Een kindje krijgen. Het bijzonderste dat ik heb mee mogen maken in mijn leven. Ik denk ook niet dat er iets is dat nog bijzonderder is dan dat. Daarbij heb ik het voorrecht gehad dit al twee keer mee te mogen maken. Ik weet nog dat ik dacht na de geboorte van Luca ‘Dat nooit mee!’. Toch ben ik echt heel erg blij en gelukkig dat we de stap nog een keer hebben genomen. Dat ik het nog een keer mee mocht maken. 

Gezin compleet?
Wanneer is je gezin compleet? Die vraag zal iedereen anders beantwoorden. Het kan zelfs voorkomen dat jij en je partner er verschillend over denken. Dat kan best lastig zijn. Als een van jullie graag nog een kindje wil en de ander niet. Dan is dat een best lastig standpunt. Want voor de een is jullie gezin misschien wel compleet, terwijl de ander dat nog niet zo ervaart. Een compleet gezin kan zijn met 1 kindje of met 2. Misschien wel met 4 kindjes. De grote gezinnen zijn helemaal niet zo vreemd meer in deze tijd merk ik. 

Allebei een andere mening
Wat doe je als de een nog wel een kindje wil en de ander nog niet? Dat is lastig voor een ander te bepalen of te zeggen. Ieder zal dit aanpakken naar wat hij/zij het beste vind. In mijn ogen kun je iemand die geen kindje wil niet ‘dwingen’ die verplichting wel aan te gaan. Toch zit daar een kanttekening, want het betekend ook dat degene die wel een kindje wil niet toe kan geven aan zijn wens. En dat laatste is vrij lastig, zeker als het een diepe wens is. Het zal per situatie dus anders zijn. Het enige dat ik kan zeggen, blijf er over praten samen. Laat het niet tussen jullie in komen te staan. 

Wij zijn compleet?!
Heel eerlijk heb ik geen idee of wij compleet zijn. Ik ben zielsgelukkig met mijn twee prachtige kinderen. Ik zou het niet anders willen. Toch zit er ook een verlangen voor nog een wondertje in ons leven. Nog eens dat mooie mee te mogen maken, nu ik weet hoe mooi het kan zijn. In ons geval hebben wij besloten dat niet te doen. Wij willen onze kinderen het beste kunnen geven van wat wij hebben. De conclusie is gewoon dat dat naar alle waarschijnlijkheid niet gaat als wij nog een wondertje welkom heten. Hoe pijnlijk dat soms ook voelt. De wens is er wel, maar met mijn medische achtergrond is dat het beste cadeau wat wij ons gezin kunnen geven. De rust, tijd en gezelligheid samen als gezin van vier. Wij zijn compleet.

Wanneer wisten jullie dat jullie als gezin compleet waren?

1 thought on “Als jij graag een kindje wil….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: