Eigenwijsje
Tamara van Crazy Great Life
Veronique van Love 2 Be A Young Mom
Linda van Mamaliefde

Marjo van Mar-JoYa

De eerste opdracht
Deze opdracht draait om weggeven en minimalisme. In een consumptiemaatschappij is dat een goed thema om eens bij stil te staan. Hebben we echt alles nodig wat er in huis is? Kunnen we misschien iemand blij maken met spullen die we nog hebben liggen en waar we niets mee doen? 

Geef er je eigen draai aan. Waar voel jij je goed bij? En doe dat. Heb je kleren van kinderen liggen waar je niets mee doet? Geef het aan je jongere neefje/nichtje/buurmeisje/buurjongen. Heb je nog speelgoed liggen? Misschien is er een kringloopwinkel in de buurt of kun je het weggeven via een groep op facebook. Heb je zin om iets lekkers te maken (eten), maar is er veel over? Maak je buren daar eens blij mee. Of heb je nog wat tijd over? Misschien kan die oude buurman/buurvrouw wel wat hulp gebruiken. Wat ik heb gedaan kun je volgende week lezen. 

Liefs,
M.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: